https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Uzavírka části ulice Kokořínská – aktuální informace

Jak jsme informovali, v pondělí 23. 7. dojde během dne k uzavření části ulice Kokořínská v souvislosti s havárií plynovodu, který, jak se zjistilo, prochází na několika místech potrubím dešťové kanalizace. V souvislosti s touto havárií bude po nezbytně nutnou dobu uzavřena křižovatka ulic Kokořínská a Blatecká.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Uzavírka části ulice Kokořínská

Jak už jsme před časem avizovali, Ředitelství silnic a dálnic začne s rekonstrukcí mostku na ulici Kokořínská. Než se začne s vlastní rekonstrukcí, musí se vyřešit havárie, na které se přišlo při revizích inženýrských sítí v této oblasti. Půjde o opravu vodovodního řadu včetně domovních přípojek a o havárii plynovodu, který, jak se zjistilo, prochází na několika místech potrubím dešťové kanalizace. Pak se začne s rekonstrukcí mostku, na kterou plynule naváže úprava křižovatky Nádražní – Kokořínská. Zruší se první železniční kolej a bude posunuto výstražné zařízení hlavního železničního přejezdu v ulici Kokořínská, a tak vznikne prostor pro vybudování levého odbočovacího pruhu směrem na Chloumek a zkapacitnění této křižovatky, kde se pravidelně tvoří dlouhé kolony. Též se odstraní oplocení areálu Českých drah.

Město - z radnice 4 komentáře | » číst dál

Blokové čištění mělnických ulic

Blokové čištění začne 12. dubna

Již tradičně provedou v dubnu technické služby čištění města. Jde především o odstranění nečistot a posypového materiálu po zimě. Prosíme všechny řidiče, aby sledovali a hlavně respektovali dopravní značení tak, aby mohlo být čistění ulic provedeno. Níže je uveden časový harmonogram akce (pokud není uvedeno jinak, bude se jednat vždy o stejný čas – od 8.00 hodin do 13.00 hodin).

 

  1. Centrum města, sídliště Střed                 
  • 12. dubna – již od 6.00 hodin: Tyršova, Nová, Jar. Seiferta, nám. Karla IV. včetně parkoviště, parkoviště ul. Pražská, parkoviště na Vrázově vyhlídce, Nad Soutokem, Anny Bayerové
  • 13. dubna  - již od 6.00 hodin: náměstí Míru, Palackého, parkoviště u MÚ, Ostruhova, Erbenova, Legionářů – od ul. Tyršova, Svatováclavská, Husova, Česká
  • 16. dubna: Kněžny Emmy, Jiráskova, 17. listopadu, Macharova, Českobratrská, Sadová, Fričova, Zborovského náměstí
  • 17. dubna: Krombholcova, Fibichova, parkoviště před rest. Diana, kpt. Jaroše, 28. října, Žižkova, Havlíčkova, U Sadů, Nad Šafranicí, Ve Vinicích

 

  1.  Sídliště Rousovice
  • 18. dubna: Nemocniční, Čechova, Sokolovská, O. Wenzela, M. Kopeckého, Revoluční, parkoviště před Skleníkem, Rohelova, Dvořákova, U Cihelny, Příčná
  • 19. dubna: Pražská – parkoviště u ZŠ (naproti nemocnici), Studentská, Dukelská, Jezdecká, nám. Swierczewského, Sportovní vč. parkoviště u dětského hřiště, Veslařská

 

  1. Sídliště Slovany
  • 20. dubna:  komunikace a parkoviště od ul. Ve Žlábkách, Ruská, Bulharská, Rumunská, Lužická, Jugoslávská, parkoviště od ul.Jugoslávská, ulice před MŠ,  Italská

 

  1.  Sídliště Podolí                                                               
  • 23. dubna: Zádušní – včetně parkoviště, Heřmanova, ppor. J. Horáčka, V Kopci, Smetanova, Fügnerova, Vlasákova, Nezvalova

               

  1. Oblast sídliště – Pivovar                                                                            
  • 24. dubna: Pod Vrchem, Na Podhoří, Františka Kriegela, Bezručova Za Stadionem-nová  Bezručova, Vodárenská, Nad Pivovarem - včetně parkoviště
  • 25. dubna: Pivovarská, Kosmonautů, parkoviště u ul. Bezručova – Pivovarská, Bezručova – traverza, Jiřího z Poděbrad, Kamenická

 

  1. Pšovka a Mlazice
  • 26. dubna: Čertovská, Panešova, Komenského, Na Průhoně, Sokolská, Baráčnická, Na Ráji

 

  1. Blata
  • 27. dubna: Šafaříkova, Světická, Nebeského, Požární, Hleďsebská, Konečná, Máchova, Blatecká

 

 

Ing. M.Jindra, ředitel Technických služeb města Mělníka

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Židovský hřbitov Mělník

V minulém roce byl veřejnosti zpřístupněn židovský hřbitov, který prošel celkovou rekonstrukcí. Projekt byl podpořen grantem ve výši 7 039 009 Kč z Islandu, Lichtenštejnska a Norska. Na ploše o velikosti 2 752 metrů2 je dochováno 168 náhrobních kamenů od doby založení do roku 1942.

Hřbitov se nachází v Dobrovského ulici (v sousedství pekařství U Nováků), ale přístupný  je z ulice Habrová.  Pokud se jej vydáte navštívit, tak nejjednodušší cesta vede z křižovatky ulic Chloumecká a Dobrovského. Z ní pokračujte ulicí Chloumeckou a odbočte první cestou vlevo (mezi rodinnými domy), na konci této uličky odbočte opět vlevo do ulice Habrová.  Zde už před sebou uvidíte bílé zdi židovského hřbitova, do kterého se vstupuje kovanou brankou.

Otevírací doba pro veřejnost v roce 2018:

duben - říjen (2. 4. – 31. 10.) - denně kromě sobot a vyjmenovaných židovských svátků

od 9.00 do 17.00 hodin

listopad – březen (1. 11. – 31. 3.) - pouze v neděli od 9. 00 do 17. 00 hodin

Židovské svátky v roce 2018:

PESACH (30. 3. – 1. 4., 6. – 7. 4.)
ŠAVUOT  (19. – 21. 5.)
ROŠ HAŠANA (9. – 11. 9.)
JOM KIPUR (18. – 19. 9.)
SUKOT (23. – 25. 9.)
Hošana raba (30. 10.), Šemini aceret (1. 10.) Simchat Tora (2. 10.)

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Kokořínský rychlík nejen pro cykloturisty

Klub železničních cestovatelů přebírá od 30. března provozování víkendového přímého vlaku Kokořínský rychlík, který bude jezdit každou sobotu a neděli až do konce října.

Vlak pojede z Prahy (Vršovice, Hlavní nádraží, Vysočany, Čakovice) v 8:30 hodin přes Všetaty na Mělník a odsud do Mšena.  Jeden vůz bude vyhrazen pro cyklisty.

Z Mělníka bude vlak pokračovat v 9:49 hodin a do Mšena dorazí v 10:31 hodin. Ze Mšena se bude zpět vracet v podvečer – v 17.00 hodin, na Mělník přijede v 17:43 hodin a pokračovat do Prahy bude v 17:56 hodin.

Vlak, vedený historickou lokomotivou Bardotka, bude prvně k vidění na mělnickém vlakovém nádraží 30. března od 9:32 hodin do 9:49 hodin. Tak se přijďte podívat.

Mgr. Milan Schweigstill, 1. místostarosta města Mělníka

Město - z radnice 1 komentář | » číst dál

Bezpečný nákup aneb prevence se vyplácí

Dne 08. prosince 2017 se strážníci Městské policie Mělník a policisté Obvodního oddělení PČR Mělník zaměřili před obchodními centry i uvnitř nich na prevenci krádeží osobních věcí i věcí z vozidel. Na parkovištích nahlíželi do uzavřených vozidel a nepozorné nepřítomné řidiče letákem za stěračem varovali na nedostatečnou obezřetnost a ponechání věcí, které mohou přilákat nenechavce, viditelně ve vozidle. S řidiči, kteří přicházeli ke svým vozidlům, hovořili o důležitosti zabezpečení vozidla i věcí již zakoupených. Strážníci a policisté, na základě spolupráce s nákupními centry, prošli i nákupní prostory. Zde upozorňovali nakupující na potřebu mít své tašky a kabelky pod dozorem.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál | 2 přílohy

Uzavírka končí již v pondělí 11. prosince

Až do 20. 12. měla být úplně uzavřena ul. 28. října v křižovatce s  ul. Havlíčkova, kde došlo k havárii šachty horkovodu. Po dobu uzavírky byla pro autobusy ve směru od autobusového nádraží zobousměrněna ul. Kpt. Jaroše. Po dobu uzavírky byl v ulici Kpt. Jaroše, v úseku mezi křižovatkami s ul. U Sadu a ul. Fibichova, stanoven zákaz zastavení z důvodů zajištění bezproblémového průjezdu autobusové dopravy. Opravu se podařilo dokončit dříve a již v pondělí 11. 12. 2017 bude v ranních hodinách plně zprůjezdněna křižovatka ul. Havlíčkova a 28. října a tím končí veškerá omezení v okolních ulicích.

Mgr. Helena Vavřinová
vedoucí Kanceláře vedení úřadu
tisková mluvčí

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Uzavírka ul. 28. října v křižovatce s ul. Havlíčkova

Vzhledem k tomu, že v křižovatce ulic 28. října a Havlíčkova došlo k havárii šachty horkovodu, bude od 6. 11. 2017  do 20. 12. 2017 úplně uzavřena ul. 28. října v křižovatce s  ul. Havlíčkova. Po dobu uzavírky budou linky autobusové dopravy PID č. 369, 470, 471 a 472 ve směru od autobusového nádraží vedeny přímo zobousměrněnou ul. Kpt. Jaroše, poté vlevo do ul. Fibichova a dále po své pravidelné trase. Po dobu uzavírky bude v ulici Kpt. Jaroše, v úseku mezi křižovatkami s ul. U Sadu a ul. Fibichova, stanoven přechodným dopravním značením zákaz zastavení z důvodů zajištění bezproblémového průjezdu autobusů. Pozor – ul. Kpt. Jaroše bude zobousměrněna pouze pro autobusovou dopravu!

Mgr. Helena Vavřinová
vedoucí Kanceláře vedení úřadu
tisková mluvčí

Město - z radnice 2 komentáře | » číst dál

Nemovitosti v těsné blízkosti silnice I/16 mohou dostat nová okna

Ředitelství silnic a dálnic, v rámci zpracování podkladů pro realizaci individuálních protihlukových opatření v rámci řešení staré hlukové zátěže, nabízí bezplatnou výměnu oken majitelům nemovitostí těsně sousedících se silnicí I/16 na Mělníku.

Jde o nemovitosti v ulicích Mladoboleslavská, Kokořínská, Nádražní, Řipská, Na Malém Spořilově, část ulice Bezručova až k napojení na kruhový objezd na Pšovce.

Během listopadu majitele dotčených nemovitostí zkontaktuje pan Tomáš Valihrach, DiS., tel. 724 295 391, e-mail: tomas.valihrach@seznam.cz a domluví si s nimi individuální schůzku. Majitelé ho případně mohou kontaktovat i sami.

Vlastní realizace akce proběhne během roku 2018.

Mgr. Helena Vavřinová
vedoucí Kanceláře vedení úřadu
tisková mluvčí

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7