https://www.traditionrolex.com/7

 Město | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město

O našem městě - co se děje.

Docházka zastupitelů města Mělník 2010-2014


Ve volebním období 2010-2014, které již našim zastupitelům pomalu končí, nás zastupovalo v ZM 21 volených zástupců. Požádali jsme tiskovou mluvčí města paní Vavřinovou, aby nám zaslala přehled docházky jednotlivých členů ZM. Děkujeme jí za rychlou odpověď a Vám nyní předkládáme přehled docházky (do 23.6.2014 proběhlo 41 jednání ZM):

Město Napsat komentář | » číst dál

Mělník debatuje před komunálními volbami 2014

Čtyři roky uplynuly a s nástupem podzimu se opět blíží i volby do zastupitelstev měst a obcí v České republice. Jak se však zorientovat v programu stran a hnutí a nejlépe vybrat svého zástupce v zastupitelstvu města Mělník? S odpovědí na tuto otázku Vám nejlépe pomohou sami reprezentanti jednotlivých stran a hnutí, kteří se setkají k diskuzi ve dvou předvolebních veřejných politických debatách.

Město Napsat komentář | » číst dál

Pouliční umění má v Mělníku zelenou

Mělník - Dalšího kulturního oživení se může dočkat město Mělník. Mělničtí zastupitelé totiž schválili vyhlášku o pouličním umění, kterou podle vzoru hlavního města Prahy připravil jeden z nich, opoziční Ondřej Tichota (nezávislý za TOP 09). Předpis, který vstoupí v platnost 8. července, odstraní zbytečnou byrokracii a dá možnost místním i přespolním umělcům snadno zpříjemnit Mělník sobě i druhým. 

Město Napsat komentář | » číst dál

Malé ohlédnutí za akcí Chceme čistý Mělník a problém černých skládek

V sobotu 17.5.2014 se konala akce Chceme čistý Mělník v rámci celostátní dobrovolnické akce Ukliďme Česko. Hlavním cílem bylo nejdříve zmapování a poté odstranění černých skládek na území města Mělníka.

Město 4 komentáře | » číst dál

Přeložení Dne bezpečí a pořádku na 4.9.2014


Vážení návštěvníci Dne bezpečí a pořádku,
v uplynulých měsících jsme vás informovali o přípravách Dne bezpečí a pořádku, jehož
V. ročník se měl uskutečnit 5. 6. 2014. Celá akce byla ze strany všech zúčastněných složek
připravena a zbývalo jen vyvěsit plakáty s podrobným programem, když jsme obdrželi
oznámení Mgr. Bc. Josefa Danišky, vedoucího odboru dopravních a správních agend, o úplné
uzavírce ulice Nádražní.
Jelikož bude objízdná trasa této uzavírky vedena ulicemi Bezručova a Chloumecká, které
těsně přiléhají k místu konání Dne bezpečí a pořádku, musíme přistoupit k přeložení akce
na 4. 9. 2014. Úplnou uzavírkou dojde ke ztížení průjezdu městem automobilovou dopravou a
především pro naše návštěvníky by došlo ke zvýšení rizika spojeného s příchodem a
odchodem z akce. Vzhledem k odpovědnosti, kterou cítíme za konání akce a bezpečnosti, na
kterou upozorňujeme a dbáme každý den, věříme, že pochopíte přeložení termínu.
Celý tým, který program připravoval, již vynaložil veškeré úsilí na zajištění avizovaných
ukázek a vystavené techniky na nově stanovený termín v září.

Město Napsat komentář | » číst dál

Poznávací soutěž - část 8.

Vnímáme co je kolem nás? Venku čile probíhá jaro a tak je tu další, velmi speciální díl poznávací soutěže. Opět se budeme věnovat těm zajímavostem, které si žádají dívat se s hlavou blíž k zemi. Přejeme příjemnou procházku a dlouhé hodiny hledání ;)

Město 4 komentáře | » číst dál

Chceme rákosníčkovo hřiště na Mělníku?


Buďme k sobě upřímní, na Mělníku není žádné pořádné hřiště a lepší než skuhrat, že tu nic nemáme - město na nás prdí, je zkusit tuto šanci. A co je snadnější než pár kliků či SMS. 

Město 3 komentáře | » číst dál

Lom V Kroupovci - aktuální situace

Ráda bych zde jako členka petičního výboru shrnula aktuální situaci kolem podzemního opukového lomu V Kroupovci, jehož zaplavení popílkem prosazuje Palivový kombinát Ústí, dále jen PKÚ.

V podzemních prostorech V Kroupovci žijí chráněné druhy netopýrů. Konkrétně zde v poslední době byli sledováni vrápec malý a netopýr ušatý. Veškeré druhy netopýrů, stejně tak jejich stanoviště, jsou chráněni zákonem, naším i evropským. PKÚ si zažádalo Krajský úřad pro Středočeský kraj, odbor životního prostředí o udělení výjimky z ochrany netopýrů, tak aby mohli realizovat záměr na zaplavení popílkem. Zaplavení těchto podzemních prostor popílkem by samozřejmě nenávratně zničilo kolonii netopýrů. Nesouhlas s udělením výjimky na Krajský úřad zaslalo hned několik organizací. Krajský úřad požadovanou výjimku neudělil a PKÚ se proto odvolal a jeho žádost tentokrát posuzovalo Ministerstvo životního prostředí. Výjimku nepovolilo ani MŽP. Trochu jsem čekala, že PKÚ svůj záměr přehodnotí, ale přeci jen je to státní podnik, který má času i peněz na rozdávání…

Město 29 komentáře | » číst dál

Poznávací soutěž - část 7.

Vnímáme co je kolem nás? Venku se nečekaně schyluje k jaru a tak je tu další díl poznávací soutěže. Většinou se věnujeme zajímavostem ke kterým musíte zvedat hlavu, tentokrát se začneme věnovat i těm, které žádají dívat se s hlavou blíž k zemi. Naše město je zajímavé na všech úrovních. Přejeme příjemnou procházku, ať už virtuální nebo na čerstvém vzduchu, v ulicích zalitých sluncem.

Město 4 komentáře | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7