https://www.traditionrolex.com/7

 Zámek Mělník ožije svatbou Zdenky Belas a Jiřího Lobkowicze | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zámek Mělník ožije svatbou Zdenky Belas a Jiřího Lobkowicze

 

   Již tuto sobotu 16. 6. 2012 se uskuteční slavnostní mše na zámku Hořín u příležitosti uzavření sňatku významné operní pěvkyně Zdenky Belas a prince Jiřího Jana Lobkowicze.  Této slavnostní události se zúčastní okolo 200 hostů z rodiny a blízkých přátel budoucích novomanželů. Jedinečná příležitost pro veřejnost, kdy bude možné spatřit nevěstu a ženicha bude ve 13hod, kdy novomanželé pojedou ze zámku Hořín do jejich zámku Mělník v kočáře taženém koňmi. Ostatní svatebčany pak do zámku Mělník odveze vyhlídkový vláček. Na krásném a vyzdobeném rodinném zámku Mělník pak proběhne slavnostní oběd a galavečeře.
   Zámecký cukrář pro tuto příležitost připravuje sedmipatrový svatební dort a sadu speciálních svatebních dortů na galavečeři. Podávat se budou výhradně vína z vinic Jiřího Lobkowicze. Pro tuto příležitost nechal princ Jiří Jan Lobkowicz udělat speciální limitovanou edici šampaňského vína „Chateau Mělník“ a Zdenka Belas nechala pro toto víno vyrobit krásné bílo-zlaté etikety se společnými jmény.
   Nevěsta vystřídá celkem troje šaty, které si osobně vybrala ve Vídni. Princ Jiří Jan Lobkowicz bude mít typicky anglický mening coat. Květinová výzdoba bude v romantickém stylu laděném do zámeckého prostředí a interiérů, které mají svojí historii. Převážně půjde o konvalinky, lilie, pivoňky a růže. Kytice nevěsty pak bude odrážet její osobnost. Snubní prstýnky volili budoucí novomanželé z platiny, u nevěsty jsou doplněné o diamanty a byly pořízeny v České republice. Pro svatebčany je připraveno mnoho zážitků např. projížďka lodí na soutoku Labe a Vltavy či degustace vína v zámeckých sklepích a také mnohá překvapení.
   Zámek Mělník bude v době konání svatebních oslav pro veřejnost uzavřen. Zdenka Belas sňatkem získá titul princezna. 


Město - z radnice

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

5 Svatba i s videem a fotkami.


Tak už to máte na Soutoku téměř on-line.

 

http://soutok.blogspot.cz/2012/06/svatba-knizete-lobkowicze-on-line.html

5.1 Prosím Vás Sokrate


Prosím Vás Sokrate nepište kníže, i kdyby se tituly šlechty uznávaly v ČR, Jiří žádný kníže vážně není. Na titul má nárok jeho dvojče, starší bratr Antonín.

zik

5.1.1 Tak ho známe 20 let.


http://www.lobkowicz-melnik.cz/zamek/historie/rod-lobkowiczu

 

Nicméně, Wikipedie hovoří už poněkud jinak ( potomek šlechtického rodu), ale žurnalistika tituly neplýtvá http://www.lidovky.cz/princ-lobkowicz-postavim-dve-vesnice-dwu-/ln-bydleni.asp?c=A110613_210726_ln-bydleni_hs .

Myslím, že pro nás tady na Mělníku je to už 20 let pan kníže, protože tak nám ho publikují média, tak se o něm hovoří mezi lidem, tak se presentuje na svých zámeckých stránkách, a do jisté míry je to dáno i tím, že ho možná takového po vzoru Británie či Belgie, Monaka a dalších a dalších asi chceme mít, když už sídlí na zámku. Nutno však připomenout, že se na zámeckého pána často snáší kvůli jeho nápadům ( článek) i spravování panství často kritika a žije poněkud v izolaci od města.

5.1.1.1 Jen jsem Vás chtěla


Jen jsem Vás chtěla kolegiálně upozornit, že mylně iformujete vaše čtenáře.

Informaci o tom, že Jiří Jan prostě kníže není, i když se tak nechává označovat, lze ověřit v Almanachu čských šlechtických rodů, vydanou nakl. Martin v roce 1999 nebo na http://www.angelfire.com/realm/gotha/gotha/lobkowicz.html

 

zik

5.1.1.1.2 Tak jsem to vysvětlil


 v komentáři u článku. A teď spěchám do práce Smiling. Hezký den!

5.1.1.1.1 Stokrát psaná lež


.... je zkrátka někdy vžitou pravdou. Labe by se u Litoměřic také mělo jmenovat Vltava. Je to klamání veřejnosti? ( Má delší tok od pramenu)

5.1.1.1.1.1 Divný přístup


To je divný přístup. Zní to jako obhajoba vlastní účasti na opakování té lži. Navíc... Labe se tak v těch místech jmenuje, to přeci není lež. Fakt, že lidé nedodrželi předchozí obvyklé pravidlo pojmenování toku, je věc druhá.

5.1.1.1.1.1.2 Vysvětlení


Kdyby jste Sokratese znal,tak mu odpustíte.Mudrc se zkrátka opět udrc.

5.1.1.1.1.1.2.1 Ani nemám čas


...tady sledovat všechny komentáře. Děkuju dodatečně Raistovi a Želvě za nějaké ty... + body u některých článků na Soutoku ( dlouho jsem nevěděl, co to vůbec je) a i Lucii, která to jistě myslela dobře , ale...

Vše jsem napslal v novém článku http://soutok.blogspot.cz/2012/06/vysvedceni-na-soutoku.html

A nechtěli by-ste třeba někdo tady na Mělníčku místo komentářů či inzerátů přijít s nějakým zajímavým článkem;-)Laughing out loud .

5.1.1.1.1.1.1 Vy jste to ale vůbec nepochopil.


To neznáte staré české přísloví o tom, že stokrát opakovaná lež je pravda ? Když vám prostě bude někdo psát dvacet let v novinách i časopisech, že Kníže ( na Mělníku) udělal to a to... , tak se nad tím ani nepozastavíte a pokud si nepotrpíte na nějaké šťourání, tak se vůbec nebudete zajímat o to, jest-li je fakt knížetem, nebo jen klame veřejnost. Vám to třeba jedno není, ale je spousta lidí, kteří mají svoje starosti a je jim skutečnost putna. Naopak, když se řekne na Mělníku slovo kníže, tak si každý vybaví Lobkowicze. 

Média ty tytuly používají možná i proto, aby byla zajímavá, aby přitáhla více lidí atd. Mně tak trochu přišlo humorné, že mě na to upozorňuje zrovna žena, která má k médiím blízko. Já té ženě děkuji za tu zajímavost, kterou jsem opravdu nevěděl, protože mě to ani nezajímalo ( a užíval jsem to, co vidím v médiích). A navíc šlo především o to, být při dodávce fotografií na web rychlejší, než například Blesk, a to se opravdu povedlo. Víte, média kolikrát píšou takové voloviny,a když se v komentáři ozvete, tak se nikdo z nich  s vámi  bavit nebude.

A to Labe ? Podle pravidla, že v názvu má být delší řeka, teče Litoměřicemi vlastně Vltava. Ujalo se ale už za Keltů pojmenování Elv (Labe) Labe, a tato vyjímka na našem území vydržela dodnes.

Obrázek uživatele milk

5.1.1.1.1.1.1.1 Dobře


Média ty tytuly používají možná i proto, aby byla zajímavá, aby přitáhla více lidí atd.

Já bych souhlasil se Sokratesem,ten dlouho sní o velké návštěvnosti Mělníka.Samozvaného knížete bych ukazoval jako turistickou atrakci.

Jinak dobré,až na ty "tytuly"

4 Svatba


U mě celá rodina Lobkowiczů skončila už tím, že ve vedrech se děti v maskách táhly od školky až na zámek, kde pánům a paním tančily a nikdo z nich jim nedal ani bombón. Při tom jich z oken koukala celá delegace. Pak jedna maminka, co má do kapsy hluboko, dětem nakonec ty bombóny koupila. Je to ostuda! A dneska budou mít třípatrový dort, na který stejně v tom vedru nebude mít nikdo chuť a skoro celý se pak za týden vyhodí...

3 Teď si všichni


Teď si všichni sednem na zadek a půjdem ve 13:00 dělat jak jsou pro nás důležití a zajímavý.......

2 Princ a princezna??


Pokud si dobře pamatuji, tak zákonem č. 61/1918 byly šlechtické tituly zrušeny a tento zákon stále platí, takže pan Jiří Jan Lobkowicz a paní Zdenka Belas...

2.1 Tituly


To je v pořádku, já si taky budu říkat třeba Král temnot, když budu chtít. Jen mám teď zmatek z toho, čeho je JJL princ, bude se dědit nějaký menší evropský stát?

1 Dluhy kam se podívá.


Dluhy kam se podívá. Hlavně že bude princátko jezdit v kočáre a princeznička má troje šaty z Vídně. Kdyby raději ten zámek v Hořině opravil když už se chce chlubit. Ten spíš vypadá že každým dnem spadne.

1.3 přesně tak...dluží


přesně tak...dluží miliony a dělá ze sebe buhví co....jeho předci se musí otačet v hrobě....byla to šaškárna akorát.

1.2 Řekl


bych,že je to jen jejich věc,jak nakládají se svým majetkem Smiling

1.2.1 Není to tak.


Čím vyšší má člověk společenské postavení, tím je od něj očekávána jistá veřejná presentace. Malé městečko na Labi Velké Březno i se svým pivovarem, kde se vyrábí známý Březňák, například často v publikacích opěvuje svého zámeckého pána hraběte Chotka, který mimo jiné dbal na jeho rozvoj.

V USA považují za potupu, když majetný člověk jde nakupovat do stejného obchodu, jako ti méně majetní za stejné peníze. Tam se prostě očekává, že nakoupí stejné zboží v luxusnějším obchodu za vyšší finanční částky. Tak mi to říkal asi před 20 lety jeden člověk, který tam byl navštívit svoji provdanou dceru. Je paradoxem, že zatímco jinde se můžeme jen domnívat, zda jsou tyto věci dány příslušným zákonem ( diskuse o milionářských daních), či jsou pouze mnoholetou morální záležitostí, tak u nás se setkáváme přesně s opakem. Pak se někdy ostudně proflákne, že v obyčejném obchodě odcizila nějakou maličkost jinak veřejně známá osoba. Lakota zde prostě velmi často patří ktěm majetnějším a vlivnějším a už nám připadá normální, že třeba zboží v ,, kantině" parlamentu je levnější, než v běžném obchodu i při těch nemalých příjmech poslanců.

1.1 Závist & komplex méněcennosti


Hezky se postav k cestě, čepici do ruky a ukláněj se, spodino. Nebo v sobě najdi nějakou hrdost a nedělej tady ostudu.


https://www.traditionrolex.com/7