https://www.traditionrolex.com/7

 Kultura | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Přehledná a stále aktuální nabídka zaměstnání je dostupná zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Kultura

tipy na akce / reporty z akcí

Schválen program regenerace MPZ Mělník na období let 2009-2013

Zastupitelé města schválili na svém zasedání 21.10.2008 aktualizovanou verzi Programu regenerace Městské památkové zóny Mělník na období let 2009-2013. Tímto symbolickým aktem se uzavřela půlroční spolupráce na přípravě Programu za účasti pracovníků památkové péče, Komise pro regeneraci MPZ Mělník a společností R projekt Brno (Ing. Jan Woletz).

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Dokumenty z jihlavského festivalu míří na Mělník

Příznivci dobrého filmu se mohou v Mělníku těšit na kvalitní dokumenty. Ve čtvrtek 27. a v pátek 28. listopadu je v divadelním sále mělnického Husova domu čekají vybraná díla z Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů (MFDF) Jihlava 2008. Prostor například dostane jak umělecká skupina Ztohoven ve snímku O mediální realitě, tak osobitá reflexe a ironická kritika populární kultury ve Vánocích v Bosně režisérů Filipa Remundy a Víta Klusáka, mimojiné autorů filmu Český sen. Ke konci 60. let u nás a ve světě se v obsáhlém dokumentu Generace 68 vyjádří například Miloš Forman a Václav Havel. V programu mělnických ozvěn jsou další tři díla, a mezi nimi i vítězná Ivetka a hora.

Kultura 6 komentáře | » číst dál

Nová kniha o konci války

Bájná hora Říp přitahuje pozornost lidí od počátku věků. Až příliš nadneseně by znělo, že za druhé světové války jako magnet lákala i letce. Během zářijové mobilizace v roce 1938 působila z polních letišť v okolí Kralup nad Vltavou jedna stíhací a jedna bombardovací peruť československého letectva. Nad Podřipskem se ve stíhačkách a bombardérech proháněli zejména letci němečtí, britští, američtí a sovětští. Širšího okolí Podřipska se dotkl již velký letecký souboj mezi americkými a německými stíhači 16. října 1944...

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Divadelní večery opět po roce

S blížícím se podzimem nastává mezi divadla chtivým mělnickým publikem rozruch. Blíží se pravidelné Divadelní večery Vládi Dědka a s nimi kolekce kvalitních divadelních her v podání předních amatérských souborů. I letos se organizátorům Divadelních večerů výběr vydařil. Soubory, které shlédli na Krakonošově podzimu, na Tylově Rakovníku či na vrcholné přehlídce amatérského divadla Jiráskův Hronov, by stačily Masarykův kulturní dům zaplnit na mnoho večerů. Bohužel prostředky jsou omezené, a tak se po předvýběru a jednáních se soubory vykrystalizoval program, který uspokojí i velice náročného divadelního fanouška.

V našem článku se dozvíte, na která divadelní představení se můžete zajít podívat. A po kliknutí sem se dozvíte, kdo to vlastně byl ten Vláďa Dědek, po kterém jsou večery pojmenovány.

Kultura 2 komentáře | » číst dál

Další "Místo známé i neznámé" - Tyršův dům

V pořadí již desátým koncertem bude pokračovat v neděli 19. října 2008 od 16 hodin cyklus Místa známá i neznámá aneb Hudebně literární putování po významných kulturně historických objektech Mělnicka. Tentokrát zavede zájemce do Tyršova domu v Mělníce. V průvodním slovu (Hudba – Divadlo - Poezie při MOOS) se zde dozví nejen historii stavby samé, ale také základní údaje z historie mělnického Sokola a jeho života.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Kdo je kdo-Líná včela-Neratovice

Neratovická Líná včela soutěží na TV Óčko Neratovice  – Na TV Óčko začne v úterý 7. října semifinále v Kit Kat hitparádě, kde s písní Kdo je kdo soutěží osmatřicetiletý Zdeněk Tesař z Neratovic ze skupiny Líná včela.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Kašpárek poskládá mozaiku

V sobotu 11. 10. od 14.30 do 17.00 hod. se již podruhé setkají velcí i malí z Rodinného centra Kašpárek i jeho příznivci v Re­gionálním muzeu Mělník, aby strávili společné odpoledne nad skládáním obrázků z barevných keramických úlomků.  
Ti, kteří se nezúčastnili letního „mozaikování“, nebo mají chuť si poskládat další šestihrannou mozaiku s květinovým motivem, jsou srdečně zvaní.  
Opět plánujeme poskládat jednu „maxi-kašpárkovskou mozaiku“, která zůstane projektu „Femancipation- Louka Mosaic 2008“.

Kultura Napsat komentář | » číst dál | 2 přílohy

Tři nové knihy k regionu

Velmi ráda píšu o tom, že vyjde kniha, pojednávající o našem regionu. A v tuto chvíli mohu poreferovat krátce hned o třech takovýchto knihách... A když se to nakladatelům povede, ještě minimálně dvě (doufám!) letos budou.

Pojďte si přečíst o knihách Mělník - město v zeleni, Válka ve městě, město ve válce a Scénologie krajiny.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Zahajuje 5. ročník cyklu Místa známá i neznámá

Pro všechny, kterým není lhostejné místo, kde žijí, a naopak rádi poznávají místa ne zcela přístupná, je určen již pátý ročník hudebně literárního cyklu Místa známá i neznámá.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7