https://www.traditionrolex.com/7

 Policisté odhalili další opilé řidiče | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Policisté odhalili další opilé řidiče



Hlídka policistů z místního obvodního oddělení kontrolovala dne 27. října 2012, po druhé hodině ranní, na Mělníku, ulice Jezdecká, čtyřiadvacetiletého muže, který řídil osobní vozidlo Škoda Felicia. V rámci kontroly předložil řidič svoje doklady a poté se podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol. Přístroj Alcotest naměřil pozitivní hodnotu 2,05 promile alkoholu v dechu. S naměřenou hodnotou kontrolovaný souhlasil. Na místě policisté šoférovi zadrželi řidičský průkaz a hříšník putoval na policejní služebnu.

Krátce před dvaadvacátou hodinou, dne 27. října 2012, kontrolovali policisté z Obvodního oddělení Mšeno, v katastru obce Kokořín, šestatřicetiletou ženu z Mělnicka, která řídila osobní motorové vozidlo Peugeot 306. Řidička u sebe neměla žádné doklady a provedená orientační dechová zkouška skončila pozitivní naměřenou hodnotou 2,82 promile alkoholu v dechu.

Mělničtí policisté kontrolovali dne 28. října 2012, po třiadvacáté hodině, v ulici Nádražní, osobní motorové vozidlo Ford Mondeo. Za jeho volantem se v uvedené době nacházel čtyřiačtyřicetiletý muž z Prahy - východ. I tento řidič se po předložení dokladů podrobil orientační dechové zkoušce, která byla provedena přístrojem Dräger. Zkouška skončila pozitivní naměřenou hodnotou 1,39 promile alkoholu v dechu. Muž na místě předal policistům řidičský průkaz a poté muže zákona následoval na služebnu.

Uvedení šoféři si z rukou policistů převzali sdělení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Dne 28. října 2012 vyšetřovali policisté v Kralupech nad Vltavou dopravní nehodu, při které neznámý pachatel poškodil v ulici 28. října dvě zaparkovaná vozidla. Po krátkém šetření zjistili, že viníkem je sedmadvacetiletý muž z Mělnicka, který řídil pod vlivem alkoholu motorové vozidlo Škoda Octavia. Poté co došlo k nehodě, z místa odjel, vozidlo odstavil a odešel. Ještě zhruba hodinu po skutku byla u muže, který se k incidentu doznal, provedena orientační dechová zkouška, která skončila pozitivní naměřenou hodnotou 2,00 promile alkoholu v dechu.

V tomto případě policisté muži sdělili podezření z výše uvedeného trestného činu, za který je ovšem možno uložit trest odnětí svobody v rozpětí od šesti měsíců do tří let, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7