https://www.traditionrolex.com/7

 Akce „Marcela“ | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Akce „Marcela“



Před několika dny proběhla na území obvodních oddělení Policie ČR, Neratovice a Vojkovice, preventivně – bezpečnostní akce, zaměřená na pátrání po osobách a věcech pocházejících z trestné činnosti, dodržování pobytového režimu cizinci a v neposlední řadě se policisté zaměřili na kontrolu požívání alkoholických nápojů mladistvými.

Akce se zúčastnili policisté pořádkové policie, územního odboru PČR Mělník, jejich kolegové z referátu cizinecké policie a policejní psovodi, celkem asi dvacet mužů a žen zákona, kteří v rámci opatření zkontrolovali, v uvedených služebních obvodech, čtyři ubytovny, tři restaurační zařízení a v nich dohromady asi 120 osob.

Cizinecká policie rozdala osm blokových pokut, v celkové hodnotě 4 000,- Kč a to cizincům, kteří měli neuzavřená, či propadlá zdravotní pojištění. Co se týče osob mladších osmnácti let, bylo ve dvou podnicích v Neratovicích a Vojkovicích zjištěno, že se zde nacházejí tři mladiství, pod vlivem alkoholu. Orientační dechová zkouška naměřila pozitivní hodnoty v rozmezí od 0,20 do 0,40 promile alkoholu v dechu. Tyto případy budou nadále řešeny ve spolupráci s kurátorkami pro mládež, působícími v rámci obcí s rozšířenou působností. Policisté zjišťují osoby, které těmto „hříšníkům“ alkohol podaly. Pokud se je podaří ustanovit, budou případy předány ke správnímu řízení. Během akce nebyla zjištěna žádná osoba v celostátním pátrání.

V obdobných preventivně bezpečnostních akcích budou policista na území okresu Mělník i nadále pokračovat.



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7