https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

16. září 2006 - Dny evropského dědictví v Mělníce

Již potřetí se zapojuje město Mělník se svými památkami do Dnů evropského dědictví (EHD).
Podrobný program naleznete zde : http://melnicek.cz/Dny_evropskeho_dedictvi
Letošní Národní zahájení se bude odehrávat v Jičíně ve dnech 8. a 9. září. Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska vyhlásilo letošním tématem „Otisk slavných jmen – historické objekty, v nichž žili slavní lidé“.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Vypořádání připomínek k projektu Revitalizace historického centra města Mělníka

Vypořádání připomínek vzešlých z veřejného projednávání architektonických návrhů projektu „Revitalizace historického centra města Mělníka“.
Již v březnu tohoto roku pověřila Rada města Mělníka nově vzniklý odborný tým přípravou architektonického řešení lokalit náměstí Míru, Karla IV. a Svatováclavské ulice. Členy tohoto týmu jsou členové komise pro regeneraci, euromanažer a skupina architektů „Sdružení centrální zóna Mělník“. Tato skupina osob se pravidelně scházela až do června tohoto roku a za přispění řady odborných hostů vypracovala architektonický návrh řešení těchto lokalit.

Město - z radnice 1 komentář | » číst dál

Přijďte se poradit s inspektory České obchodní inspekce!

Inspektoři České obchodní inspekce i letos zajišťují poradenské dny na Živnostenském odboru MÚ Mělník vždy od 13:00 do 16:00 hodin každou první středu v měsíci : 6.září, 4.října, 1.listopadu a 6.prosince.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Zájezd pro seniory

Městský úřad Mělník pořádá dne  19. 9. 2006 zájezd pro důchodce, kteří mají nižší příjem a trvalé bydliště na Mělníku.  Program  :  Zahrada Čech Litoměřice – 30. ročník nejnavštěvovanějšího zahradnického veletrhu.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Senioři se mohou těšit na Ježka, Voskovce a Wericha

Odbor sociálních věcí a zdravotnictví MÚ Mělník připravil v  letošním roce podzimní představení pro seniory ke 100. výročí narození hudebního skladatele Jaroslava Ježka s názvem Ježek, Voskovec, Werich.
Jedná se o komponovaný pořad, hudebně zpracovaný životopis velkého českého skladatele a klavíristy 1.poloviny 20. století. Velké popularity dosáhly jeho jazzové skladby, tance a písně psané pro slavné Osvobozené divadlo Voskovce a Wericha.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

Vztek odnesl koš na odpadky

V pátek v 00:33 hod.bylo na linku 156 oznámeno, že  na nám.  Míru před  budovou  MÚ  dochází  k  poškozování  odpadkového koše. Operační MP označený prostor monitorovala a na kam.systém zaznamenala, jak mladík kope  do odpadkového koše  umístěného v podloubí  u ul. Radniční. 24letý mladý muž z Mělníka sdělil strážníkům, že ze  vzteku opakovaně  kopl do  kovového odpadkového  koše, přičemž došlo k ulomení držáku. Celou věs dořeší přestupková komise.                                                                        

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

O mělnickém kulturním výročí

Letošní rok 2006 je pro město Mělník významným jubilejním rokem. Připomíná událost, jež se stala příslibem nových možností v oblasti kulturního života města. Před 70 lety, za účasti zástupce vlády, byl slavnostně otevřen Masarykův kulturní dům.

Pro mnohé mělnické občany nemusí být nezajímavé, trochu si zalistovat v knize historie o kulturních snahách našich předchůdců. Pamětníci oné doby mají možnost leccos si připomenout a nepamětníci získat dosud méně známé informace.

Město - z radnice 1 komentář | » číst dál

Výsledky Městské knihovny Mělník za I. pololetí 2006

Za I. pololetí roku 2006 se v městské knihovně zaregistrovalo 999 čtenářů. Z toho je 744 dospělých a 255 dětí do 15 let. Čtenáři vykonali v knihovně 15 172 návštěv a vypůjčili si 59 531 knih a časopisů.
V knihovně proběhlo 31 besed, z toho 2 byly pro dospívající (studenti středních škol) a dospělé. Ostatní besedy byly pro děti z mateřských a základních škol nejen z Mělníka, ale i z blízkého okolí. Těchto besed se zúčastnilo 591 dětí.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Ukazatelé rychlosti motorových vozidel fungují již více než půl roku

V rámci programu prevence kriminality město Mělník získalo od Ministerstva vnitra ČR dotaci na nákup dvou ukazatelů okamžité rychlosti motorových vozidel. Každý z nich zaznamenává rychlost projíždějících vozidel ve směru i v proti směru jízdy.

Z vyhodnocených záznamů za období od 1.1. do 30.6.2006 vyplývá, že nejvyšší rychlost se pohybovala až kolem 125 km/hod.v ulici Bezručova a 135 km/hod. v ulici Pražská. Z celkového počtu 508 712 zaznamenaných automobilů jich 148 266 nedodrželo předepsanou rychlost v ulici Bezručova a 117 707 v ulici Pražská.

Město - z radnice 3 komentáře | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7