https://www.traditionrolex.com/7

 Co dělat, když... | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Co dělat, když...

Návody na řešení životních situací.

Co dělat když dojde k dopravní nehodě

V tomto případě se najedná a nějaký vědomostní test, ale o název cyklu preventivních a informačních článků , jejichž prostřednictvím se policisté z Územního odboru Policie ČR Mělník pokusí předat základní informace a rady pro ty spoluobčany, kteří se mohou stát svědky nebo oběťmi protiprávního jednání, účastníky dopravní nehody apod. Na následujících řádcích a v dalších pokračováních tohoto cyklu se jim policisté pokusí poradit , jak v těchto situacích jednat a na koho se obrátit.

Co dělat, když... Napsat komentář | » číst dál

Co dělat při nálezu nebezpečného předmětu

V tomto díle našeho cyklu bychom chtěli spoluobčanům předat několik základních informací a rad, týkajících se případného nálezu nevybuchlé munice nebo jiného nebezpečného předmětu.
I pětašedesát let po skončení II. světové války dochází v našem okrese k nálezům nevybuchlé munice z tohoto období. K těmto událostem dochází zejména na staveništích. Poslední takový případ je ze začátku roku, kdy stavebník na Mělníku, na svém pozemku při hloubení jámy na jímku objevil sovětskou leteckou bombu o váze padesáti kilogramů, kterou následně policejní pyrotechnik zlikvidoval v pískovně Baraba.
Co dělat, když... Napsat komentář | » číst dál

Když není hrazeno výživné...

Policisté z Územního odboru Policie ČR Mělník se velmi často setkávají ve své praxi s případy, kdy si osoba neplní vyživovací povinnost stanovou jí soudem, čímž se dopouští trestného činu zanedbání povinné výživy. Největší chybou ze strany matek nebo otců, kterým není výživné hrazeno, je čekání a uvěření slibům, že povinný výživné začne na dítě platit. Oprávnění by neměli na nic dlouho čekat a věc co nejdříve oznámit, aby nedošlo k velkému nárůstu dlužné částky. Včasným podání trestního oznámení lze dosáhnout toho, že je dlužná částka uhrazena. 

Co dělat, když... Napsat komentář | » číst dál

Zaplatili jste za službu nebo zboží, které jste neobdrželi?

Zaplatili jste za službu nebo zboží, které jste neobdrželi? Je na kupní smlouvě uvedeno zboží, které jste si neobjednali ani neobdrželi, přesto prodejce požaduje jeho zaplacení? Máte splácet závazek z úvěrové smlouvy, kterou jste nepodepsali?
Pokud jste se do takové nebo podobné situace dostali, okamžitě kontaktujte jakýkoliv útvar Policie ČR. Teď si asi řeknete, že tento postup všichni znáte, jak se ale chovat, co dělat, abychom pomoc policistů v obdobných případech nepotřebovali?

Co dělat, když... Napsat komentář | » číst dál

Základní pravidla jak se nestat obětí kapesních zlodějů

Stát se obětí kapesních zlodějů, není v současné době nic neobvyklého, neboť osoby zabývající se touto „výdělečnou“ činností, při které využívají zejména nepozornosti nakupujících zákazníků v obchodních centrech a dále zvýšené koncentrace osob na veřejných místech, jako jsou například náměstí velkých měst, zastávky MHD a samotné autobusy, tramvaje nebo vlaky metra, vyvíjejí své nekalé aktivity celoročně. Pouze mění místa dle ročních období. Tohoto faktu by si měl být každý plně vědom a zejména při pohybu mimo domov, dbát ve zvýšené míře na svůj majetek

Co dělat, když... Napsat komentář | » číst dál

Jak postupovat po zjištění vloupání do rekreačního objektu

V dalším dílu preventivně informačního cyklu, týkajícího se trestné činnosti páchané v našem regionu se soustředíme na majetkové delikty související s problematikou rekreačních objektů. Na území okresu Mělník se nachází několik lokalit, ve kterých je soustředěno větší množství rekreačních chat a podobných objektů sloužících k odpočinku. V těchto oblastech dochází hlavně v zimních měsících k případům vloupání a následných krádeží věcí z těchto nemovitostí.

Co dělat, když... Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7