https://www.traditionrolex.com/7

 Několik posledních dní na našich silnicích | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Několik posledních dní na našich silnicích


Dne 4. května 2012, po devatenácté hodině, kontrolovala hlídka policistů z obvodního oddělení Mšeno, v katastru obce Vysoká Libeň, motorové vozidlo Mercedes 200, které řídil devětatřicetiletý muž z Mladoboleslavska. V rámci kontroly se řidič podrobil orientační dechové zkoušce, která skončila pozitivní naměřenou hodnotou 2,11 promile alkoholu v dechu. Navíc u sebe neměl žádné doklady potřebné k řízení motorového vozidla a ani svoje osobní.

    Následovalo sdělení podezření z trestného činu, ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.

     Dalšího opilého řidiče odhalili mělničtí dopravní policisté, dne 7. května 2012, po sedmnácté hodině, při kontrole, v obci Kly. Pětatřicetiletý muž, z Mělnicka, zde řídil osobní motorové vozidlo Renault Megane. V jeho případě skončila orientační dechová zkouška naměřenou pozitivní hodnotou 1,68 promile alkoholu v dechu. Policisté na místě řidiči zadrželi řidičský průkaz.

      Jejich kolegové z obvodního oddělení, v Neratovicích, muži následně sdělili podezření z výše uvedeného trestného činu. I v jeho případě je další trestní řízení vedeno na svobodě.

      Jiná policejní hlídka kontrolovala dne 8. května 2012, krátce před jednadvacátou hodinou, v Kostelci nad Labem, osobní motorové vozidlo VW Golf, které řídil čtyřiatřicetiletý muž, z Mělnicka. Následnou lustrací policisté zjistili, že řidič má platný zákaz řízení motorových vozidel a to až do konce března 2013. Muž se v rámci kontroly podrobil testu na užití omamných a psychotropních látek provedeným testerem DrugWipe 5+, který byl pozitivní na amfetamin.

       Policisté z místního obvodního oddělení muži následně sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na tři léta. Věc pozitivního testu na omamné látky bude postoupena správnímu orgánu k projednání. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.

       Mělničtí dopravní policisté vyšetřovali dne 5. května 2012, odpoledne, dopravní nehodu, ke které došlo v katastru obce Chudolazy. Jedním z účastníků byl i dvaapadesátiletý muž z Prahy. Vyšetřováním bylo zjištěno, že uvedený řidič usedl za volant i přesto, že má správními orgány uloženy čtyři zákazy řízení všech motorových vozidel, o kterých věděl, a jejichž platnost končí až v příštím roce.

      Na obvodním oddělení Policie ČR, Horní Počaply, si muž následně převzal sdělení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Dne 7. května 2012 byl policisty, na základě rozhodnutí soudu, eskortován do vazební věznice.



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7