https://www.traditionrolex.com/7

 Podváděl prostřednictvím internetu, krádež nafty. | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Podváděl prostřednictvím internetu, krádež nafty.


Podváděl prostřednictvím internetu

Jednadvacetiletý muž z Příbramska, v době od září 2010 do března 2011, vylákal z důvěřivých spoluobčanů prostřednictvím internetu celkem v osmadvaceti případech finanční prostředky v celkové výši 59 000,-Kč.

V patnácti případech vystupoval pod smyšlenými jmény na různých aukčních a inzertních serverech a zde nabízel k prodeji mobilní telefony. Poškození následně převodem z účtu zaplatili celkem 30 000,-Kč. Zaplacené zboží však již neviděli a povedený podnikatel s nimi přestal komunikovat.

Dále ve třinácti případech, na inzertních serverech, opět pod smyšlenou identitou, nabízel muž poskytnutí půjčky od soukromého investora a od zájemců vybral tzv. poplatky za poskytnutí půjčky v celkové výši 29 000,- Kč. I v těchto případech žádnou půjčku neposkytl a s poškozenými přerušil kontakt. Hotovost, kterou získal uvedeným nekalým jednáním, si následně ponechal pro svou potřebu.

Muž se v místě trvalého pobytu nezdržuje a v současné době je po něm vyhlášeno celostátní pátrání. V uplynulých dnech zahájil mělnický policejní vyšetřovatel trestní stíhání v řízení proti uprchlému, pro trestný čin podvodu, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na pět let.

 

Krádež nafty

Na konci uplynulého roku neznámý pachatel, v Kralupech nad Vltavou, vnikl po poškození oplocení do areálu firmy, kde následně poškodil víčko nádrže odstaveného bagru a z ní následně odčerpal padesát litrů motorové nafty. Stejně se zachoval i v případě vedle stojícího traktoru, ze kterého si po odstranění víčka nádrže odnesl dvacet litrů motorové nafty. Poničením nádrží a odcizením pohonných hmot způsobil poškozené společnosti škodu ve výši cca 18 500,-Kč.

Policisté, z místního obvodního oddělení, zjistili, že skutek má na svědomí sedmadvacetiletý muž z Kladenska, kterému dne 18. května 2012 sdělili podezření z trestných činů krádeže a poškození cizí věci, za které je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody až na dvě léta. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.




https://www.traditionrolex.com/7