https://www.traditionrolex.com/7

 Mařili výkon úředního rozhodnutí | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Mařili výkon úředního rozhodnutí



Policejní hlídka z Horních Počapel kontrolovala dne 9. září 2012, po jedenácté hodině, na Mělníku, ulice Pražská, osobní motorové vozidlo Renault Megane, které řídil jednašedesátiletý muž z Mělnicka. V rámci kontroly bylo policisty zjištěno, že muž usedl za volant i přesto, že má správním orgánem uložen zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu šesti měsíců a to od června 2012.

Řidič si poté převzal sdělení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na tři léta. Trestní řízení je vedeno na svobodě.

Stejně dopadl i šestačtyřicetiletý muž z našeho regionu, který si sdělení podezření ze stejného trestného činu převzal dne 11. září 2012. Jen s tím rozdílem, že k převzetí písemnosti došlo za branami věznice. Dle výzvy soudu měl podezřelý do vězení nastoupit nejpozději do konce dubna letošního roku. Zde si měl odpykat trest za předchozí trestnou činnost. Na výzvu však nereagoval a nástupu do nápravného zařízení se úmyslně vyhýbal. Soud následně vydal příkaz k dodání do výkonu trestu a na jeho základě byl muž zadržen policisty z obvodního oddělení Policie ČR Lužec nad Vltavou, ve Starých Ouholicích.

I v tomto případě si může podezřelý prodloužit pobyt za mřížemi až o tři léta.

Dne 11. září 2012, před osmnáctou hodinou, kontrolovala hlídka místního obvodního oddělení na Mělníku, ulice Fügnerova, osmatřicetiletého muže. V rámci zákroku byla u osoby provedena orientační dechová zkouška, která skončila pozitivní naměřenou hodnotou 3,05 promile alkoholu v dechu. Dle zjištění policistů se kontrolovaný navíc takto „upravil“ v době propustky ze zařízení, kam byl soudem umístěn z důvodu vykonání ochranné ústavní protialkoholní léčby.

V nejbližších dnech bude i v tomto případě sděleno podezření z výše uvedeného trestného činu. Shodná je i případná trestní sazba.



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7