https://www.traditionrolex.com/7

 Město | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město

O našem městě - co se děje.

Poznávací soutěž - část 3.

Známe své město? Ve třetí části poznávací soutěže zůstaneme v centru města a pro někoho opět zlehka zvětšíme obtížnost.

Město 26 komentáře | » číst dál

Omezí se krádeže řidičů MHD

Článek Řidiči MHD kradou. Ztrátu zaplatí cestující. zvedl silnou vlnu emocí. Nutno říct, že většina z vás se s krádežemi setkala. Nebylo to jen na linkách MHD ale i na spojích hlavně do Prahy. Proto jsme se předsedy představenstva ČSAD Mělník, a.s ing. Studenovského zeptali na několik dotazů. Odpovědi poskytl provozní ředitel RNDr. Ševčík.

Město 3 komentáře | » číst dál

Povídání o MP Mělník. (5. díl)

Po dvou směnách a několika hodinách v terénu, přišel čas na nějaké dotazy. Ty jsem položil řediteli MP Ladislavu Hošmánkovi. Výběr těch nejzajímavějších vám představíme ve dvou dílech.

 

Město Napsat komentář | » číst dál

Poznávací soutěž - část 2.

Známe své město? Ve druhé části poznávací soutěže se podíváme i mimo centrum města a zlehka přiostříme obtížnost. Někdo může na fotografiích poznat objekty, okolo kterých občas prochází, někdo je má na očích každý den a přesto je nevnímá, a jinému mužou být uplně neznámé.

Město 14 komentáře | » číst dál

Poznávací soutěž - známe své město?

Jak dobře známe svoje město? Dokážeme vnímat jeho detaily? Nebo ho vidíme jen jako velkou kulisu ruznobarevných zdí, střech a silnic? Připravili jsme pro vás seriál poznávacích úkolů, kde bude vaším úkolem poznat z fotografie o jakou budovu, památku či objekt jde a označit jeho umístění na mapě.

Město 14 komentáře | » číst dál

Veřejné osvětlení - otevřený dopis

Posledních několik dní jsem sledoval montáž osvětlení na Náměstí míru, které v posledních dvou letech prošlo zdařilou rekonstrukcí. Teprve když jsem si uvědomil, že ony tam umisťované lampy nejsou nějakým provizoriem, rozhodl jsem se (se zděšením) zareagovat.

Je totiž stále více zřejmé, že ona iluminace může znehodnotit prováděnou revitalizaci a trvale poškodit historické centrum našeho města! Proto se na Vás obracím s urgentní žádostí o zjednání nápravy.

Město 81 komentáře | » číst dál

O Městské policii Mělník (1.díl)

A je tu první díl. Se strážníky Městské policie Mělník jsem měl možnost strávit několik hodin. Abych byl upřímný, tak jsem se toho trochu bál. Netušil jsem, jak se do toho strážníkům bude chtít. Obavy však nebyly na místě. Bylo to super a já jim chci za to v úvodu seriálu poděkovat.
 
Město Napsat komentář | » číst dál

Zábavná pyrotechnika?

Stejně jako minulý rok, tak i letos se na stránkách mnoha tiskovin setkáváme s varováním před nerozvážným používáním zábavné pyrotechniky. Také však každý rok ve stejných tiskovinách čteme články, jaká zranění tato pyrotechnika způsobila. Městská policie Mělník se každoročně snaží nebezpečí související s použitím pyrotechniky eliminovat na co nejnižší možnou hranici. Takřka největší naší zbraní je kontrola samotných prodejců. Při prodeji se prodejce musí řídit zákonem upraveným postupem, tento je jasně stanoven ve Vyhlášce Českého báňského úřadu č. 174/1992 Sb.
Město Napsat komentář | » číst dál

Park Vrázovka jde do finále!


Je to neuvěritelné, ale po téměř třech měsících se neodvratně přiblížil konec celého projektu Park Vrázovka.

Co čítaly tři měsíce našich aktivit?
- 80 dní každodenního provozu celého parku
- 11 hudebních vystoupení
- 10 projekcích českých filmů v letním kině
- 18 pozorování noční oblohy hvězdářským dalekohledem
- 6 farmářských trhů dále trhy bleší, Fler jarmark a kejklířský den
- 26 lektorovaných kroužků pro děti
- dále různá sportovní klání, mnohé besedy, workshopy, setkávání, každotýdenní anglická konverzace a několik zajímavých aktivit z dílny Tmelník
- v neposlední řadě 14 denní sochařské sympósium, které předcházelo otevření celého parku.

Město 2 komentáře | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7