https://www.traditionrolex.com/7

 PROBLEMATIKA BEZDOMOVECTVÍ | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

PROBLEMATIKA BEZDOMOVECTVÍ

   Od října do konce listopadu tohoto roku spolupracovala sociální kurátorka se strážníky Městské policie Mělník a policisty Obvodního oddělení Policie ČR Mělník na lokalizaci osob bez domova. V rámci této spolupráce bylo na území města zaznamenáno přibližně 15 osob, se kterými byla jejich situace řešena. Vytipovaným osobám byla nabídnuta pomoc v oblasti sociální. Nejčastěji byla příčinou jejich sociálního vyloučení ztráta dokladů a následná nemožnost zapojení se do systému sociální pomoci a služeb, díky nimž by se mohli začlenit do běžného života. Z tohoto důvodu jim bylo nabídnuto vyřešení dokladů totožnosti, díky nimž se řada z nich mohla zaregistrovat na úřadu práce a začít svou situaci řešit.

 
   Touto dvouměsíční spoluprací kurátorky, strážníků a policistů s bezdomovci došlo u dvou třetin kontrolovaných a vytipovaných osob k dořešení jejich situace do té míry, že nalezly bydlení, což je vzhledem ke snižujícím se teplotám velmi důležité. Pět osob, se i přes nabízenou pomoc, rozhodlo svou situaci řešit po svém.
 
   Dne 4. 12. 2012 byla ve večerních hodinách, jako v předchozím roce, provedena kontrola osob bez domova v místech, kde nejčastěji nocují. Hlídky strážníků a policistů se sociální kurátorkou prošly všechny místa, kde se bezdomovci zdržují. Uvedené lokality byly však opuštěné.  Věříme, že důvodem tohoto stavu je situace, kdy se podařilo uvedeným osobám zaopatřit přístřeší ještě před začátkem mrazů. 
 
   Tento druh spolupráce se ukázal jako přínosný, a to pro všechny strany, neboť byl oceněn i navštívenými bezdomovci.
Navštíven byl i rozestavěný hotel na Bezručově ulici, kde se bezdomovci často vyskytují.
 
 
Zdroj:
Irena Podivínská, DiS., sociální kurátorka
František Prachař, MěP Mělník
nprap. Václav Tichý,  Preventivně informační skupina Policie ČR Mělník
 
 
PřílohaVelikost
bezdom1.jpg57.26 KB
bezdom2.jpg67.34 KB


Město - z radnice

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

2 nelze než souhlasit


Vycházím z premis, že

 

1. neexistuje bezdomovectví, jen alkoholismus a jiné závislosti

2. kdo má vůli, má i možnost žít důstojně a vrátit se k "normálu"

 

Proto bych se přimlouval nevytvářet podmínky pro bezdomovce, on se ten mikro-ekosystém přesune jinam, kde o ně bude lépe postaráno. 

1 ...asi tu budu za


...asi tu budu za bezcitnýho hajzla,ale vzhledem ke štědrému sociálnímu systému této země mi VŮBEC NENÍ LÍTO 99% z nich. Mají možnost jít na ubytovnu kterou jim sociálka zaplatí,jsou tu azylové domy,charity apod., a ještě je chodí policajti prosit aby šli do tepla a oni stejně nechtějí a radši umrznou,a když né,tak druhý den ráno somrují u supermarketu a chtějí drobné "na jídlo",a když jim dáte,tak většina z nich si k jídlu koupí krabicové víno a cigára...  Z TĚCHTO DŮVODŮ JICH NELITUJI A JSOU MI LHOSTEJNÍ...


https://www.traditionrolex.com/7