https://www.traditionrolex.com/7

 Nová kola i kruhový objezd | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Nová kola i kruhový objezd

 

   S nástupem školního roku 2012/2013 ožilo pravidelnou výukou i mělnické dopravní hřiště, kam dojíždějí žáci 4. tříd základních škol, aby se naučili pravidla dopravní výchovy pro cyklisty. Jsou to děti, kterým je 10 let, a protože brzy budou moci samy do silničního provozu,  složí na jaře zkoušku cyklisty.
 
   Žáci se na hřišti nyní seznamují s pravidly silničního provozu, dopravními značkami, a to vše nejen teoreticky, ale hlavně prakticky. Výuka probíhá interaktivním způsobem a po zkušenostech z jarního běhu musíme říci, že učitelé i žáci hodnotí tento způsob jako přínosný. Abychom výuku udělali zajímavější, doplnili jsme ji ve spolupráci s autorským týmem Regionálního muzea Mělník o ručně vyrobený nástěnný semafor či pexeso, spojovačku důležitých telefonních čísel složek záchranného integrovaného systému, smajlíkovou desku situací, do kterých se děti mohou dostat, ale i dominem s dopravní tématikou. Za tuto spolupráci patří veliké poděkování Mgr. Jitce Králové, Petrovi Kirchnerovi a Václavovi Špitálskému z muzea.
Novinek není nikdy dost, a tak od září si žáci praktickou výuku užívají na nových jízdních kolech, která zakoupilo město Mělník. Do konce listopadu tu ještě pro děti vznikne nová křižovatka – kruhový objezd.
 
Irena Podivínská, DiS.
manažerka prevence kriminality


Město - z radnice

https://www.traditionrolex.com/7