https://www.traditionrolex.com/7

 Draci nad Chloumkem | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Draci nad Chloumkem


První Drakiádu pořádanou ve spolupráci s RC Klubem Mělník, Domem dětí, a ZŠ Pšovka máme za sebou.

V sobotu 6.10.2012, kdy jsme od rána připravovali zázemí pro pořádání naší akce, panovala v našem týmu mírná skepse, zdali někdo přijde, kolik přijde lidí…Když se  podařilo vše uspořádat dle našich představ, tak nám ze zdravotních důvodů vypadlo cele jedno představení Rytířů.

Krátce po poledni se objevili první příchozí a do tří hodin, k našemu velkému překvapení, dorazila necelá stovka registrovaných soutěžících. Protože nám počasí přálo, tak se všichni mohli plně věnovat hlavní soutěžní disciplíně  - pouštění draků. Ti, kteří přišli bez draka se také nenudili. Připravena byla výstava RC Modelů, k dispozici byl letecký simulátor. Díky spolupráci Technického muzea Hrádek si mohli prohlédnout historickou vojenskou techniku. S liběchovskými  dobrovolnými hasiči zastříkat na cíl a když došla voda, tak se svézt v hasičském autě. Milovníci střelby si vyzkoušeli airsoftové zbraně a pro ty nejmenší Dům děti a ZŠ Pšovka připravil dětský koutek  plný soutěží.

 Na ploše RC klubu pouštěli draky staří, mladí, ale i pes a králík. Někteří motali provázek ručně, někdo si na to přinesl rybářský prut, ale objevil se tu i elektrický naviják. Po vyhodnoceni nejúspěšnějších účastníků, byly i ostatní odměněni nějakou drobnosti, kterou věnovali naši partneři (ČEZ, Město Mělník, DDM a další).

Na závěr navzdory silnému větru odstartoval odvážný pilot Tomáš s RC modelem naplněným bonbóny a provedl několik bonbónových náletů na plochu, kde se o bonbóny strhla lítá bitva. A tím jsme první drakiádu v krátkých dějinách našeho klubu zakončili. Chtěl bych poděkovat všem, kteří na akci přišli, všem, kteří s námi spolupracovali. Návštěva necelých tří stovek diváků a soutěžících nás velmi potěšila.

vstup do fotogalerie DRAKIÁDY


Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7