https://www.traditionrolex.com/7

 Tipy na výlet | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Tipy na výlet

od turistiky po speciální akce

Turisté měli svůj svátek.

Sešel se rok s rokem, a zase jsme tu měli pravidelnou akci, která nese název "Zimní přechod Nedvězí ". Nedvězí je vrchol (456 m.n.m) poblíž městečka Dubá, který leží prakticky za hranicemi našeho okresu, a je odtud jeden z nejkrásnějších kruhových rozhledů v celé republice. Některé prameny hovoří až o třetině Čech, ale střízlivě lze říci, že za průměrného počasí lze vidět od elektrárny v Horních Počáplech, až po horu Klíč u Nového Boru, což je nějakých 70 km.

Tipy na výlet Napsat komentář | » číst dál

Od Roudnice po Ústí nad Labem

Prázdniny jsou za námi, ale mnozí jsme se vypravili zase někam dál, nebo jen za humna, abychom viděli třeba i něco nového a třeba i mohli porovnávat.

V květnu jsem si všimnul ve výloze našeho infocentra zajímavé upoutávky na výletní lodní plavbu, která probíhá mezi Roudnicí nad Labem a Ústím nad Labem, což nemohlo skončit jinak, než návštěvou atrakce. Vždyť ze Hřenska do Děčína plul kdysi už kdekdo, kolem Poděbrad to už je také prozkoumané a tohle je fakt už setsakramentsky blízko Smiling .

Nové: K článku byly přiloženy fotografie!

Tipy na výlet 9 komentáře | » číst dál

Labe ožilo.

Poslední dobou se kolem sebe často setkávám s nářky nad nedostatečnou reklamou některých akcí, či následnou nízkou návštevností, která je někdy způsobena malou reklamou, jindy zase člověka krátký popis akce třeba moc neosloví, nebo se sejde akcí hned několik. To se mi přihodilo třeba v regionálním museu, kde bude opravdu celý rok probíhat krásná výstava o stavebnicích značky Merkur. Návštěvníka akce třeba překvapí, že Merkur vyrábí také docela velké modely vláčků, které vám průvodkyně na místním kolejišti s mnoha doplňky ochotně předvede v pohybu, nebo, že je zde k dostání včetně katalogu i mnoho stavebnic ke koupi.

Tipy na výlet 2 komentáře | » číst dál | 1 příloha

A tak se to má dělat.

Jak už to tak poslední roky bývá, měsíc květen nás přivítá náhlými pařáky a moc se s tím dělat nedá. Někdo odpočívá v chládku domova, někdo u vody, a někdo to zkouší aspoň nějaký čas v restauraci u piva.
A právě to je to období, na které mám každoročně připravený jeden příjemný výlet. Ten začíná až odpoledne po obědě, kdy se člověk prospal po náročném pracovním týdnu a užil trošku domácí siesty. Vůbec nejnáročnější částí je přejít těch několik vyprahlých saharských městských ulic na vlakové nádraží, odkud odjíždí rychlík do Kolína.

Tipy na výlet 1 komentář | » číst dál

Je to pravda, nebo ne ?

Jaro už je na spadnutí a mnozí z nás si už protáhli kosti pěšky, nebo na kole. Kdo se někdy vypravil z Mělníka přes Liběchov na Dubou, tak kousek za hranicemi našeho okresu přijede do vesnice Zakšín, která je jakousi vstupní branou do severozápadní části CHKO Kokořínsko. Tato část chráněné oblasti je zajímavá tím, že pokud zde vstoupíme jednou do lesa, tak musíme počítat s takovým tří až čtyřhodinovým pochodem do civilizace. Obdivovat tady můžeme četné skalní převisy,krásný skalní útvar Husa, nejvyšší kopec CHKO Vlhošť, či malebné Holanské rybníky.

Tipy na výlet Napsat komentář | » číst dál

Únor patří Liběchovu.

Také patříte k lidem, kteří vydrží doma zavření nanejvýš dva dny, a pak musí zkrátka ven ? Tohle jsem si uvědomil během jedněch vánočních svátků, kdy venku krásně svítilo slunce a teploměr za oknem ukazoval 15 stupňů pod nulou. Stejně mi to nedalo, abych se aspoň na otočku nepodíval za zámek. Jak jen se trochu oteplí, začne být na Polabí v parku živo, a nakonec to ožije i na druhé straně řeky směrem ke komorám v Hoříně. Jenže, ona je každá zima přece jen trochu dlouhá, den je krátký a brzy ráno se moc vstávat nechce, aby se člověk kamsi vypravil. A tak se nabízí jeden docela milý nenáročný týpek na víkendové odpoledne.

Tipy na výlet Napsat komentář | » číst dál

Opět se šlo na Nedvězí

Závěr měsíce ledna patří každoročně akci KČT ( Klubu českých turistů ) s názvem ,, Zimní přechod Nedvězí ". Pro ty méně zběhlé v zeměpisu jen připomínám, že jde o kopec s kruhovým rozhledem, o nadmořské výšce 456 metrů, nacházejícím se asi 3 km jihovýchodně od městečka Dubá.

Tipy na výlet Napsat komentář | » číst dál

Menhir v Chodči, kamenný muž Mělníka ?

Víte, co je to megalománie ?

Snad ničím nevnímáme svět kolem sebe tolik, jako očima a fakt je, že neobvyklé věci na nás zkrátka zapůsobí. V britském seriálu s vědcem a spisovatelem A.C. Clarkem, a později i v knížce ,,Svět tajemných sil 1 a 2 ", se měl český divák v 90. letech minulého století i tisíciletí možnost seznámit mimo jiné i s nejstaršími svědky dávných časů, jakými jsou například menhiry. Kdo by nikdy neslyšel o tajemných kamenných řadách ve francouzském Carnaku v Bretani, nebo kamenném kruhu v anglickém Stonhedge, který byl nejspíš jakýmsi dávným kalendářem? Seriál měl na veřejnost značný vliv, podobně, jako třeba ,,Rozhledny, Památné stromy, i Zpět k pramenům" s Luďkem Munzarem a vznikl dokonce český televizní seriál, který se zaměřil na naši vlast a vycházel ze stejných kořenů, jako seriál s A.C. Clarkem.

Tipy na výlet Napsat komentář | » číst dál

5. tankový den v Lešanech

Víte, kde leží vesnička Lešany a čím se proslavila ? Tak to jistě budou vědět všichni fandové vojenské techniky. Ano, pokud si chcete prohlédnout bojová letadla, vypravíte se do Prahy-Kbel, a pokud jste si spíše oblíbili různá monstra na kolech i pásech, pak to jsou především Lešany. Do nedávna to byla jen nevýznamná obec poblíž velice slavné řeky Sázavy, kterou objevili především vodáci a trempové. A tak jsme se do Lešan vypravili... .

Tipy na výlet Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7