https://www.traditionrolex.com/7

 Kultura | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Kultura

tipy na akce / reporty z akcí

Letošní SOS-fest zahájí osvědčení matadoři, rozpálí revival Ozzy Osbourna a zakončí kolostrojní metalové duo Duobetic Homunkulus

foto z loňské akceRok se sešel s rokem a na konci června čeká na všechny své příznivce a věrné fanoušky další ročník dnes již tradičního převážně hudebního festivalu SOS-fest. A i když pořadatelé letos upustili od obvyklého maratonu a festival se tak ponese v klidnějším duchu, máte se opravdu na co těšit.

Kromě již zmíněného prvotřídního revivalu Ozzyho Osbournea uvidíte a uslyšíte vítěze loňské soutěže školních kapel Cultivar, dále pak mělnické uskupení RemorDimiento a další. Sobotní akci pak zakončí zajímavá grupa Duobetic Homunkulus, jejíž pozdněvečerní vystoupení doprovodí multimediální projekce.

Kultura 2 komentáře | » číst dál | 1 příloha

Program MKDM na červen + několik akcí navíc


KULTURNÍ PŘEHLED MKD MĚLNÍK

ČERVEN 2010

 

Úterý 1. června v 18.00 hodin – Galerie MKD

VLADIMÍR VESELÝ, akademický malíř

ZUZANA MATOUŠKOVÁ - VESELÁ jako host

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Svatotrojická pouť s jarmarečníky, místními soubory a spolky a s Divadlem Drak

Některými událostmi město Mělník žilo po celá dlouhá staletí, a přesto stačilo několik desetiletí, aby byly (po)zapomenuty. Mizely i jejich hmotné připomínky. V tuto chvíli mluvíme o zaniklé (zakázané) Svatotrojické pouti, „pouti koláčové“, nejraněji doložené k roku 1574, a o zaniklých sochách a křížkách, jednotlivých zastaveních poutníků na jejich cestě od jednoho posvátného místa (kostel sv. Petra a Pavla) k druhému (kostel Nejsvětější Trojice v Mělníku – Chloumku).

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Revitalizace „konečně“ končí

Ke 30.5.2010 by měly být s konečnou platností dokončeny všechny stavební práce související s probíhající revitalizací historického centra města Mělník. V poslední době se komentáře na tomto webu věnovaly opět dílčím nejasnostem souvisejícím s probíhající stavbou a já bych se některé z nich rád pokusil vysvětlit.

Kultura 37 komentáře | » číst dál

Lenka Dusilová 8.5. zahájí koncertní sezónu U Jelínků

Lenka DusilováSobota 8.5., Lenka Dusilová, kapela Eggnoise, předkapela Hromosvod. To je začátek koncertní sezóny U Jelínků. Dále se můžete těšit na motorkářskou akci Motopašík II., punkrockový Dirtyfest a na konec června je naplánován devátý ročník festivalu SOS-fest.

Kultura 2 komentáře | » číst dál

Program MKD na květen


 

Úterý 4. května v 18.00 hodin – Galerie MKD

JAROMÍR DĚDEK

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Svět zašlý – Máchův kraj na starých mapách

Výstava Svět zašlý - Máchův kraj na starých mapách zachycuje vývoj mapového obrazu turisticky vyhledávané a oblíbené oblasti, která se stala trvalou inspirací pro malíře, básníky a umělce, všeobecně známé jako Máchův kraj (oblast mezi městy Českou Lípou, Bělou pod Bezdězem, Mělníkem a Úštěkem) a vydává se po stopách literárních i turistických cest jednoho z největších českých básníků, K. H. Máchy. Výstavu můžete navštívit v pražské Galerii Klementinum 8. dubna 2010 – 30. května 2010.

Kultura 11 komentáře | » číst dál | 1 příloha

Cizinky, cizinci a my v Masarykově kulturním domě

V Mělníku proběhne ve středu 31. března kulturní podvečer „Žijeme v jednom městě aneb Cizinky, cizinci a my“.

V Masarykově kulturním domě se uskuteční třetí ze série osmi kulturních podvečerů, které se v rámci projektu „Žijeme v jednom městě“ konají od března do června v městech Středočeského kraje. „Chceme především zprostředkovat diskusi na téma migrace do České republiky,“ uvedla vedoucí projektu Andrea Krchová, „rádi bychom také zvýšili informovanost o přínosu cizinců a cizinek české společnosti.“ Snaha nabídnout jiný pohled je podle Krchové ústředním cílem.

Kultura Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

Jeden svět přichází!

Festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět odstartuje v Mělníku již tento čtvrtek, 25. 3. S pestrým programem jsme vás seznámili minulý měsíc, co dalšího však chystáme pro zvídavé diváky?

Kultura Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7