https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

S historickými autobusy na Mělnické vinobraní

V polovině září letošního roku se bude konat již tradiční Mělnické vinobraní. Během tří dnů (od 16. do 18. září 2016) vystoupí v nabitém programu známé české kapely a soubory nejrůznějších žánrů, odehrají se divadelní výstupy a šermířské souboje. 
Každoročně vyhledávaný program pro děti i dospělé na konci léta letos doplní i organizace ROPID s historickými autobusy v rámci Regionálního dne Pražské integrované dopravy. Hned čtyři speciální linky budou provozovány v sobotu 17. září 2016 v Mělníce a okolí a spolu s posílenou pravidelnou linkou 369 umožní lepší dopravu na tuto významnou akci.
Historická vozidla, jako jsou například Škoda RTO s vlekem nebo kloubový Ikarus 280 v modrém nátěru, vyjedou v 9:30 a v 10:30 od stanice metra Ládví na své zvláštní linky, které budou v průběhu dne vypravovány z Mělníka do Neratovic, Kralup nad Vltavou a do Štětí zpravidla v hodinových či dvouhodinových intervalech. Čtvrtá historická linka bude brázdit po okružní trase ulice Mělníka, hlavním přestupním bodem mezi jednotlivými linkami pak bude mělnické autobusové nádraží. V podvečer se většina autobusů vrátí i s cestujícími zpět do Prahy, posílená pravidelná linka 369 bude v provozu do pozdních večerních hodin.
Novinkou letošního posílení dopravy během Mělnického vinobraní bude i vypravení speciálního historického motorového vlaku z pražského hlavního nádraží přes Neratovice a Všetaty. Na mělnickém vlakovém nádraží na něj budou navazovat vybrané spoje již zmiňovaných historických autobusových linek, které všechny návštěvníky dovezou do centra do blízkosti náměstí Míru, jež bude hlavním dějištěm celého vinobraní.

Ing. Filip Drápal, ROPID

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Mezinárodní spolupráce Policie ČR Mělník

Mělník a německý Oranienburg již desítky let pojí partnerství a díky němu přijeli na Mělník na 14denní stáž dva němečtí policisté - vysokoškolští studenti Tino Hasemann a Nick Zollner.

Program pro ně zajišťovali strážníci městské policie ve spolupráci s Územním odborem Policie ČR Mělník. Na podobné stáže vyjelo do dalších evropských zemí 30 německých studentů. Na závěr pobytu na Mělníku přijal německé policisty starosta města MVDr. Ctirad Mikeš a ukázal jim mělnickou monstranci.

„ Byl jsem velmi příjemně překvapen srdečností přijetí tady v Mělníku. Odborný program byl všestranný a skvěle připravený,“ zhodnotil Tino Hasemann. Nick Zollner dodal: „Ostatní kolegové, kteří jsou v jiných zemích na stážích, nám trochu závidí, co jsme zde vše zažili, čeho jsme se mohli zúčastnit.“

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál | 2 přílohy

Protidrogový vlak přijede na Mělník

Protidrogový vlak „Revolution Train“ cestuje po českých městech. Unikátní vzdělávací nástroj, jenž varuje před riziky legálních i nelegálních drog, sbírá skvělé ohalsy. Nově jej chválí také děti, pedagogové i experti z Německa, kteří vlak viděli v pohraničí.

Speciálně vybavená stříbrná vlaková souprava, interaktivní forma protidrogové prevence a také projekt s výbornými aktuálními referencemi z ČR i Německa. To vše je Revolution Train, který teď míří do Mělníka.

  

Celkem už Revolution Train navštívilo asi 10 000 návštěvníků, většina z nich v Praze, kam třídy a rodiny z regionů dojížděly i ze stokilometrové vzdálenosti. Autor projektu Pavel Tuma ale od počátku plánoval, že Revolution Train bude jezdit do měst. Proto vlak v rámci turné bude stát 20.–21. června na mělnickém nádraží .

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

Den bezpečí a pořádku 2016 byl plný zážitků

Letošní ročník Dne bezpečí a pořádku byl plný zážitků, což potvrdili návštěvníci tohoto dne. Realizační tým čítající 130 lidí se postaral o bohatý program jak na stáncích, tak i při ukázkách, kde bylo možné si vyzkoušet od pocitů „v kůži seniora“ přes první pomoc, nekomfort lidí užívajících návykové látky až po technické vybavení policistů, strážníku, hasičů a záchranářů.

 

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál | 6 přílohy

Rozšíření PID mezi Kralupy nad Vltavou a Mělníkem od 2.7.2016

Ke dni 2. 7. 2016 bude rozšířen systém Pražské integrované dopravy v severní části Středočeského kraje, a to mezi Mělníkem a Kralupy nad Vltavou. Dvě nové autobusové linky č. 454 a 455, které budou mít hlavní konečné v Mělníku a v Kralupech nad Vltavou, umožní cestovat za jednotný Tarif PID cestujícím do dalších obcí – nově budou autobusovými linkami PID obslouženy obce Nová Ves, Vraňany, Spomyšl, Lužec nad Vltavou, Hořín, Býkev, Jeviněves, Ledčice, Černouček a Horní Beřkovice. Součástí integrace bude i zahrnutí dalších železničních stanic a zastávek do PID a vznik nových železničních linek v systému PID.

Více informací v přílohách.

Mgr. Helena Vavřinová
vedoucí Kanceláře vedení úřadu
tisková mluvčí

Město - z radnice 3 komentáře | » číst dál | 3 přílohy

Konec komplikací v dopravě se blíží

Výstavba kruhového objezdu u benzínové stanice Shell bude dokončena v polovině června.

1. července budou zprovozněny kruhové křižovatky na ulici Mladoboleslavská a Pražská, včetně spojovací silnice mezi nimi. Zatím bude provoz spuštěn jednosměrně z ulice Pražská na Mladoboleslavskou. Kdo pojede směrem od Mladé Boleslavi do Prahy, pojede stále ještě po Nemocniční ulici.

1. července bude zcela uzavřena ulice Italská a proběhne její celková rekonstrukce.

Během letních prázdnin bude za provozu opravena část Pražské ulice v úseku od nové kruhové křižovatky k benzínové stanici Benzina u hotelu Ludmila. Provoz bude řízen semafory. Tato akce bude dokončena na přelomu srpna a září – v tu chvíli bude uzavřena ulice Nemocniční a proběhne též její celková rekonstrukce.

Opravy těchto místních komunikací, na kterých se podepsala dopravní zátěž z minulých měsíců, opraví Ředitelství silnic a dálnic. Město uvolní ze svého rozpočtu prostředky na výměnu obrubníků v těchto ulicích.

Co se týče mostku na Mladoboleslavské ulici, tak zde by mělo být vše dokončeno v září.

Všechny výše uvedené akce jsou nesmírně náročné jak pro stavební firmy, tak pro řidiče a občany města. Akce financuje stát prostřednictvím Ředitelství silnic a dálnic, které vybralo zhotovitele a průběh staveb řídí. Město má jen velmi omezené možnosti tyto záležitosti ovlivňovat.

Mgr. Milan Schweigstill, 1.místostarosta města Mělníka

Město - z radnice 44 komentáře | » číst dál

Uzavírka Mladoboleslavské ulice

Odbor dopravy Krajského úřadu Středočeského kraje povoluje úplnou uzavírku silnice č. I/16 ( Mladoboleslavská)  od 25. 4. 2016 do  31. 8. 2016. Důvodem je oprava mostku na Mladoboleslavské ulici, který vede nad Okružní ulicí.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

V národní soutěži mělnická ZUŠka opět bodovala

V letošním školním roce vyhlásilo MŠMT ČR opět soutěž pro základní umělecké školy. Tentokrát byla soutěž vypsána mimo jiné také na studijní zaměření Hra na elektronické klávesové nástroje (EKN) a Komorní soubory s převahou dechových nástrojů. Souběžně probíhala i národní soutěž Karlovarský skřivánek v sólovém zpěvu. Do finále z krajského kola postoupila Vendula Sládečková, pod pedagogickým vedením paní učitelky Lenky Knechtlové.   

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

Mělnická radnice bude v sobotu 2. dubna večer modře nasvícena

Mělník se už druhým rokem připojí k celosvětové kampani podporující osvětu problematiky autismu s názvem „Light It Up Blue“ americké organizace Autism Speaks, ke které se již připojily jednotlivci i organizace ze 136 zemí ze všech kontinentů. Nejviditelnější aktivitou kampaně je osvěcování budov po celém světě modrým světlem. Osvětleno bylo již více než 200 významných staveb (např. Maďarský parlament, Bratislavský hrad, Pyramidy v Gíze, Empire State Building, Sydney Opera House), přidávají se ale i stovky firem a domácností po celém světě.

V roce 2008 se členové OSN jednomyslně shodli na tom, že 2. duben vyhlásí Světovým dnem porozumění autismu. V České republice vyhlašuje Asociace pomáhající lidem s autismem – APLA Praha každoročně osvětovou kampaň POROZUMĚT AUTISMU. V rámci této kampaně pořádá APLA Praha řadu akcí, které spojuje modrá barva. Proč modrá? Modrá je barvou komunikace a sebevyjádření, což je jedna z oblastí, ve které mají lidé s autismem největší potíže. Cílem osvětových akcí je upozornit na fakt, že s autismem se rodí každé 100. dítě, a že to, co lidé s autismem a jejich rodiny potřebují nejvíce, je právě porozumění a podpora.

 

Mgr. Helena Vavřinová
vedoucí Kanceláře vedení úřadu
tisková mluvčí

 

Město - z radnice 3 komentáře | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7