https://www.traditionrolex.com/7

 Na Slovanech se holobyty nestaví | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Na Slovanech se holobyty nestaví

Město Mělník v minulosti zvažovalo výstavbu bytového domu pro nízkopříjmové skupiny obyvatel na Slovanech a v Nůšařské ulici. Tehdy bylo možné na výstavbu získat státní dotaci, takové byty na Mělníku chyběly. Vše se připravovalo, byla zpracovaná projektová dokumentace. Proti akci se zvedla vlna odporu místních obyvatel, především na Slovanech. Vedení města se snažilo občanům celou záležitost vysvětlit, protože nešlo o výstavbu holobytů, ale o byty pro např. osamělé seniory či matky – samoživitelky, které mají mnohdy problém platit tržní nájemné. Vzhledem k tomu, že místní obyvatelé trvali na svém negativním stanovisku proti výstavbě, město od tohoto záměru nakonec ustoupilo.

Zastupitelé města rozhodli, že pozemek na Slovanech bude nabídnut soukromému investorovi na výstavbu bytového domu tak, jak je stanoveno územním plánem. Byly stanoveny podmínky a vyhlášeno výběrové řízení, jehož vítězem se stala mělnická firma Šnajdr. S firmou město uzavřelo budoucí kupní smlouvu s podmínkou, že prodej pozemku se uskuteční až po výstavbě a kolaudaci domu, aby město mohlo kontrolovat splnění všech stanovených podmínek.
V loňském roce bylo vydáno územní rozhodnutí pro umístění stavby bytového domu, který bude mít 4 nadzemní podlaží a 15 bytů různých velikostí. Součástí výstavby jsou inženýrské sítě, komunikace a odpovídající počet parkovacích  stání. Předpoklad je, že letos firma požádá o vydání stavebního povolení.
V současné době se ovšem na Slovanech šíří informace, že město chce stavět byty pro nepřizpůsobivé občany a organizuje se zde petiční akce, ačkoliv celé výběrové řízení  a veškeré rozhodování o této věci bylo transparentní a veřejné.
Na Slovanech jde o podnikatelský záměr a vznikne tady 15 bytů pro zájemce z řad široké veřejnosti
 
MVDr.Ctirad Mikeš, starosta města Mělníka


Město - z radnice

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

1 Byty s levným nájemným.


Pokud je to tak, jak se píše v článku, tak je vidět, jak se po Mělníku klepy alá jedna paní povídala krásně šíří Smiling Až nějaká samoživitelka s nízkými příjmy ze Slovan bude potřebovat městský nízkonákladový byt, tak si může si ho může od Šnajdrů za nějaký ten milionek koupit Smiling Proč jsou lidi tak upjatí a všechno odmítají? Vždyť jen kolik tu proběhlo inzerátů od matek na levné nájmy do 5 tisíc apod. Na druhou stranu, pokud město rozprodalo všechny své byty a teď by chtělo zpětně něco podobného stavět, tak mi to přijde nepromyšlené (protože si troufám tvrdit, že takových levných bytů bude potřeba čím dál více), ale nějak mě to nepřekvapuje Smiling


https://www.traditionrolex.com/7