https://www.traditionrolex.com/7

 Smuteční tryzna | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Smuteční tryzna

Přeji dobrý večer. Právě jsem sledoval záznam ze zasedání zastupitelstva ze 14.5. Pozvání na smuteční setkání od pana Tichoty mne opravdu překvapilo. Je ten člověk zcela v pořádku?

Politika předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

1 Smuteční setkání


 

Dobrý den,
děkuji za Vaši reakci, jsem rád, že jednání zastupitelstva sledujete a pokud jste je sledoval i na přelomu let 2010 a 2011, kdy se o "revitalizaci" náměstí jednalo, pak víte, jaký má tato záležitost vývoj a z čeho ten zítřejší happening vychází. Byli jsme s kolegy proti tomuto výdaji (24 milionů celkem, z toho 8 milionů z městské kasy), pro bylo všech 12 zastupitelů koalice. (Ti mimochodem měli také „nůž na krku“, když v čerstvě vytvořené koalici bylo hlasování o rozpočtu počítající s revitalizací nám. Míru označeno jako hlasování o soudržnosti koalice. My chtěli variantu bez revitalizace.)
 
Půjde o recesisivní happening, jehož oznámení poměrně dost lidí pobavilo - což byl právě záměr. Právě podobné vtipné akce (které třeba někomu vůbec vtipné nepřijdou, stejně jako někomu nepřijde vtipné vyhodit tolik peněz za opravu prostoru, který to vůbec nepotřeboval - chůze je totiž stejně pohodlná jako byla předtím a kromě vinou velkého šetření "znouzectnostních" kruhů v dlážení se nic moc nezměnilo) v českém veřejném prostoru a hlavně politice vůbec dost chybí. Samozřejmě jde o reakci na oficiální slavnost zakončení revitalizace – kromě samotné podoby akce, nemožnost pro většinu pracujících lidí ji navštívit apod. má tu vadu, že není moc co slavit; zbytečně jsme přišli o peníze, které tohle finančně vykrvácené město potřebuje nutně jinde (zeptejte se, koho chcete, jaké investice se na Mělníku chystají v budoucích 10 letech - žádné, jsme na dně; mimochodem jeden z letošních záměrů je opravit na zimním stadionu namísto původně zamýšlených obou střídaček jen jednu - protože nejsou peníze). 
 
Jde o protipól dopolední slavnosti a kdybych to měl napsat obecně, nejvíce jde o možnost veřejnosti setkat se a neformálně si pohovořit o životě v našem městě, obecní politice na takové jaksi nezávazné platformě. Nevím, jestli jste někdy o podobných akcích slyšel, ale podle mne je to úplně normální součást občanského života. Tyto akce se pořádaly za socialismu, ale myslím, že by měly patřit právě k životu v demokratické společnosti.
 
Pokud chcete, můžete sledovat naše vyjádření k mělnické politice na http://www.top09melnik.cz/ Teď je tam nově krátký trefný článek komentující právě poslední jednání zastupitelstva.
 
Zdravím Vás.
 
Ondřej Tichota
občan města a t.č. opoziční zastupitel za sdružení nezávislých a TOP 09

1.2 A která střídačka se opraví?


...domácí, nebo hosté. resp. koho budou píchat hřebíky do zad.. Laughing out loud a prohrajou

1.2.1 Domácí střídačka


To nikdo zatím nespecifikoval, ale předpokládám, že to bude udělané pěkně a že budeme chtít podpořit výkony domácích, takže by to měla být střídačka domácích Smiling

1.1 Ještě že Vás


Ještě že Vás tady máme. Dokážete na vše upozornit a vše udělat lépe. No jsem zvědavý jak se ukážete až nebudete tahat kačera do postele a budete mít nějaký vliv. Do té doby by to chtělo učit se a získávat respekt. Na to že jste nic nedokázal hážete moc silná slova. 

1.1.2 Mladí přinášejí změnu


Vážený pane Alfonsi,

učím se, pořád. Třeba teď jsem se naučil, že tahat kačera do postele může být docela fajn. Na tu situaci, až kačera z postele vyženu, až budu starý, "zkušený", usedlý a bude mi to všechno jedno a pojedu v zajetých kolejích nalinkovaných ostatními, bych se netěšil. Mladá generace byla vždy inspirací a hybatelem změn. Na Mělníku je spousta schopných mladých lidí, ale ti na rozhodování o prostředí, ve kterém žijí, z různých důvodů nechtějí či nemohou mít přímý vliv a do zastupitelstva nekandidují. A nejsou v otázkách obecní politiky, která se jejich budoucnosti přímo týká, moc aktivní. Což je rozhodně škoda. Chce to svěží vítr do mělnických plachet, a tak foukám ze všech sil. Jsou to ovšem jediné síly, které mám, a tak bych uvítal další větroplachy :) 

Jsem mladý, mám rád alternativní pohledy na zaběhané představy a věci a rád se nechávám poučit, přesvědčit o správnosti názorů druhých. Ne vždy jsem ale přesvědčen. Vy jste prezentoval jeden názor: jste mladý, držte ústa, a až něco dokážete, tak nám něco povídejte. To není zrovna inspirativní. K tomu dvě poznámky: Zastupitelstvo města je reprezentací občanů - všech, a tedy i mladých, kteří by v něm měli být zastoupeni a jejich hlas by měl být slyšet. A v demokracii je běžné, že lidé veřejně vyjadřují své názory v otevřené diskusi. K čemuž patří i akce různého druhu.

Budu rád, pokud nám ten Vámi zmíněný vliv umožníte mít a budete nás volit.

PS: Co by podle Vás měl člověk dokázat, abyste ho uznal uznal hodným vyjadřování se k věcem obecním? Nakládat takřka libovolně s veřejnými prostředky, to dovete každý - úspěšný podnikatel, ve své profesi uznávaný odborník, jakákoli kapacita. Nakládat s veřejnými prostředky rozumně, efektivně a přínosně, to je kumšt. A tomu se chci učit.

PS 2: Respekt se získává tím, že člověk mlčí, nevyjadřuje své názory, souhlasí těmi, kdo mají většinu? 

1.1.1 :-)


A v čem nemá Ondra pravdu? Plané moralizování bez věcných argumentů je jen důkazem Vaší argumentační nedostatečnosti. Svinstva, co tady provozuje určitá skupina lidí jsou dokonalým předobrazem toho, co dělají různí Janouškové, Bakalové, nebo Janstové ve velkém. Majetek města je rozprodaný a peníze prožrané. Netvrdím, že např. revitalizace centra nevypadá na první pohled dobře, ale jaké jsou následky? Město je na huntě, dalších dvacet let nepostaví ani psí boudu. ČSSD tahaná na provázcích pana Neumanna a spol. hospodaří přesně tak, jako hospodařila v celostátním měřítku partička Standy Grosse a Jirky Paroubka. Ve školách se modlí, aby nezačalo mrznout dřív než v lednu, protože nejsou peníze na topení. Silnice na Chloumku nebo v Mlazicích jsou v katastrofálním stavu, nejsou peníze na sport ani na kulturu. Rozpočet je 44M ve schodku, a to v něm nejsou zahrnuty povinné výdaje za dalších 40M. Přijde Vám, že by Ondra Tichota jako opoziční zastupitel měl za tohoto stavu držet hubu a krok?

1.1.1.2 A pravý důvod toho, že


A pravý důvod toho, že jste stále naštvaný na radnici? Ještě jste nevydýchal zimní stadion?

1.1.1.2.1 :-)


Nevydýchávám lidi co kradou moje peníze. A taky prázdná, hloupá rýpnutí, která postrádají znalost problému a smysl.

1.1.1.1 No, a možná


..., že to má třeba i souvislost s tím ( ty peníze), že se tady ta plavební společnost http://www.labskaplavebni.cz/jizdni-rad-ceny-melnik#title letos neangažuje. Jinak jsem koukal na avizovanou společnost http://www.marinavltava.cz/ , ale že by tam byla někde reklama na plavby u Mělníka, tak to nějak nevidím. To jen tak na okraj, že tady někdo nedávno tohle lodní téma zmínil, trošku mě výletní plavba zajímá a mohou být určité souvislosti, když je řeč o penězích.


https://www.traditionrolex.com/7