https://www.traditionrolex.com/7

 Svému zaměstnavateli způsobil značnou škodu | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Svému zaměstnavateli způsobil značnou škodu



     Čtyřiatřicetiletý muž z Prahy pracoval v době od začátku března 2010 do konce března 2011 v přepravní firmě, se sídlem na Mělníku.
     Dle zjištění policistů se po dobu svého pracovního poměru na úkor zaměstnavatele neoprávněně obohacoval. Předkládal firmě k proplacení potvrzení o pokutách udělených nákladním vozidlům společnosti za přetížený náklad, které byly uloženy mimo území České republiky. Jednalo se o pokuty, které ve skutečnosti nikdo neuložil a potvrzení o postizích zhotovoval sám. Dále bez oprávnění a vědomí zaměstnavatele prodal kontejnery patřící firmě a hotovost si ponechal pro svoji potřebu. V několika případech objednal provedení přeprav nákladu, které neměly souvislost se zakázkami mateřské společnosti a nakonec si nechal proplatit účet za firemní večírek, jeho úhradu však neprovedl a zaměstnavatel musel požadovanou částku znovu uhradit fakturou. Svým jednáním způsobil poškozené společnosti škodu převyšující částku 1 000 000,-Kč.
      Dne 10. října 2012 zahájil policejní vyšetřovatel trestní stíhání muže pro trestný čin podvodu, za který je možno uložit trest odnětí svobody v rozpětí od dvou do osmi let. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.
 
Zdroj:
Policie ČR
Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k


Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7