https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Na sídlišti Pivovar se budou opravovat chodníky

Od 18.8.2006 budou probíhat opravy těchto chodníků v sídlišti Pivovar : chodník v ul Fr.Kriegla u domů čp. 2888 až 2994, chodník v ul. Kosmonautů u domů čp. 3014 až 3018, chodník v ul. Pivovarská u domů čp. 3179 až 3183 a čp. 3019 až 3026. Chodníky dostanou nový asfaltový povrch. Opravy budou probíhat tak, aby byl co nejméně narušen provoz a parkování v této oblasti. Opravu bude provádět firma SaM, silnice a mosty a.s. z České Lípy. Žádáme řidiče, aby sledovali a dodržovali přechodné dopravní značení.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Lidé mají velký zájem o cestovní doklady

V souvislosti se zavedením biometrických cestovních dokladů od 1.září přichází v současné době stále více lidí na Správní odbor MÚ Mělník, aby do 21.8. stihli vyřídit pas za starých podmínek – proti loňskému roku jde zhruba o 40% nárůst – např. včera úřednice nabraly 100 nových žádostí o pasy.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Informace z odboru správy majetku a služeb

Chodník Loděnická
V současné době je dokončena rekonstrukce chodníku v ulici Loděnická.
Původně užší chodník z rozlámaného betonu a po povodni zničené zámkové dlažby je minulostí. Dnes je tu 2m široký chodník ze zámkové dlažby a nové veřejné osvětlení.

Park Na Polabí se vylepšuje
V parku Na Polabí se letos pokračuje 3.etapou opravy opěrné zdi. Jde o úsek dlouhý 168 metrů.

Hřiště na Vehlovicích bude mít nové oplocení
Hřiště na Vehlovicích bude mít do 11.září nové moderní oplocení místo stávajícího starého drátěného poničeného pletiva.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Bude se rekonstruovat parkoviště Na Vyhlídce?

Město již několik let řeší přípravu rekonstrukce parkoviště Na Vyhlídce. Cílem navrhovaných změn je zvýšení komfortu parkování pro turisty a návštěvníky města ( vybudování zázemí pro handicapované občany, sociální zařízení, úschovna kol). Město mělo šanci na projekt získat dotaci, jenže proti úpravám a hlavně proti parkování autobusů se postavili občané žijící v této lokalitě.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Nabídka turistických propagačních materiálů

Žlutá, oranžová, zelená a hnědá - čtyři různé barvy slouží k odlišení tématiky jednotlivých letáků, které obohatily nabídku propagačních materiálů pro návštěvníky našeho regionu.

Přinášejí aktuální mapu cyklotras, dále informace o tom, kde je možné se ubytovat, jaké jsou příležitosti ke sportování a pěší turisty provedou po Máchově cestě z Mělníka do Doks.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Mělnický útulek pro psy se stará i o kočky

Útulek v letošním roce provozuje občanské sdružení Mělnické sdružení ochránců zvířat.

Nejvíce zvířat se do útulku již pravidelně dostane během prvních čtyřech měsíců roku a pak v červenci. Tyto nárůsty mají spojitost s koupí pejska jako vánočního dárku či odměny pro děti za vysvědčení. Jenže často posléze rodina zjistí, že péče o pejska je dost náročná a ten pak skončí na ulici.

Město - z radnice 1 komentář | » číst dál

Jak to chodí na odboru dopravy po zavedení bodového systému?

Za první měsíc od platnosti zákona:

  • Denně cca 10 oznámení od policie o blokově vyřešených přestupcích, na základě kterých zaznamenáme příslušný počet bodů řidiči.

  • Nejčastější přestupky – nedodržení rychlosti, nepoužití bezpečnostních pásů, neosvětlené vozidlo, nedovolené parkování.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Rekonstrukce sociální ubytovny v Mělníku, Dukelská 2668

V březnu 2005 připravilo město Mělník žádost na spolufinancování projektu „Rekonstrukce sociální ubytovny v Mělníku, Dukelská 2668“ ze Společného regionálního operačního programu (SROP), opatření 3.1 s celkovým rozpočtem 2 986 275 Kč. Dne 17. 5. 2005 doporučila Regionální rada Středočeského kraje tento projekt k financování a zařadila jej tak mezi ty úspěšné. Z této částky bude celkem 2 389 020 Kč pokrývat dotace z EU, 238 902 Kč ze státního rozpočtu ČR a zbývajících 358 353 Kč uhradí město Mělník ze svého rozpočtu.

Realizací tohoto projektu byla dokončena celková rekonstrukce objektu a tím zajištěno důstojné ubytování klientům, kteří toto zařízení využívají. V rámci této investice byla provedena výměna oken, zateplení fasády vč. omítky, oprava střechy, výměna ústředního topení a rekonstrukce suterénu. Velmi důležitou součástí projektu je vyčlenění jedné místnosti v budově na zřízení „Sociálně-právní poradny“, která bude nabízet bezplatné služby pro klienty ubytovny v oblasti sociálně-právní problematiky. Na fungování poradny se budou podílet Partneři projektu tak, aby její nabídka byla co nejúplnější. Úřad práce v Mělníku, zastoupený ředitelem Ing. Zdeňkem Studeným, zajistí poradenství uchazečům o zaměstnání a bude spolupracovat při zajišťování pracovního uplatnění uchazečům o zaměstnání v rámci podporovaných pracovních míst. Druhým partnerem projektu je občanské sdružení Lepší život, zastoupené Mgr. Alenou Černou. Tento subjekt se zavazuje spolupracovat se zaměstnancem sociálně-právní poradny při přípravě pozitivních možností využití volného času klientů a dále spolupůsobit na rozvoj sociálních dovedností u jednotlivých ubytovaných a zvláště pak u dětí na jejich rozvoj po stránce osobnostní.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Informace z Oboru správy majetku a služeb MÚ Mělník

Budova autocvičiště v ulici K.Světlé prošla rekonstrukcí

Město právě dokončilo rekonstrukci budovy autocvičiště za 1 220 000Kč tak, aby ji bylo možné provozovat. Firma Šnajdr stavby Mělník s.r.o zateplila střechu, fasádu, vyměnila okna, zrekonstruovala sociální zařízení a kuchyňku, položila nové podlahy a rozvedla nové ústřední topení. Areál město získalo od státu v roce 2005 s tím, že areál nebyl po povodních v roce 2002 opraven a užíván.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7