https://www.traditionrolex.com/7

 Kultura | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Kultura

tipy na akce / reporty z akcí

Letní kino na Vehlovicích promítne Domácí péči a další skvělé filmy


Občanské sdružení VEKAP srdečně zve milovníky dobrého filmu na promítání v letním kině na Vehlovicích v Central parku  pod  Kapličkou. Začínáme dne 9. 7. 2016 filmem Domácí péče. Začátky produkce – po setmění, vstupné dobrovolné.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Prázdninový program RC Kašpárek


15.7., 29.7, a 19.8. Terapeutické konzultace (12-17h) Individuální, párová a rodinná terapie vedená psycholožkou Mgr. Xenií Uholyeva, objednání na tel. 736 168 537. 

15. 7. Dětské odpoledne v Želvím doupěti
15:30 Zahájení výstavy obrázků z Želví kreslířské soutěže na dvorku s vyhlášením odměn
15:45 Flétnový koncert HŠ YAMAHA, pobočka Mělník
16:30 Divadélko pro nejmenší z Kašpárkova kouzelného kufříku bez kouzelného kufříku
Spolupořádá Želví doupě, vstupné dobrovolné.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Program Želví doupě prázdniny 2016 (souhrn)


Do poloviny prázdnin potrvá výstava Lukáš Miffek: Z kamene

Každou sobotu 8-12 Bleší trh na náměstí Míru (parkoviště u Městského úřadu) v rámci konání Mělnických trhů. Prodejce prosíme: přihlaste se předem na telefonu 777648505 nebo osobně v Želvím doupěti.  

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Mělnické vinobraní 2016 ve znamení výročí

     Pořádání vinobraní v Čechách se v posledních letech stalo tak trochu módní záležitostí. Mnoho obcí i měst pořádá slavnosti vinobraní, ale málokteré z nich se může pochlubit tak dlouhou tradicí jako to mělnické. V roce 1911, před 105 lety, mělničtí Sokolové a Klub velocipedistů uspořádali první vinařskou slavnost, ke které se odkazujeme dodnes.

     Letošní vinobraní bude tuto více než stoletou historii připomínat a oslavovat budeme také 700. výročí narození panovníka Karla IV., zakladatele slavné éry mělnického vinařství. Jeho odkaz se bude v různých podobách prolínat programem většiny scén. Odehrají se divadelní představení, šermířské souboje, pro děti bude připravena tematická hra. Kolekci královských vín bude prezentovat na radničním dvoře Cech českých vinařů. Tradiční sobotní průvod královské družiny a scénka na hlavním podiu budou umocněny následnou projekcí na vodní stěnu, při níž bude postava Karla IV. také akcentována. Ani nedělní program nebude o karlovské téma ochuzen, kromě vystoupení Nového divadla, budou přichystány ještě další body programu, ale nechceme prozrazovat vše.  Nechte se překvapit, mělo by to být něco velkého – vlastně spíš vysokého.

Kultura Napsat komentář | » číst dál | 2 přílohy

KIZ štětí - program na červenec a srpen 2016


Kulturní středisko města Štětí

Program na červenec - srpen 2016

tel.: 416 812401
www.steti.cz 

1. červenec    Informační centrum 
        20 LET SKUPINY HISTORICKÉHO ŠERMU AVALON
Výstava fotografií a rekvizit                               vstup zdarma

Kultura Napsat komentář | » číst dál

KIZ štětí - program na červen 2016


KULTURNÍ A INFORMAČNÍ ZAŘÍZENÍ MĚSTA ŠTĚTÍ

 

Program na červen 2016

 

tel./fax : 416 812401,  www.steti.cz

 

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Vyberte filmy letního kina na Aušperku 2016

Opět se blíží léto. Již několikátým rokem se ho snažíme zpříjemnit malým letním kinem v dosahu centra města. Původně jsme promítali na dvorku u naší kavárny, od roku 2013 ve spolupráci s MEKUC jako součást Mělnického kulturního léta promítáme na větším prostoru, v parku na Aušperku (v prostoru pod Mělnickou knihovnou). Po loňském úspěchu bychom i letos rádi požádali o spolupráci na tvorbě programu vás, diváky. Předvybrali jsme podle aktuálních distribučních možností několik filmů a pokud máte chuť, můžete sami rozhodnout, jaké filmy letos na Aušperku uvidíme. Anketa visí na veřejném webu, není tedy nutné se nikam registrovat, nikde se přihlašovat. Pokud chcete, můžete nám do formuláře také připsat svou adresu, abyste byli informováni o výsledku hlasování, o akcích kulturního léta, nebo nám můžete s pořádáním i pomoci. Seznam filmů najdete v tomto článku. Promítat na Aušperku se letos bude 14., 21. a 28. července., 11. a 25. srpna a 1. září, vždy po setmění. Kromě toho se těšte na ostatní, již tradiční veselé aktivity Mělnického kulturního léta, koncerty, dětský park u MKD, workshopy a další radosti.

Kultura 8 komentáře | » číst dál

KIZ štětí - program na květen 2016


KULTURNÍ STŘEDISKO MĚSTA ŠTĚTÍ

Program na květen  2016

tel./fax: 416 812401,  www.steti.cz

2. května    Informační centrum
        AMATÉRSKÁ TVORBA
Výstava obrazů Ivany Urbánkové. Akce se připojuje k Týdnu uměleckého vzdělávání       a amatérské tvorby.                                    vstup zdarma

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Plovárna 2016


Dobrá zpráva pro všechny milovníky folku, country a bluegrassu - organizátoři populárního festivalu Plovárna již pomalu uzavírají nominaci kapel pro letošní rok. Můžete se těšit na plovárenské nováčky i ostřílené plovací matadory.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7