https://www.traditionrolex.com/7

 Město | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město

O našem městě - co se děje.

Férovost podle pana starosty

Žádost mělnického starosty o „férovou a neosobní předvolební kampaň“ přednesená na jednom z pracovních jednání na radnici, ta se mi nejdříve vybavila po přečtení článku v týdeníku Mělnicko. A hned na to jsem si povzdechl, kdyby „veřejné“ jednání zastupitelstva bylo opravdu veřejné, nikdy by tento článek útočící přímo na mou osobu nemohl vzniknout. I když jsem z té všudypřítomné předvolební kampaně unaven (podle mě tento článek či jeho část se záměrem osobního útoku v rámci komunálek vznikl), musím reagovat. Chci jen sdělit celou skutečnost, bez dalších úvah a závěrů, ty ať si udělá každý sám.

Město 8 komentáře | » číst dál

Pořiďme notebook s WIFI mělnické TOP 09


Na www.youtube.com jsem si prohlédl volební spot mělnické TOP 09, kde se městem prochází kandidát na starostu, pan Mgr. M. Schweigstill a vypravuje, co by si tak na Mělníku přál… 

Město 27 komentáře | » číst dál

K volebnímu programu ODS Mělník


Ve čtvrtek 30. září 2010 nám byly doručeny do schránek (nejen) Volební noviny ODS Mělník, kde strana představovala své výsledky na radnici za uplynulé čtyři roky, kdy stála v jejím čele, a zároveň zveřejnila svůj volební program. V části „Mělník – město kultury“ nás zaujal bod: „Ve spolupráci s římskokatolickou církví připravíme rekonstrukci chrámu sv. Petra a Pavla.“ Proč právě on? 

Město 51 komentáře | » číst dál

Posudek revitalizace – závěry znalce

Zveřejňujeme závěrečné části znaleckého posudku revitalizace patnácti ulic.
A pro srovnání původní výtah poskytnutý zastupitelům.

Město 19 komentáře | » číst dál

Setkání devíti „starostů“

V pondělí 4. října se uskuteční velmi zajímavé setkání v Masarykově kulturním domě na divadelním sále. Nadpis zní možná zvláštně, ale jak všichni víme, kandiduje zde v komunálních volbách 9 stran a hnutí. A každá kandidátka má svého lídra. Tedy jinými slovy možného starostu. A právě setkání těchto lídrů se ono pondělí od 18.00 hodin uskuteční. 

Město 90 komentáře | » číst dál

Lídři stran a jejich pět odpovědí

Do komunálních voleb zbývá měsíc. Co si myslí lídři politických stran a sdružení, kteří se ucházejí o křesla v zastupitelstvu Mělníka? Umějí definovat největší problém města? A jak by ho sami řešili?

Město 84 komentáře | » číst dál

Revitalizace centra města – odpověď iniciativě „Náš Mělník“

Vážené členky a členové iniciativy „Náš Mělník“, vážené čtenářky a čtenáři, v prvé řadě bych Vám chtěl sdělit, že velice často čelím já i ODS Mělník nějakým lživým nařčením a s blížícími se volbami se toto již nesnesitelně stupňuje. Zpravidla pak zjistím, že tyto útoky pocházejí od stále těch samých osob, které se prostě nedokázali vyrovnat s výsledkem minulých voleb a doufají, že se tímto způsobem zviditelní ve volbách nadcházejících. Z tohoto důvodu jsem si ověřoval, zda-li občanské sdružení „Náš Mělník“ vůbec existuje. Nyní jste tedy občanskou iniciativou a ať je to jak chce, odpovídám na Vaše dotazy. 

Město 4 komentáře | » číst dál

Podezřelá revitalizace - pokračujeme dál

Spolu s několika přáteli jsme na počátku letošních prázdnin založili občanskou iniciativu " Náš Mělník". Dění v našem městě nám není lhostejné, cítíme se býti lokálními patrioty a proto považujeme za důležité se angažovat v současném i budoucím vývoji města. Neusilujeme o politickou moc, ale chceme se aktivně k problémům v Mělníku vyjadřovat. Na sklonku července jsme na tomto webu zveřejnili poznatky, které se nám podařilo shromáždit k akci Revitalizace historického centra města. Některé ze zjištěných skutečností nás nepříjemně překvapily a my jsme se proto obrátili na členy Zastupitelstva se 4 zásadními otázkami a požádali jsme o jejich zodpovězení. Po uběhlém měsíci konstatujeme, že na naše 4 otázky reagovali 3 z 21 členů ZM. Od zbylých 18 členů ZM nemáme žádnou reakci.

Město 39 komentáře | » číst dál

O křesla na radnici usiluje 150 kandidátů

Adepty na zastupitele města Mělníka letos přihlásilo devět stran a hnutí. Při minulých volbách před čtyřmi roky vybírali voliči také z devíti uskupení, měli ale lepší selekci. Kandidátů je v letošních komunálních volbách o devatenáct méně než v roce 2006. Sníženému počtu uchazečů na zastupitele odpovídá i počet kandidátů, kteří kandidují jako nestraníci. Zatímco ještě před čtyřmi lety jich bylo 111, letos pouze devadesát. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Český statistický úřad.

V článku najdete tabulku všech kandidátů.

Město 44 komentáře | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7