https://www.traditionrolex.com/7

 Kultura | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Přehledná a stále aktuální nabídka zaměstnání je dostupná zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Kultura

tipy na akce / reporty z akcí

Jarošáček slaví kulatiny

Je to až k nevíře, ale je to tak. V letošním roce oslaví folklorní soubor Jarošáček již 20. výročí své existence. Za tuto dlouhou dobu prošlo souborem již několik generací dětí, z nichž mnozí jsou již nyní dospělí. Někteří z nich pokračují v krásném koníčku v souboru Jarošovci, případně v jiných tanečních tělesech. Jiní si zachovali v srdci vztah k tanečnímu a hudebnímu umění na celý život nebo dokonce zvolili profesionální uměleckou dráhu.

Kultura Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

Karlovarský filmový festival na plátně kina ve Štětí

Zakončení karlovarského festivalu v kině Štětí

Poprvé v historii bude letošní závěrečný film i ceremoniál 49. MFF v Karlových Varech na plátnech vybraných kin, proto vás zveme i do digitálního kina ve Štětí na tuto mimořádnou událost, která proběhne v sobotu 12. července 2014.

Kultura Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

SKOBA slaví své třicetiny letní výstavou

Nastává čas prázdnin a cestování. Kromě lesů, vod a strání či hradů a zámků se budou navštěvovat i muzea a galérie. A právě v té mělnické Galérii Ve věži proběhne během prázdnin rovněž zajímavá výstava.

Jedná se práce mělnické výtvarné skupiny SKOBA. Tato skupina vznikla před neuvěřitelnými třiceti lety  v Tupadlích jako volné sdružení výtvarníků a umělců z mělnického regionu. V současné době jí tvoří Aida Líhová – Legnerová, Václav Sádovský, Pavel Šimral a Zdeněk Šulc. Jednotlivé členy spojuje preference stejných životních hodnot a blízkost názorů na výtvarné umění.Ve své tvorbě zahrnují malbu, kresbu, rozměrné plastiky ze dřeva, ale i drobné grafiky. Ač každý tvoří svým osobitým způsobem a jde svou výtvarnou  cestou, na společných výstavách se ukazuje, že je jim společná jakási vnitřní harmonie a propojení.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

V galerii zazní hudba plná pestrosti a rozličnosti…


V mělnické Galerii Ve věži se uskuteční další zajímavá akce. Nejprve vystoupí dvojice ve složení Tomáš Hudeček a Jakub Soldán hrající pod názvem HUSO. Tito dva muzikanti s harmonikou a klarinetem hrají a zpívají veselé písně o zvířátkách, dopravních nehodách a i o tom, jak se nakonec všichni dobře poměli. Součástí koncertu bývají i muzikologické experimenty jako interaktivní sázková píseň či vůbec nejkratší píseň světa.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Výstava fotografií Povodeň 2013 - Mělník


Město Mělník a kronikář Martin Klihavec vás zvou na zahájení výstavy fotografií, která má připomenout, jak velká voda ohrozila naše město před rokem v červnu 2013. Výstavu zahájí starosta města MVDr. Ctirad Mikeš v úterý 3. června 2014 v 17:30 hod. v 1. patře historické budovy mělnické radnice. Výstava potrvá do 17. června 2014.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Legenda světového jazzu zahraje na hradě Kokořín


Podobně jako v loňském roce, tak i letos na hradě vévodícímu stejnojmennému údolí vystoupí jedna z největších osobností světové jazzové scény – Laco Deczi.

Trumpetista, skladatel a kapelník Laco Deczi se narodil v roce 1938 ve vesnici Bernolákovo na Slovensku. V šedesátých letech byl členem kapely SHQ Karla Velebného, a na konci roku 1967 založil vlastni soubor Jazz Celula. Posléze působil v Jazzovém orchestru Československého rozhlasu a zabýval se i skládáním filmové hudby. Od roku 1985 žije v USA, kde sestavil s převážně americkými muzikanty soubor Celula New York.  Jako bubeník v ní působí i jeho syn Ladislav „Vajco" Déczi. S touto skupinou pravidelně hrává v jazzovém klubu na 70. ulici v New Yorku. V tomto velkoměstě má též vlastní nahrávací studio. Působením v zahraničí se z Decziho stal světově proslulý hráč s originálním interpretačním stylem. Jeho hudba je tak osobitou směsí jazzu a tichomořského folklóru. O jeho nesporných kvalitách, které slibují  skutečně nevšední hudební zážitek, se tak mohou návštěvníci přesvědčit již tuto sobotu 24. května od 19, 30 hodin v prostorách nádvoří tohoto romantického hradu. Zde zahraje i s doprovodnou kapelou Celula New York  a zároveň pokřtí své nové album. Bude to skutečně opět stát za to …

Kultura Napsat komentář | » číst dál

„Zlatá šedesátá…“ se vrátí do Staré mydlárny

Legenda české psychedelic music ze slavných Primitives Group se speciálním hostem, exkluzivním hráčem na steel pans Lester Jackmanem, se během svého evropského turné zastaví i v Mydlárně. Bude to skutečná lahůdka nejen pro pamětníky.

Ivan Hajniš je český zpěvák, hráč na foukací harmoniku a především frontman jedné z nejlepších a nejúspěšnějších českých rockových kapel 60. let – The Primitives Group. Díky bratrské pomoci spřátelených armád na ruských tancích, které se Československu v roce 1968 dostalo, se Ivan Hajniš hned následujícího roku rozhodl odejít do exilu a dodnes žije ve švédském Malmö. Věnuje se především vlastní hudební tvorbě většinou ve stylu rhytm & blues, kterou ale při svých produkcích doplňuje cover verzemi skladeb The Doors, Erica Claptona, klasickými rock’n’rollovými „peckami”.

Kultura 1 komentář | » číst dál | 1 příloha

V mělnickém klubu opět zazní něžný beat


Návštěvníci útulných prostor Staré Mydlárny si tentokrát budou moci zase užít poněkud „jemnější“ muziku.

Vystoupí zde nikdo jiný nežli Baťa & Kalábůf něžný Beat. Tuto hudební  formaci snad  ani není třeba více představovat. Její jemná  bigbeatová muzika je vždy osvěžením při mnoha akcích v našem městě. Akorát ještě možno k tomu dodat, že zraje jako víno.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Oslava svátku lásky…


 „Byl pozdní večer, první máj, večerní máj, byl lásky čas…“ tyto nesmrtelné verše Karla Hynka Máchy  se nesmazatelně zapsaly do podvědomí mnohých z nás. Nebylo proto  náhodou, že v minulém roce se v Neratovicích uskutečnila první májový večer vzpomínková akce na tohoto básníka. A to v podání souboru Přestupní stanice, který je  známý tím, že se věnuje divadelním experimentům a zkoumá možnosti improvizovaného divadelního projevu. Představení bylo jakousi koláží zdramatizované četby z Máchových deníků a úryvků jeho básní. Za svitu loučí jí proložila i cimrmanovsky pojatá přednáška, která se na Máchův Máj „podívala trochu z vědeckého hlediska“.Vtip nepostrádala ani ukázka přebásnění úryvku z Máje do optimistické podoby.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7