https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Bezpečnostní stojany na jízdní kola

Z několika setkání starosty a radních s občany města v minulých letech vyplynulo, že je potřeba zajistit odstavení jízdních kol občanů, kteří je využívají k dojíždění do centra města.

Z tohoto důvodu jsme v rámci programu prevence kriminality požádali o dotaci Ministerstvo vnitra ČR na šest uzamykatelných stojanů na jízdní kola. Tu jsme ve výši 49 000 Kč obdrželi. Celkové náklady na projekt činí 55 000 Kč. Předpokládaná realizace projektu bude na přelomu měsíců září a října.

Město - z radnice 1 komentář | » číst dál

O mělnické sobotní pohodě a tradicích

V sobotu 12. srpna 2006 naše město náramně ožilo. Náměstí Míru bylo obsazeno převážně nejmladší generací. Rádio Blaník připravilo těmto návštěvníkům bohatý odpolední program. Avšak ani střední a starší generace nepřišly zkrátka.

Už dlouho nebyl v ulici Svatováclavské zaznamenán takový ruch a shluk mělnických občanů. „Mělnický košt“, to byl výtečný způsob propagace práce vinařů i pokus o obnovu tradic. Dlouhá byla řada zájemců u stánku, v němž půvabná paní Bettina Lobkowicz, jsouc oblečena do tradičního mělnického kroje, prodávala spolu s pomocnicemi zvědavým zájemcům skleničky a kupony potřebné k ochutnávce. „Mělnický košt“ všem přítomným připomněl, kolik výtečných mělnických vinařů pokračuje ve slavné tradici a umění výroby kvalitního vína. Svatováclavskou ulicí a kolem zámku chodili lidé se skleničkami v rukou, „koštovali“, zdravili se a usmívali, zněla hudba a zpěv – prostě pohoda.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Fotosoutěž

PROPOZICE SOUTĚŽE:

Město Mělník v rámci preventivně výchovné činnosti v oblasti požární ochrany vyhlašuje fotosoutěž pro žáky škol ve správním obvodu města na téma „Požární ochrana kolem nás“. Zúčastnit se může každý fotoamatér v následujících věkových kategoriích:

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Informace – vdovské důchody

V poslední době se na náš odbor často obrací občanky pobírající vdovský důchod s dotazem, zda je pravdivá informace o možnosti přepočítání a zvýšení důchodu a kam se mají obrátit.

Vdovy, které měly přiznaný vdovský důchod před rokem 1996 a měly ho krácený pro tzv. souběhové maximum se starobní důchodem, mohou nyní požádat na Okresní správě sociálního zabezpečení v Mělníku o dopočítání tohoto důchodu.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Na živnostenský odbor pouze v úřední dny

Z důvodů navýšení administrativy v souvislosti se zpracováním jednotlivých ohlášení, žádostí a oznámení dle živnostenského zákona č. 455/1991 Sb.v platném znění , Živnostenský odbor Městského úřadu Mělník informuje občany, že s platností od 17.8.2006 bude podání přijímat pouze o úřední dny, tj. pondělí a středa od 8:00 do 11:30 hodin a od 12:30 do 17:00 hodin. Děkujeme za pochopení.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Sociálně právní poradna otevřena

V úterý 1.srpna byla na Mělníku, v budově sociální ubytovny, Dukelská 2668, otevřena Sociálně právní poradna.

Kancelář je umístěna v prvním patře budovy nad schodištěm, tudíž je její chod částečně oddělen od ostatních prostor sociální ubytovny.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Zákon o pomoci v hmotné nouzi a Zákon o životním a existenčním minimu

Od 1. ledna 2007 se změní Zákonem č. 110 , 111 a 112/ 2006 Sb. celý systém poskytování sociálních dávek, které vyplácí odbor sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu v Mělníku..

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Příspěvky rady sportovním organizacím

RM schválila na svém zasedání dne 8.8.2006 poskytnutí příspěvků sportovním organizacím takto:

1/ 10 000 Kč FC Beck Junior na činnost družstev dětí a přípravky

2/ 10 000 Kč JJKD - sebeobrana Mělník na činnost

3/ 10 000 Kč TJ Kraso na Velkou cenu Mělníka 2006

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje - Loupežné přepadení

Dne 7.8.2006  v 12:15  hodin požádal  operační OŘ  PČR  Mělník  o vyslání hlídky MP do ul.Kosmonautů, kde mělo dojít ke  rvačce mezi dvěma muži, a to mužem romského původu, který zde napadl staršího muže, a  utekl směrem  k vlakovému nádraží. Napadený starší muž za  ním utíkal.  Strážníci se od napadeného muže dozvěděli, že muž  romského   původu  jej   v   ul. Kosmonautů  přepadl v  kanceláři a  odcizil  mu  peněženku s  doklady  a  finanční hotovostí ve  výši cca  16.000 Kč, při  tom ho ohrožoval  nožem  a  poté   utekl směrem k vlakovému nádraží. Poškozený jej  pronásledoval až  k nádražní budově a zde čekal na strážníky. Označil jim vchod, do  kterého pachatel  zaběhl.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7