https://www.traditionrolex.com/7

 Holdovali alkoholu a poté řídili | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Holdovali alkoholu a poté řídili



Minulý pátek, kolem jedné hodiny ranní, kontrolovala hlídka mělnických policistů, v ulici Kokořínská, osobní motorové vozidlo Audi 100, které řídil jednatřicetiletý cizinec. Šofér při kontrole předložil doklady potřebné k řízení vozidla a poté se podrobil orientační dechové zkoušce, která skončila naměřenou pozitivní hodnotou 1,61 promile alkoholu v dechu. S naměřeným údajem muž souhlasil, policistům odevzdal řidičský průkaz, zajistil si automobil a hlídku následoval na služebnu.

Na místním obvodním oddělení si poté převzal záznam o sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Úplně stejně dopadl o den později, krátce po půlnoci, šedesátiletý muž z Mělnicka. Tento řidič se svým vozidlem Opel Corsa projížděl na Mělníku, ulici V Kroupovci. Přitom sjel s vozem mimo komunikaci, kde narazil do zaparkovaného automobilu Peugeot a poté do popelnice. Po karambolu, při kterém způsobil škodu převyšující 30 000,- Kč, se vrátil zpět na silnici, pokračoval v jízdě ještě několik desítek metrů, zastavil, opustil vozidlo a odešel domů. V místě trvalého pobytu byl zanedlouho zastižen policisty, kteří následky jeho jízdy vyšetřovali. V rámci šetření skutku byla provedena u muže orientační dechová zkouška, která skončila naměřenou pozitivní hodnotou 1,16 promile alkoholu v dechu. S naměřenou hodnotou podezřelý souhlasil, odevzdal řidičský průkaz a dále celá věc pokračovala stejně jako v předešlém případě. Až na jednu drobnost, tomuto řidiči za výše uvedený trestný čin teď hrozí trest odnětí svobody v rozpětí od šesti měsíců do tří let, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Do třetice odhalili policisté opilého řidiče v neděli, při vyšetřování dopravní nehody, ke které došlo v Kralupech nad Vltavou, ulice V Pískovně. Zde se střetl osobní automobil Renault s vozidlem Iveco. Při nehodě si řidič osobního vozu způsobil lehké zranění. Ale to nebude jeho jediný problém. Provedená dechová zkouška u muže naměřila 2,79 promile alkoholu v dechu. Při nehodě byla způsobená škoda ve výši cca 55 000,-Kč

V nejbližších dnech policisté z místního Obvodního oddělení muži sdělí podezření ze stejného trestného činu, jako oběma předešlým hříšníkům, za který je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody v délce trvání od šesti měsíců do tří let.

Trestní řízení jsou nadále vedena na svobodě.



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7