https://www.traditionrolex.com/7

 Město | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město

O našem městě - co se děje.

Dvaasedmdesát hodin proti lhostejnosti

   Může jít třeba o uspořádání hudebního vystoupení v domově pro seniory, o zorganizování sportovního klání pro děti z dětského domova, o úklid parku. Nebo o vyčištění potoka, o obnovu studánky, o opravu dětského hřiště, o nový nátěr zdi počmárané sprejery... Když se rozhlédnete po svém okolí, jistě vás samotné napadne, co se tu dá změnit k lepšímu. Chtělo by to vlastně jen pár lidí, kteří nejsou lhostejní. A trochu toho času. Řekněme tak tři dny. Neboli 72 hodin.

    Zmíněných dvaasedmdesát hodin uplyne od 12. do 14. října. Během této doby proběhne v naší republice řada dobrovolnických akcí. Kdykoliv ve výše uvedeném termínu – a zároveň jakkoliv dlouho v takto daném časovém rozmezí – se obětaví lidé v Čechách, na Moravě i ve Slezsku pustí do činností, jimiž pomohou druhým, přírodě, zkrátka okolí.
Město 1 komentář | » číst dál

Prevence trochu jinak 2012


  Dne 19. června 2012 se v zasedací místnosti mělnické radnice konalo vyhlášení výsledků 4.ročníku výtvarné soutěže Územního odboru Policie ČR Mělník s názvem „Prevence trochujinak“.

Město Napsat komentář | » číst dál

Soutěž v rámci projektu V muzeu je…Policie!!! má již své výherce


Jako součást projektu k výstavě Z historie bezpečnostních sborů aneb V muzeu je….Policie!!! byl

připraven pro dětské účastníky kvíz prověřující jejich postřeh, paměť a logické myšlení. Ze správných
Město Napsat komentář | » číst dál

Den bezpečí a pořádku – III.ročník

   Dne 31. 05. 2012 proběhl v mělnickém parku Podolí III. ročník akce Den bezpečí a pořádku.Jednalo se o prezentaci práce profesionálů z řad strážníků, policistů, hasičů, záchranářů a dalších složek zastoupených v programu.

   Akci zahájil, za přítomnosti vedení zúčastněných složek a po průletu policejného vrtulníku, starosta města Mělníka, MVDr. Ctirad Mikeš, který přítomným připomněl důležitost Integrovaného záchranného systému. Hned na začátku programu plk. Ing. Jan Pitner, ředitel Územního odboru
Mělník Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje, vyhlásil výsledky soutěže „Nový kabátpro 112“ a odměnil slečny Sabinu Kuziovou a Annu Hradeckou za jejich tvorbu loga pro linku 112.
Město Napsat komentář | » číst dál | 3 přílohy

Jak dál v otázce mateřských škol?

Množství nepřijatých dětí do mateřských škol opět rozbouřilo vody v Mělníku. Nejprve chci pro úplnost předeslat, že stát, potažmo město, má ze zákona povinnost přijmout jen poslední předškolní ročník. Umístění ostatních dětí vychází z možností dané obce či města a nedá se nárokovat. Na druhé straně je v moderních státech chápána předškolní výchova jako nedílná součást vzdělávací soustavy, kde dítě získává především sociální návyky, které mu rodina nemůže většinou poskytnout. Proto by nemělo být zcela podstatné, zda matka jde či nejde do zaměstnání, ale bylo by vhodné umožnit vzdělávání ve školkách co nejširšímu spektru dětí. Jak na to?

Město 32 komentáře | » číst dál

Poznávací soutěž - část 4.

Známe své město? Ve čtvrté části poznávací soutěže budeme především v centru města (kde je stále co objevovat) ale podíváme se i do Mlazic.

Město 4 komentáře | » číst dál

Mělnické náměstí změní tvář

Na základě úspěchu Petice pro odstranění osvětlení z náměstí došlo v minulých dnech k rozhodnutí, které zcela ovlivní vzhled náměstí a jeho okolí. Bude-li úspěšná poslední fáze žádosti o podporu z fondů EU, dojde kromě změny osvětlovacích těles na základě staršího návrhu i k úpravě fasády okresního úřadu, která je pro náměstí Míru kompozičně nevhodná už od doby, kdy byla budova postavena.

Město 2 komentáře | » číst dál

Rozhodování zastupitelů sledují na internetu tisíce lidí


 

Občané Mělníka mohou na internetu už více než rok sledovat přímé videopřenosy a následně i videozáznamy z jednání zastupitelstva, kde je vedle práce zastupitelů i jasně vidět, kdo jak hlasuje. S tím, že by lidé měli mít možnost si tato jednání pustit, přišlo před volbami jako první naše sdružení nezávislých kandidátů a TOP 09 a přestože jsme věděli, že je to smysluplné, velmi mile nás překvapily statistiky sledovanosti.

Město Napsat komentář | » číst dál

V Nemocnici Mělník vyšetří lidem ledviny při Světovém dni ledvin


Nemocnice Mělník bezplatně vyšetří ve čtvrtek 8. března zájemcům ledviny i bez doporučení jiného lékaře. V Mělníku se tak aktivně zapojí do sedmého ročníku Světového dne ledvin. Cílem kampaně je zvýšit informovanost laické veřejnosti o nemocech ledvin, možnostech jejich časného záchytu, prevence a léčby.

Město Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7