https://www.traditionrolex.com/7

 Za podvodné jednání bude následovat trest | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Za podvodné jednání bude následovat trest



Mělničtí policisté sdělí v nejbližších dnech jednapadesátileté ženě podezření z trestných činů podvodu a poškození cizích práv ve formě účastenství, za které je možno uložit trest odnětí svobody až na dvě léta.

Podezřelá na konci listopadu 2010 uzavřela, jako obchodní zástupce společnosti poskytující finanční půjčky smlouvu o půjčce s pětapadesátiletou zákaznicí. Učinila tak s vědomím, že žadatelka do smlouvy uvedla nacionále třetí osoby, která o uzavření půjčky neměla ponětí. Na základě takto sepsaného závazku obchodní zástupkyně ženě předala částku 12 000,-Kč, přičemž se žadatelka zavázala splatit konečnou částku převyšující 22 000,-Kč a to celkem v šedesáti splátkách. Úvěrové společnosti vrátila však něco kolem 5 000,-Kč a poté splácet přestala. Společnost počala o dlužné peníze upomínat osobu uvedenou ve smlouvě, kterou byla dvaatřicetiletá žena z Mělnicka. Došlo až na „předžalobní upomínku“, po které se poškozená obrátila na policisty.

Jednáním obchodní zástupkyně a žadatelky o úvěr tak společnosti vznikla škoda ve výši cca 17 000,-Kč a poškozené ženě byla způsobena újma na jejích právech. „Žadatelka“ o úvěr byla v nedávné době za své počínání již „odměněna“ soudem, formou trestního příkazu.



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7