https://www.traditionrolex.com/7

 Kultura | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Kultura

tipy na akce / reporty z akcí

„Dali jsme to…“


 

V sobotu 2.dubna 2011 se zúčastnil dětský folklórní soubor Jarošáček, pracující při ZUŠ Mělník, Soutěže dětských folklórních souborů, regionálního  kolo Středočeského kraje a Prahy.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Unikátní projekt spustil webové stránky


Šefredaktoři Mělníčku připravují nový projekt nazvaný Flashback.

Projekt Flashback je noční multimediální akce (takzvaný videomapping), při které se bude promítat na budovu Pražské brány speciálně připravená animace. Tato akce je inspirována podobným promítáním, které s velkým úspěchem proběhlo k 600. výročí pražského orloje.

Kultura 3 komentáře | » číst dál

Dny evropského dědictví 2011 v Mělníku – fotografická soutěž

Již po několik let patří druhý zářijový víkend na Mělníku Dnům evropského dědictví, s jejichž náplní seznamujeme vždy v červnu a v následujících měsících. Když jsme si však přečetli téma letošních dnů „Památky - tvůrci panoramatu našich měst a městeček“, rozhodli jsme se, že představování krás našeho města nebude záležitostí spolku, ale pokusíme se do tohoto procesu zapojit širokou veřejnost.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Lednový Underground nahrazen KRALUPSKÝM FESTIVÁLKEM

 

Zájemci o pestrou hudební produkci ani letos nepřijdou o tradiční novoroční dárek - v sobotu 15. ledna 2011 od 18 hodin proběhne v KD Vltava v Kralupech nad Vltavou KRALUPSKÝ FESTIVÁLEK s podporou festivalu LU, DG a SOŠE a KaSS Vltava.
Jak bylo již dříve avizováno, festival Lednový Underground se letos vlivem nepříznivé finanční situace neuskuteční. Společnost pro rozvoj Dvořákova gymnázia, o.p.s. se však rozhodla uspořádat (nejen) pro kralupské publikum hudební projekt v podobném duchu, který bude jednodenní, méně obsáhlý, přesto se však bude na co těšit. Na velké scéně KaSS Vltava proběhne nejméně sedm koncertů rozličných žánrů. Mělníček.cz má tu čest být opět jedním z mediálních partnerů této zajímavé akce.
Kultura Napsat komentář | » číst dál | 2 přílohy

Ta moje realita

Otevřením básnické sbírky Ta moje realita se čtenář ocitá v osobité krajině autorovy duše. Mladému básníkovi Jiřímu Součkovi nechybí invence a nápady. Rozeseté verše podél pěšin jsou příležitostí k zamyšlení nad autorovou tvorbou i námi samotnými. Jiří Souček překonával překážky, aby nacházel prameny, které by mohl s přáteli a čtenáři sdílet a následně, aby je proměňoval v poetické květy a trny. A tak není čemu se divit, že autorovy toulky poezií jsou někdy suché a bolestivé, jindy hravě rozverné, veselé až rozpustilé. Sbírka obsahuje na padesát básní mapujících jeho cestu životem. 

Kultura 1 komentář | » číst dál

Chrámové zastavení na půlhodinku

Již šestým rokem zasedám zhruba ve stejnou dobu, abych napsala vám, milí čtenáři, za Mělnický osvětový a okrašlovací spolek pozvánku na naši poslední letošní akci. Je jí Varhanní půlhodinka v kostele sv. Petra a Pavla.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Filmový klub nabízí severské snímky, dokument o Kaplickém i vtipný experiment

Dovedete si představit představy buddhistického mnicha při meditaci? Ne? Budete mít možnost, protože právě to je téma komedie Strýček Búnmí, vítězného snímku hlavní soutěže MFF v Cannes 2010, který vychází mimo jiné z thajské hororové produkce 70. let a komiksů a který je jedním z 12 snímků, které od prosince do března uvede v kině Sokol Filmový klub Mělník. Série filmů různých žánrů z různých zemí nabídne i dílo Woodyho Allena Užívej si, co to jde, filmový remake Mikulášových patálií,  výbornou komedii Whisky s vodkou nebo dokument Oko nad Prahou a drama Sama v Africe. Startuje se již tento čtvrtek 9. prosince poetickou mozaikou příběhů obyvatel malé sicilské vesnice, snímkem Baaria, který odhalí život na Sicílii až do morku kostí.

Upozornění: Všechny filmy jsou pro širokou veřejnost a jsou dobré, jinak bychom je pro vás nevybírali :) 
 

Kultura 2 komentáře | » číst dál

Mělnická skupina Navostro má nový klip

Mělnická skupina Navostro, která hraje keltský rock a vystupuje v kiltech, má nový klip. Videoklip irské písně "Tell me ma" měl premiéru dnes ráno na www.youtube.com. Muzikanti by se s ním rádi dostali do hitparád méně známých kapel, například na Óčku. „Chtěli jsme si natočit profesionální klip a točili jsme ho hlavně pro naše fanoušky,“ řekl jeden  z frontmanů kapely Filip Huml Král.

Kultura 1 komentář | » číst dál

Městská památková zóna Mělník v roce 2010

Dokončená revitalizace historického centra, obnovená Pražská brána a fungování Fondu regenerace měly v roce 2010 největší vliv na podobu městské památkové zóny a také na náplň práce památkářů ve městě. Zastavme se proto u těchto akcí podrobněji.

Kultura Napsat komentář | » číst dál | 20 přílohy

https://www.traditionrolex.com/7