https://www.traditionrolex.com/7

 Město | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Přehledná a stále aktuální nabídka zaměstnání je dostupná zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město

O našem městě - co se děje.

ZOH pokračují v mělnických ulicích... aneb kam zmizelo 6 bodů z usnesení RM ze dne 15.2.2010 a 520 tis. Kč ?

ZOH pokračují v mělnických ulicích, do našeho krásného, revitalizací upraveného, města se přesunou někteří sportovci přímo z Kanady, aby mohli pokračovat ve svých závodech. Obří slalom se pojede v ulici Svatováclavská, jízda v boulích bude v ulici Legionářů a paralympijský turnaj v hokeji – se bude hrát přímo v budově radnice. Medaile se budou předávat na hromadě obrubníků na nám. Karla IV. Ještě bych málem zapomněl na naší nejúspěšnější disciplínu – rychlobruslení proběhne na náměstí Míru. Skvělá blátivá zatáčka u nově zrekonstruovaného hotelu Zlatý beránek a potom cílová rovinka na pěší zóně u radnice prověří všechny závodníky...

Město 4 komentáře | » číst dál

Stavební firma v Mělníku porušila normy

První odborný posudek brněnského znaleckého ústavu je na světě. Odhalil, co zavinilo nedávnou destrukci vozovek v ulicích Legionářů a U Tanku - selhal dodavatel i stavební dozor. Městem najatá stavební firma porušila při pracích na povrchu ulic Legionářů a U Tanku české normy. Na zasedání městského zastupitelstva to v úterý 23. února vřelo. Zastupitelům, kteří již dlouhodobě poukazovali na nekvalitu prací při tzv. revitalizaci centra, dal první posudek za pravdu. Naopak, nejužší vedení radnice, které velmi hájilo dodavatele i stavební dozor a společně s nimi odmítalo jakákoli nařčení z nekvalitně odvedené práce a které hovořilo a psalo nadmíru pochvalně o dosavadním průběhu oprav, se nyní chytá za hlavu. Stihne se dokončit šibeniční termín nákladné revitalizace? Čtěte více v článku, který vyšel v Mělnickém deníku ve čtvrtek 25. února.

Město 1 komentář | » číst dál

Malé zamyšlení v době sportovního svátku a platby daní

Malé zamyšlení v době sportovního svátku a platby daní. Asi zbytečné, ale nemohu si pomoci. Je doba svátku sportu, která přichází periodicky. Spousta z nás se na ni těší a živí si svou národní hrdost. Tato perioda je však delší, než perioda placení daní. Jsem právě v procesu výpočtu našich rodinných daní a to mě nutí uvažovat o tom, co se těmito penězi asi tak děje. 

Město 4 komentáře | » číst dál

Sníh zůstal v ulicích, TS ho neuklízejí

Je pomalu měsíc po tom, co i v našem městě po mnoha letech napadl sníh. Naši radost bohužel vystřídalo zklamání z práce našich úředníků, kteří se starají o úklid města. V našich ulicích jsou stále obrovské hromady zmrzlého sněhu,které často blokují silnice a chodníky. Přes den sníh nataje, v noci zmrzne a vytváří se silná ledovka. Zkuste si projet třeba Mlazice, zaparkovat u školky a bezpečně projít po chodníku. Ani náhodou. Pokud budete mít štěstí a neurazíte si kus nárazníku o ledovou hromadu, jistě si minimálně způsobíte pár modřin na zledovatělém chodníku.

Město 11 komentáře | » číst dál

Starosta za ODS cenzuruje články radních

Mělnický starosta Miroslav Neumann zakázal publikování článků několika radních a zastupitelů v únorovém měsíčníku rady města. Články kritizují kontroverzní nákladnou revitalizaci historického centra města a také právě způsob, jakým nejužší vedení města nakládá s články a informacemi poskytovanými občanům. Kvůli tomuto problému se konalo 2. února mimořádné zasedání zastupitelstva, jenže zastupitelé ODS nehlasovali pro jeho program, a tak se o praktikách na radnici nejednalo. 

Město 93 komentáře | » číst dál | 2 přílohy

Boží mlýny melou pomalu, ale jistě.

Před časem se na plakátovacích plochách a také na Mělníčku objevily plakáty, kritizující kvalitu revitalizace. Paralelně s tím několik zastupitelů poukazovalo na nedostatečnou kvalitu prací a požadovalo nápravu. Vedení města na tyto plakáty reagovalo velmi pobouřeně a v jejich proslovech se objevilo i trestní oznámení. Nevím zda-li bylo podáno, ale zato jsem si včera prošel ulici U Tanku a ulici Legionářů. Tedy pokud je možno ještě tyto nazývat ulicemi... .

Město 43 komentáře | » číst dál

Mělníku hrozí dopravní kolaps již třicet let

Reakce občanských sdružení na rozhovor se starostou města p. Neumannem v minulém čísle týdeníku Mělnicko. 
V souvislosti s obnovenými aktivitami okolo budování průtahu došlo (pochopitelně) k aktivizaci sdružení „Okolo Mělníka“ a dokonce vzniklo nové sdružení s názvem“ Průtah vs. životní prostředí“, které iniciovalo novou petici, pod níž ke stávajícím stovkám podpisů proti navržené variantě průtahu přibylo dalších bezmála 450 podpisů (stav k 10. 12. 2009).

Město 94 komentáře | » číst dál

Poněkud zvláštní jednání radnice

Poslední dobou se zde rozproudila diskuze ohledně průběhu revitalizace. Začalo to článkem pana Nekudy, viz. http://melnicek.cz/bude-melnik-mrtve-mesto, ke kterému se ojevila hromada komentářů od lidí jimž není lhostejno jak revitalizace probíhá, pokračovalo to vylepením plakátů ( k náhledu viz. http://raist.cz/revitalizace-melnika/ ), jednáním městké rady atd.

Město 48 komentáře | » číst dál

Jaký přívlastek dát Mělníku?

Téměř po roce jsem zavítal zpátky do Mělníka a při vjezdu do historického jádra města mé srdce začalo plesat. Po téměř dvaceti letech od konce systematické devastace všeho hezkého se v centru začalo něco dít. Záplatované chodníky a silnice začaly být vyměňovány za tradiční dlažbu. Co na tom, že v Berouně, Benešově, Nymburce, Kutné Hoře a možná i jiných městech Středočeského kraje tato výměna proběhla již dávno. Mělník je obvykle trochu pozadu, ale i tak, zaplať Pán Bůh za to, konečně se ve středu města něco děje.

Město 6 komentáře | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7