https://www.traditionrolex.com/7

 Už za pár dní se na náměstí Míru rozjedou vánoční trhy | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Už za pár dní se na náměstí Míru rozjedou vánoční trhy


Dovolte, abych vás všechny pozval na letošní Mělnické vánoční trhy, které se uskuteční na historickém náměstí Míru od čtvrtka 20. prosince a potrvají po celý zlatý adventní víkend.

Tento čtyřdenní jarmark i s kulturním programem pořádá město Mělník, respektive obecně prospěšná společnost MEKUC ve spolupráci s občanskými sdruženími Studio Eko-logika a Přátelé Želvy. Jak Studio Eko-logika, tak Přátelé Želvy nabrali v průběhu minulých let zkušenosti při spoluorganizování farmářských trhů či Mělnického kulturního léta, proto jsme se na ně obrátili s nabídkou organizace stánkařů na této akci. Zdá se to být dobré rozhodnutí, já osobně i všichni spoluorganizátoři jsme příjemně překvapeni velkým zájmem stánkařů o tyto trhy. Osobně bych rád pochválil, že trhovci jsou podobní těm, které jsme si zvykli vídat na farmářských trzích, že si lidé budou moci u nás zakoupit převážně regionální produkty. Byl bych nadšen, kdyby množství stánkařů ocenila také veřejnost svou hojnou návštěvou. Kromě prodejců zde rovněž najdete stánek oblastního Červeného kříže. Ti zde budou prezentovat výsledky své práce a činnosti. Lidé budou moci přispět na Fond humanity ČČK Mělník. Z vybraných peněz nakoupí ČK maličkosti pro osamělé pacienty. Zdravotní sestry jim tyto vánoční pozdravy roznesou při svých vánočních službách.

Po celé čtyři dny je rovněž zajištěn kulturní program. Mezi účinkujícími budou jak děti z mělnických škol, tak také mladý mělnický sbor Ten Sing. Celá sobota bude již tradičně patřit komponovanému programu včetně dobových tanců a šermířů, vrcholem pro mnohé bude také tradiční vánoční vystoupení souboru Gospel Time. V neděli celé trhy zakončí před polednem vystoupení folkrockové skupiny Claymore, kterou jsme měli možnost vidět již na Vinobraní na scéně před kulturním domem.

Závěrem bych chtěl vyzdvihnout, že vnímám velmi pozitivně trend vzrůstu jak vystupujících, tak návštěvníků a celé veřejnosti na akcích nejen prodejních, ale také kulturně společenských, které se pořádají na volném prostoru našeho krásného zrevitalizovaného náměstí a v celém historickém centru města Mělníka. Netýká se to jen akcí přímo pořádaných městem, ale i dalšími subjekty. Naznačuje to možnosti pro příští roky.

Ctirad Mikeš, starosta města

(Pozn. redakce: Kompletní program a přehled toho, co si na trzích můžete koupit)



Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

1 Opravdu hezké


....., doporučuji. Pár foteček zde http://soutok.blogspot.cz/2012/12/hej-pane-delejte-si-s-tou-holkou-co.html


https://www.traditionrolex.com/7