https://www.traditionrolex.com/7

 Ostatní | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete i Vy mít svůj banner nebo komerční inzerát na tomto webu? Napište nám na komerce@melnicek.cz.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Ostatní

Jak Labe k nové kilometráži přišlo

Labe je svou délkou toku 1154 kilometrů jednou z největších řek a vodních cest Evropy. Je jedinou českou řekou, jejíž název není ženského rodu. Můžeme se jen dohadovat, zda jí jméno dali Keltové anebo staří Germáni. V každém případě je od Mělníka název Labe vlastně pseudonymem Vltavy, která měla plné právo podržet si své jméno až do Severního moře. Od pramene k soutoku je totiž o celých 70 kilometrů delší. Inu, stalo se.

Ostatní 1 komentář | » číst dál

Bramborobraní

S dětmi jsem si dlouho povídali o podzimních proměnách přírody, o práci na zahradách a na polích, o sklizni. Ovoce a zeleninu jsme malovali, pozorovali, ochutnávali, pekli jsme štrůdl a vyráběli pomazánky... .

Ostatní Napsat komentář | » číst dál

Občanské sdružení Slunce umění – akce pro děti a mládež „Sluníčko“

Rádi bychom Vám touto cestou představili občanské sdružení Slunce umění, jehož základní myšlenkou je nabídnout dětem z různého sociálního prostředí širokou škálu volnočasových aktivit v Dětském centru „Sluníčko“ a dále také pro děti nabízí výuku na klávesy, klavír, kurzy angličtiny pro děti a mládež, hipoterapie - jízdy na koních, příměstské tábory, koncerty, výstavy.

Ostatní Napsat komentář | » číst dál

Výzva pro dárce krve v období chřipkových onemocnění

V období chřipkových onemocnění chybí dárci krve. Proto hematologicko-transfuzní oddělení nemocnice Mladá Boleslav vyzývá dárce krve, kterým se chřipková epidemie dosud vyhýbá, aby přišli darovat krev v první polovině února do obvyklých odběrových míst Mělník (3. a 10. 2.), Brandýs nad Labem (2. 2.), Nymburk (4. a 9. 2.), Kralupy nad Vltavou 11. 2.), Odolena Voda (13. 2.). Odběry probíhají v době od 7.00 do 9.00 hodin.

Ostatní Napsat komentář | » číst dál

Siréna = chemický poplach?

Ne. Kromě zkoušky vždy první středu ve 12,00 jsou dva základní signály - požární poplach (to, co slýcháte častěji), a všeobecná výstraha (to co opravdu nechcete slyšet). Ke všeobecné výstraze patří ještě slovní sdělení z megafonů hlídkových vozů.
 
Pokud jste tedy slyšeli ve svém okolí sirénu, následovanou houkáním policajtů a hasičů, jedou k požáru (nebo jeho cvičení) v určité lokalitě.
Ostatní 3 komentáře | » číst dál

Zachraňme čajovnu! Mělnická věž v ohrožení!

Mělník - Těžké rozhodování čeká v následujících týdnech a měsících vedení mělnické radnice. Musejí se vypořádat se stavem Pražské brány, kde je dnes známá galerie a čajovna s „kafárnou“. Na častý vysoký počet lidí totiž nebyla v době výstavby konstruována. Příznivci čajovny a galerie  chystají petici, ve které budou žádat o co nejrychlejší vyřešení situace. Soupis podpisů by měl zastupitele přesvědčit o tom, že lidé čajovnu chtějí. Podpisové materiály budou ode dneška k dispozici v čajovně, v kavárně u Želvy i na dalších vybraných místech.
 

Ostatní 3 komentáře | » číst dál | 1 příloha

Milan Schweigstill: Na kraji chci vyvíjet tlak ve prospěch Mělníka

Mělnický zastupitel ze sdružení Mělničané Milan Schweigstill, pro některé možná překvapivě, kandiduje do krajských voleb. Coby předseda dopravní komise města Mělníka a člen dopravní komise Krajského úřadu Středočeského kraje v tomto rozhovoru vysvětluje, proč se chce stát krajským zastupitelem. „Vztahy mezi krajským úřadem a Mělníkem a dalšími obcemi Mělnicka by se měly zintenzivnit, a měly by být především pracovnější. Ono je sice hezké, že nám sem hejtman přijede na hejtmanské dny a přijede popřát na vinobraní a tak dále, ale já bych ho tady mnohem radši viděl na konkrétních jednáních, kde se bude sedět nad plánem něčeho, o čem budeme diskutovat. A když by tady nebyl on, tak by tu měli být jím pověření náměstci, vedoucí odborů a tak podobně. Je prostě potřeba víc pracovat. Představitelé našeho města by si měli podávat dveře v různých krajských kancelářích, aby se s krajským úřadem diskutovalo a debatovalo, a to nejen tehdy, když si to vynucuje nějaká krizová situace. Chci se na kraji zasazovat o věci, které jsou v zájmu Mělníka a jeho sousedních obcí.“

Ostatní 7 komentáře | » číst dál

Vyznáte se na webu www.Melnik.cz?

Já ne. Posuďte sami, jestli jsem hloupý já, my všichni anebo je web prostě nepřehledný...

Ostatní 5 komentáře | » číst dál

Běžné parkování na Mělníku - nejen nezodpovědných občanů

Dobrý den,

dne 9.července v pozdních odpoledních hodinách, při návratu domů, se svým potomkem v kočárku, s nevěřícným úžasem,  přemýšlím, jak s kočárkem vjedu po nájezdu do domu, neb až u schodů stojí červená Škoda Felicie, která naprosto brání přístupu chodci natož pak člověku s
kočárkem (i sídliště Střed, Kosmonautů, U Hřiště..........................).

Ostatní 31 komentáře | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7