https://www.traditionrolex.com/7

 Poděkování MVDr. Mikešovi! | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Poděkování MVDr. Mikešovi!

Dobrý den,

 

 s odkazem na článek uvěřejněný na serveru melnicky.denik.cz (http://melnicky.denik.cz/zpravy_region/placene-parkovani-bude-od-leta-v-dalsich-melnickych-ulicich-20120613.html) bych chtěl poděkovat panu Mikešovi za další zkomplikování dopravní situace v ulicích K Mostu, Nad Soutokem, Jiráskova, 17. Listopadu a části ulice Pražská. Vzhledem k velmi fundovanému a systémovému rozhodnutí očekávám, že se v těchto ulicích, kde placené parkování zavedeno nebude, dále zvýší koncentrace stojících automobilů, které ještě více znemožní rezidentům a firmám z této lokality během dne zaparkovat. Dnes je situace dokonce taková, že i dvakrát během dne musí být kontaktována MP, jelikož neodpovědný řidič stojí na vjezdu do dvora. Nedovedu si představit, co se stane, až začne platit nová vyhláška.

Systémovým řešením by bylo např. zpoplatnění parkování v celém širším okolí centra, ale rozhodně ohledem na současný stav a alespoň s minimální představou do budoucna.

Takto přijaté rozhodnutí pouze dokumentuje systém práce na mělnické radnici. Nic neřeší, ale pouze potvrzuje neustálý strach přijmout takové rozhodnutí, které by náhodou nemuselo být zcela populární, za to však prospěšné pro město. Potvrzuje to již tak velmi populární Mikešovu uhýbačnost a tlachavost! O splněných slibech ani nemluvě!

 

S pozdravem

 

Tomáš Vojta, mpř. TOP09 Mělník

Ostatní předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

4 Parkovací automaty


Podle článku týdeníku Mělnicko (link) parkovací automaty budou jen na mince a nebudou vracet peníze. Si tak říkám, když už se ty automaty zavádějí, proč se neudělá (tedy dost by mě to překvapilo) i možnost platby SMSkou nebo aspoň to, aby automaty vracely peníze, když si tam budete moci naťukat, jak dlouho tam budete parkovat a třeba zrovna nebudete mít drobné na kratší dobu. Asi je to škoda, ale chápu, že sofistikovanější automaty by byly dražší.

Obrázek uživatele spidermanna

3 Ajejda....


Další chorobomyslný výplod naší chorobomyslné radnice!!!

2 :-(


To je opravdu řešení přesně v duchu naší radnice. Já jako obyvatel centra mám neustálé problémy s parkováním. Díky vstřícnosti strážníků MP, kteří vědí, že zde parkuji v případě nutnosti jsem zatím neplatil pokutu. Toto další nesystémové plácnutí do vody opět zkomplikuje život jak rezidentům, tak návštěvníkům města. Místo toho, abychom auta z města vytěsňovali, jen se snažíme na tom něco vydělat. Že tím znepříjemňujeme život stálým obyvatelům? No a co? Volby jsou až za dlouho...

2.2 Tak placení za


Tak placení za parkování je určitým krokem k "vytěsnění" aut z centra. Pokud tam lidi s autem jezdit nebudou, město nic nevydělá. Z Vašeho příspěvku mám dojem, že kdyby nikde žádné placené parkování nebylo, vč. náměstí, zaparkoval byste v centru lépe? Nebo máte nějaké řešení? Plkalů je tu dost, ne jen ten Vámi pohoršovaný starosta Laughing out loud

Každopádně je to hodně ožehavé téma a hodně citlivé. Udělá-li se to do širšího centra, auta se možná přesunou zase dál (a to bude vadit opět lidem tam bydlících)... Viz modré zóny v Praze, které se rozšiřují z centra do okrajů. Asi to není ideální cesta... Taková daň pro město navíc (z karet rezidentů). Pravicový politik tohle přece nikdy nemůže připustit.

 

(Kolik bude mínusů?)

2.1 Třeba


Třeba za vybrané peníze opraví ulice Nad drahou, Dobrovského, Na Průhoně, ... , které potřebují rekonstrukci a ne jen látání děr, které k ničemu není! Ale to je asi jen sen, že?

2.1.2 Chodníky


I chodníky by si zasloužily trochu pozornosti-nedávno se rozkopala ul.kpt.Jaroše-korydor vedl téměř prostředkem chodníku a po skončení prací došlo jen k zasypání štěrkem. Starým lidem se tam jde špatně, tlačit po té cestě kočárek je taky děs. Na to, že je to hlavní cesta do města-přece jenom turisté přijedou spíš vlakem, nebo busem-než povodě(jak se kdysi zamýšlela lanovka  od vody do města) je to docela ostuda.

2.1.1 Ano, to je tzv. Mělnický


Ano, to je tzv. Mělnický sen, opravené zmíněné silnice...

1 Upgrade


Bylo by možné pána vyměnit za někoho, kdo se opravdu stará o obecný zájem, jako je například Mgr. Schweigstill? Nejen parkování, ale i umístění dětí do školek a další problémy by tak dostaly skutečné řešení.

1.2 Mgr. Schweigstill


je dlouholetým předsedou dopravní komise. Tato komise nejspíš navrhla a doporučila starostou prezentovaný záměr. Starosta se o obecný zájem stará velmi dobře.

Rýpat do všeho bez valné znalosti věci umí každý.  

rychtář

1.2.2 Poznámky:


1. Již téměř rok nejsem předsedou dopravní komise.

2. Navrhovaný systém parkování nevyšel z dílny DK.

Milan Schweigstill

1.2.1 Dopravní komise


A jak nám tu na Mělníčku to rýpání pěkně jde...


Pane magistře, jestli diskusi sledujete, proč ke schválení došlo, nebyly jiné alternativy? Jak se díváte na problém s místy ve školkách?

1.1 Porušení pravidel přijetí dotace EU


Jestli mám správné informace, tak město nemůže zřídit placené zóny na místech, které byly opraveny za přispění dotace EU ! Muselo by dotaci vrátit. Zkusím ještě zjistit podrobnosti.

1.1.1 Co náměstí? Jiná


Co náměstí? Jiná města? Nikde takový problém u rekonstrukcí s dotací není a běžně i po rekonstrukcích přeci parkovací hodiny zůstávají (mj. teď budou i ve Mšeně, též po dotované rekonstrukci).

1.1.1.1 Dotace


Tak jsem něco málo zjistil, ale moc moudrý z toho nejsem. Existuje podmínka, že po přidělení dotace se na opraveném místě nesmí provozovat výdělečná činnost, pokud na místě nebyla před opravou. To se týká parkoviště bývalého okresu a "prasečáku". Ale existuje zároveň výjimka, kdy může být provozována, pokud nedosáhne určité částky. Tak si vyberte.


https://www.traditionrolex.com/7