https://www.traditionrolex.com/7

 Město | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město

O našem městě - co se děje.

Poznávací soutěž - část 6.

Známe své město? Venku možná ještě chvilku vydrží krásné jarní počasí a tak jsme připravili další díl poznávací soutěže, která se až na jednu vyjímku věnuje centru města. Věříme, ža malá procházka bude pro vaše tělo po vánočních svátcích vítanou změnou ;)

Město 13 komentáře | » číst dál

Zlatý Beránek

Zlatý beránek je dům, který má svůj genius loci a zaslouží si, aby byl rekonstruován s co největším citem a pečlivostí, a to i s ohledem na původní záměry svých  tvůrců Karla a Emilie Stádníkových, kteří na konci devatenáctého století provedli v místě a čase obdivuhodné dílo. Naším cílem je postupně provést obnovu veškerých historických prvků objektu a vrátit mu jak jeho původní podobu, tak i funkci. 
Velkou pozornost jsme věnovali střeše, jejíž obnova byla zřejmě nejnáročnější a nejsložitější akcí v rámci památkové zóny města Mělníka za posledních několik desetiletí. Její kvalitní provedení mělo pro celou budovu zásadní význam. 

 

Město 8 komentáře | » číst dál

Konec parkovacích automatů? Pango testuje v Praze placení aplikací v mobilu

Placení parkovného prostřednictvím mobilního telefonu se v Česku stále více rozmáhá. Dosud známé platby přes prémiové SMS, které fungují například v Hradci Králové, začíná postupně nahrazovat placení prostřednictím aplikací stažených do chytrých telefonů. Kromě Panga se v Česku nedávno objevila i mobilní aplikace Sejf, kterou vlastníci smartphonů mohou využít v Uherském Hradišti. Jde o víceučelovou aplikaci, která je spíše elektronickou peněženkou. Uživatel si přes ni „nabije“ kredit a prostřednictvím ní pak může platit nejen za parkování, ale například i jízdenky do MHD.

Pango má za sebou půlroční pilotní projekt v Mělníku. Placení parkovného přes aplikaci v mobilu teď zkouší také v obchodním centru Palladium v centru Prahy s 900 parkovacími místy.

Město 4 komentáře | » číst dál

Mělníček.tv - mělnická televize začíná!

Před několika hodinami byl oficiálně spuštěn web mělnické regionální televize Mělníček.tv a právě prostřednictvím tohoto webu se můžete novou formou dozvědět více o našem regionu, o kulturním dění, životním stylu, o zajímavých lidech o sportu i akcích města.

Město 9 komentáře | » číst dál

Deště nezvednou zásadním způsobem hladinu Labe v Mělníku


Intenzivní deště, které trvají od včerejšího dne, by neměly ohrozit nemovitosti v Mělníku. Předpokládá se, že dojde ke vzdutí menších toků  – např. Pšovky, zde je stávající stav je stabilizován, rozlití Pšovky nehrozí. Deště zásadním způsobem nezvýší hladinu Labe a Vltavy, tzn., že na Labi pod Mělníkem nebude dosažen 1.stupeň povodňové aktivity.

Město 12 komentáře | » číst dál

Mělnické putování časem aneb Středověk v podloubí


Podloubí u mělnické radnice ožilo v týdnu od 17.června díky projektu ZUŠ Mšeno  Mělnické putování časem aneb Středověk v podloubí, který škola připravila ve spolupráci a za podpory města Mělníka pro základní  a mateřské školy.  Děti z jednotlivých tříd se s vervou pustily do plnění připravených úkolů, díky nimž se dozvěděly mnoho zajímavých informací o vládě Karla IV. a jeho kulturnímu přínosu pro město. 

Město Napsat komentář | » číst dál

ZŠ Pšovka je uzavřena ve čtvrtek 6.6.2013 (a pravděpodobně v pátek 7.6.2013)


Vážení rodiče,

     vzhledem k aktuální povodňové situaci a evakuaci Pšovky oznamujeme, že i nadále trvá uzavření školy, obě budovy školy budou uzavřeny i ve čtvrtek 6.6.  (předpoklad uzavření je i na pátek 7.6.)

Město Napsat komentář | » číst dál

ZŠ Pšovka 5.6.2013 uzavřena


Vážení rodiče,

     vzhledem k aktuální povodňové situaci oznamujeme, že ve středu 5.6. se ruší vyučování, škola bude uzavřena (1. i 2. stupeň - ulice Panešova i Blahoslavova).

Město Napsat komentář | » číst dál

Obnova mělnického podzemí

Podzemní prostory v historickém jádru města Mělník jsou dlouhodobým problémem tohoto města, mohou však být do určité míry i jeho chloubou. Avšak teprve ve 20. století, když se začaly projevovat jejich negativní důsledky na povrchu (propady částí komunikací, poškození zdiva na objektech apod.), začalo se s jejich průzkumem a následně i s částečnou sanací.

Město 11 komentáře | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7