https://www.traditionrolex.com/7

 4 dny zbývají ... do MJ50 podevatenácté | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

4 dny zbývají ... do MJ50 podevatenácté

Obdobně jako posledních osmnáct let, budou mít i letos (dle pravidla třetí červnovou sobotu) 16. června 2012 na „kočičích hlavách“ mělnického Náměstí Míru dostaveníčko všichni milovníci lyžování, recese a dobré nálady. Připraven je již XIX. ročník tradičního závodu s názvem „Mělnická Jizerská Padesátka“, ve kterém se utkávají soutěžící na lyžích nejrůznějších typů a barev v zimní výstroji, popřípadě v žertovných převlecích“. Tento závod, který vznikl v 90. letech jako studentská recese, určená pro několik lidí, postupně získával na popularitě a dnes již neodmyslitelně patří k předprázdninovému období na Mělníku. S přibývajícími ročníky rostla i úroveň celého klání, a proto již nikoho nepřekvapí, když se na jindy liduprázdném sobotním náměstí sejde i stovka startujících a přibližně 2000 fanoušků této, v létě jistě netradiční, podívané. Uspořádání akce tohoto rozměru si každoročně vyžádá nejen nesmírné úsilí organizátorů, ale i stále více finančních prostředků. Samozřejmostí se v minulých letech stalo nejen ozvučení celého náměstí, zajištění občerstvení pro diváky, či koncertu po skončení závodu. Cennou vzpomínkou jsou potom památeční trika s logem závodu, která účastníci MJ50 získávají v ceně startovného, a která jsou žádaným suvenýrem i mezi diváky. Přáním organizátorů je, aby byla akce chápána jako odpoledne a večer pro celou rodinu. Proto se rozhodli, že i letos bude jejich pozornost upřena především na nejmladší návštěvníky. Ve spolupráci se sponzory dojde na nejrůznější soutěže o ceny – půjde o populární hod tenisákem do tlamy usměvavého sněhuláka, současně se budou moci nejmenší vyřádit ve skákacím hradu a nejodvážnější rodiče pak mohou své ratolesti přihlásit do vloženého závodu dětí. Toto dětské odpoledne startuje již v 15.00 hodin na mělnickém Náměstí Míru. Dopoledne, v den akce, je možné také v místě konání závodů navštívit farmářské trhy. Akce je již několik let mediálně prezentována jak lokálně, tak prostřednictvím celoplošných rádií a TV - hlavními mediálními partnery jsou RÁDIO BEAT (nyní prakticky celoplošné pokrytí) a odborný časopis SKI MAGAZÍN. Veškeré potřebné údaje, týkající se letošního ročníku, stejně jako ročníků předešlých, je možné získat na průběžně aktualizovaných „lyžařských“ stránkách www.bezky.cz, případně na facebookovém profilu.

O průběhu MJ50

Přihlášky se přijímají v den závodu na Nám. Míru od 15.00 hod. do 16.45 hod., ostrý start je pak v 17.00 hod., před kterým si to mezi sebou rozdají děti na zkrácené trati od laviny do cíle. Závodníci budou jako obvykle zařazeni do rozběhů (2 okruhy) a nejúspěšnější z nich poté změří síly ve velkém finále o hodnotné ceny (3 okruhy). Na trati čekají soutěžící nástrahy v podobě umělých lavin, či obvyklá povinná konzumace zlatavého moku, ve finále pak ještě závěrečné metry ztíží trefa do tlamy populárního Sněhuláka. Také letos budou vyhlášeni vítězové v kategoriích ŽENY, MUŽI, DRUŽSTVO ROKU, MASKA ROKU a PÁD ROKU. Hodnotí se tedy nejen dosažený čas, ale i výzbroj, výstroj, vtip a originalita. Po celou dobu závodu bude zajištěno občerstvení, zábavné odpoledne pro děti a večer pak tradičný koncert – letos se představí skupina TŘI SESTRY BANDITOS (nejlepší revival kapely TŘI SESTRY!). Startovné činí obvyklých 199,- Kč a zahrnuje závodní piva a pamětní triko s logem závodu + překvapení... 
Atrakce pro děti a vstup pro diváky je i letos volný!
 
Statistika posledního ročníku (2011):
 
98 startujících v kategorii dospělých
14 startujících v kategorii dětí
1.500 – 2.000 diváků po obvodu celého náměstí (policejní odhad)
439 příznivců na FB
Mediální podpora: Reklama a prezentace akce na Rádiu BEAT formou spotu několikrát denně týden
před akcí, SKI magazín článek před i po akci vč. fotoreportáže, regionální deníky, MF DNES, TV PRIMA
 
Tak tedy ještě jednou: sobota 16. června 2012. Start: děti 15.00 hod., dospělí 17.00 hod.
Prázdniny začínají také letos na Mělníku!

Miloslav FILIPI
 
PřílohaVelikost
mj5019.jpg105.22 KB


Sport

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

2 Zúžená dráha MJ50


Filousi, jak si poradíte se zúženou dráhou po obvodu náměstí? Teď  ji lemuje rantl a lampy... Zkoušeli jste si už nově upravenou trať projet? Budete na lampy aplikovat protinárazové matrace, známé ze zimních sjezdovek? Smiling

2.1 Zúžená dráha MJ50


SKOL Ondro!

To je dobrá otázka! A ještě jedna! A další dobrá otázka! Pokusím se to vzít popořadě!

Jo, užší trať jsme zaregistrovali a vzhledem k tomu, že nás nikdo předem o stavebních úpravách neinformoval, zvažujeme stížnost k Evr. soudu pro lidská práva do Štrasburku a pokud budeme úspěšní, v což společně doufáme, necháme náměstí přestavět do původní podoby tak, aby to vyhovovalo především našim závodníkům!

A teď oficiální verze:

Ano, trať je sice o něco užší než dříve, ale i tak plně vyhovuje parametrům stanoveným FIS. Otázka (č.3) bezpečnosti byla opakovaně diskutována na našich neveřejných schůzích a výstupem je text na přihlášce do závodu, kde se startující dobrovolně kladně zavazují, že jedou na vlastní nebezpečí! Takže je vlastně vše v pořádku a není nutné shánět protinárazové matrace!

Trať jsem si zkoušeli projet několikrát: já například v letech 1994 a 1995, Libor v roce 1996, Kryštof v roce 1999 a Kamil nikdy! Odpověď na otázku č. 2 je tedy, NE!

Hezký den všem přeje Filous

Obrázek uživatele Markéta Želva Přerovská

1 kočičí hlavy :D


luxusní nápad, s těma kočičíma hlavama, pánové!


https://www.traditionrolex.com/7