https://www.traditionrolex.com/7

 Půjčené vozidlo prodal | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Půjčené vozidlo prodal



Jednadvacetiletý muž si, na základě poskytnutého úvěru, zakoupil osobní automobil Alfa Romeo 156 Sportwagon, v ceně 98 000,-Kč. V lednu 2011 uvedené vozidlo zapůjčil, bez sepsání jakékoliv smlouvy, svému devětadvacetiletému známému z Mělnicka, s tím, že mu jeho kamarád měsíčně za každodenní užívání vozu bude platit 2 500,-Kč. Vzhledem k tomu, že u alfy v době předání končila technická kontrola, vyzvedl kupující u úvěrové společnosti originál technického průkazu k vozu a předal tento doklad známému, kterému ještě svěřil finanční hotovost, ve výši 9 000,-Kč, ta měla být použita k opravě auta. V dubnu téhož roku zaplatil majiteli vozu jeho kamarád za půjčení alfy částku 5 000,-Kč a od té doby s ním přestal komunikovat.

Když poškozený začal po svém plechovém miláčkovi pátrat, zjistil, že byl tento na začátku března převeden na jiného provozovatele, z čehož vyplynulo, že „kamarád“ který měl v držení automobil i potřebné doklady, vůz, bez jeho vědomí, prodal třetí osobě.

V uplynulých dnech zahájil mělnický policejní vyšetřovatel trestní stíhání staršího z mužů, pro trestný čin zpronevěry, za který je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody v rozpětí od jednoho do pěti let. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7