https://www.traditionrolex.com/7

 Šmejdi | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Přehledná a stále aktuální nabídka zaměstnání je dostupná zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Šmejdi

Dokumentární film Šmejdi, 18.4.2013 v kinech.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wfhGqVjI1ws

 

Manipulace, nátlak, ponižování, agrese. Skryté kamery zachytily drsné pozadí předváděcích akcí pro seniory. Co se opravdu děje na populárních zájezdech s obědem zdarma?

Ostatní předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

91 Beck končí...


Tedy ne tak úplně, jen se nám přejmenovali. Německý majitel Jens Beckhäuser už měl dost té zlé, štvavé, pomlouvačné a nespravedlivé kampaně proti předváděcím akcím. 

http://ekonomika.idnes.cz/kral-predvadecich-akci-beckhauser-v-cesku-konci-flh-/ekoakcie.aspx?c=A130821_110202_ekoakcie_neh 

90.1 Zhroucene telefonistky


Tak proč tam pracují ty zhroucené komedie? 

90.1.1 Proč tam pracují?


Protože zaměstnavatelé na Mělníku mají zájem o maminky po mateřské dovolené,o lidi se sníženou prac.schopností,o lidi v předdůchodovém věku a pod.A taky tam pracují lidé,kteří po skončení podpory v nezaměstnanosti  berou každou práci,která jim aspoň trochu pomůže v jejich finační situaci,když se stát na ně vykašlal.

90.1.1.1 O kvalitní lidi je zájem, a veliký...


Co má stát společného s tím, že výkonnost něčí práce je tak malá, že nemá cenu ho zaměstnat? Každý je zodpovědný za svůj osud sám, stát má být až to nejzazší, nejradikálnější řešení. Přečtěte si někdy Baťovo "Budujme stát", jeho plán "nahnat" nezaměstnané (nezaměstnatelné) na práce vyžadující nulovou kvalifikaci je nadčasový. 

Mě osobně po škole hned oslovilo X zaměstnavatelů z celého světa a předháněli se kdo mi dá víc či lepší podmínky - i když jsem nakonec zakotvil v místních vodách za polovinu toho co mi nabízeli venku. Nikdo mi nic nedal zadarmo, musel jsem 5 let sakra makat 7 dní v týdnu a trošku si udělat jméno praxemi ve firmách za (v mém oboru) směšnou mzdu, dělat od těch nejpodřadnějších činností postupem času až k velkým projektům. Díky tvrdé práci jsem hned po nástupu do prvního zaměstnání dosáhl vyššího příjmu než 95% zdejší populace, poté co jsem absolvoval školu jako nejlepší v oboru. Takže vím, že je možné se prosadit i z nuly - ale stěžováním si se nikdy nikdo nikam nedostal.

90.1.1.1.2 PROBER SE!!


Jasně,další mistr světa co je ten nejlepší!!! nepřeju nikomu nic špatného!!! Ale tobě  by slušelo na den či dva přijít o práci,mít 2 miliony hypotéku na byt a za zády exekutora,občas stačí i blbec kterej vám nedá přednost na silnici...... CO SE ZAMYSLET NAD TÍM ŽE NÉ VŽDY JE TO JEN O TOM ŽE BY BYL HNED TEN DOTYČNÝ NESCHOPNÝ??cesty osudu jsou nevyspytatelné a nikdo nemá právo se povyšovat nad lidi které navíc ani nezná!!!!!

90.1.1.1.2.1 A tady bych se


.... Kolemana v pár bodech zastal. Dříve o nic nešlo, tak lidé tak nějak upřimně řekli, že si třeba na něco netroufnou a nemají s tím zkušenost. Dnes se toto moc nenosí a kdo chce místo, tak musí být tvrdší, nebo-li takovým mistrem světa. Prostě, Vy musíte vědět, že právě já jsem ten člověk, kterého hledáte a nikdo jiný. I kdybych se měl dále něco tajně doučovat Eye-wink. Tak mi to skutečně kdysi někdo vysvětloval.

A pokud jde o ty nezaměstnatelné, tak jistě neměl na mysli člověka po zdravotním úrazu, ale takového, který přijde při nejlepší vůli dva dny po sobě na nové pracovní místo a třetí den žádá o dovolenou.

90.1.1.1.1 Mistr světa


Takovejch jako ty už tady bylo... A přitom stačí jedna pitomá neovlivnitelná náhoda a všechno je jinak. Pak i práce telefonisty může být dobrá...

9 Pozvánka


Město Mělník má na svých stránkách http://www.melnik.cz/radnice-a-urad/mestsky-urad/aktuality/pozvanka-do-kina-na-dokument-smejdi.html pozvánku na projekci filmu Šmejdi do Neratovic. Jen škoda, že Ti důchodci odsud musí až do Neratovic, že to kino zde na Mělníku není.

8 Už nikdy


Já jsem sháněla práci a naskytla se příležitost pracovat u "žluťáků", tak jsem to zkusila. Prý přijďte na tři hodiny na zkoušku, že to bude proplacené, tak jsem šla. Už nikdy bych nešla dělat telefonistku. Bylo mi hrozně, když jsem těm starým lidem lhala do telefonu, že vyhráli při losování telefonních čísel a mají si jít dárek vyzvednout na určené místo. Jedna paní byla tak strašně nadšená, že se div nerozbrečela štěstím, že něco vyhrála.

Ten samý večer, po návratu domů jsem se rozhodla, že tohle opravdu dělat nebudu, nemám na to svědomí. Druhý den ráno jsem tam zavolala, že prostě nepřijdu. Peníze žádné, ale ať si to sežerou třeba, to je mi fuk, hlavně, že tam nepracuju. Eye-wink

7 Hrdinové


Vy jste tady všichni hrdinové a všichni proti. Ale že to na Mělníku dělá desítky lidí to zapomínáte. Že to je pro Wendy kšeft a to docela velký to taky nevidíte. Že ty lidi na Mělníku utrácí svoje peníze v místních provozovnách to už taky zapomínáte. 

 

Většina obyvatel Mělníka zná minimálně jednoho člověka co s tím má něco společného a to vám nevadí. Do očí jim to nepovíte co? 

Obrázek uživatele Alexander Klimeš

7.5 Vážený pane


Vážený pane Prodejce,

 

jmenuju se Alexander Klimeš. Vystupuju zde jako Alexander Klimeš. Ne jako advokát, právník, vtipálek anonym atd.

Šmejdi jsou šmejdi. Svým příspěvkem jste se k nim přiřadil.

Smutné je, že člověk tyhle lidi potkává na místech, kam chodí i lidé, kteří se živí prací. Když půjdete do krámu, do fitness, na tenis, všude potkáte šmejdy.

Ty co znám, pozdravím. Ale že bych byl nadšenej, to tedy ne.

Myslím, že je správné vyloučit tyto jedince ze slušné společnosti. Třeba by jim to pomohlo pochopit, že to co dělají, je přinejmenším chucpe. Oni si toiž myslí, že to co dělají je správné a legitimní - když je někdo blbej, dobře mu tak -

Nevylučuji, že existují i slušné předváděcí akce. Jenom jsem o žádné dlouho neslyšel.

Taky vím o řadě lidí, kteří to dělali ze začátku, a když "přituhlo", tak se na to vybodli - aspoň prozření.

Jo a co se toho kšeftu týče, asi mi taky zaplatili nějakou korunu, konec konců ke dnešnímu dni máme 1.129 živých spisů, takže statistika ...... . Ale že by něčí byznys stál na tomhle???

Obrázek uživatele Markéta Želva Přerovská

7.4 ale povíme ...


Jednoho hocha z nich znám a on dobře ví, co si o jeho zaměstnání myslím.

Je to stejné, jako byste obhajoval výrobce drog, že taky nakupuje benzín (protože ten fet musí něčím vozit) a utrácí v (místní) lékárně za efedrin. Jsou prostě věci, které jsou eklhaft a nedělají se. A jednou z takových věcí je to, co provádějí tihle šmejdi.

---

Nejpozitivnější zbraní proti nim je ale něco jiného, Nikoliv zákaz jejich činnosti, protože si umějí najít zástěrku, pod jakou budou existovat dál.

Každý máme ve své rodině nějakého seniora (kteří jsou hlavní "kořistí" těchto firem). Nic nám nebrání (kromě naší lenosti a mnoha jiných subjektivních důvodů) tomuto seniorovi každý týden zatelefonovat, zeptat se ho na zdraví, na to, co dělá, jak se cítí, co zajímavého zažil, koho viděl. A dvakrát do měsíce ho na odpoledne navštívit nebo vzít s sebou ven mezi lidi (na oběd do restaurace, na velký nákup, na procházku do parku, na výstavu, do kina, divadla, na fotbal). Věřím tomu, že pokud váš senior bude mít nějaké sociální kontakty, nebude je vyhledávat na "zadarmiko" zájezdech s pochybnými agenturami. A nakonec to vyjde možná i levněji (než splátky za hrnce, které nepotřebujete), a ještě budete dobrým příkladem pro své děti. A děti budou za X let tušit, že vás nemají nechávat samotné.

7.4.2 Markéto Želvo!


Lépe bych to nenapsala. Znám dva z těchto vydřiduchů, oba si žijí nadpoměry ve svých vilách na Mělníku. Možná až věkem si uvědomí, jak odírali ve jménu chamtivosti seniory. Věřím na Boží mlýny. Melou, melou.... jen jim to někdy déle trvá. Také je občas potkávám. S touto firmou jsem měla osobní zkušenosti, když jsem se snažila reklamovat masážní křeslo (28tis.Kč), které šíleně vibrovalo a bolela po této "masáži" jen hlava a krční páteř. Koupil jej děda babičce k narozkám. Neměla jsem šanci rekamaci obhájit.

Dávám Vám bod.

7.4.1 ano, ano, ano


a ještě jednou ano Eye-wink

7.3 Šmejdi


Tyto firmy jsou zločinecké organizace.Zaslouží si odsouzení, minimálně morální.Jsem rád,že žádného známeho z těchto krůhů nemám !

7.2 Šmejdi jsou ti, kdo prodali svou duši i svědomí


Spousta mladých lidí ztrácí svou duši, když pracují pro šmejdy. Nechají se přesvědčit, že "když jsou důchodci hloupí, tak ať platí". A rodiče mladých šmejdů zase řeknou, že kluk nebo holka mají alespoň nějakou práci...

Ale důchodci nakupují proto, že jim někdo beztrestně lže a podvádí je. Oni nechápou, že by někdo mohl dlouhodobě, v organizované skupině a beztrestně páchat něco tak odporného. Věří těm mladým a slušně oblečeným lidem.

Jako občan rozhodně nestojím o to, aby šmejdi existovali a utráceli své špinavě vydělané peníze u nás v Mělníku. Nenechte své děti pracovat pro šmejdy, nenechte je propadnout peklu. Nenechte je parazitovat na starých lidech! Nenechte v nich umřít lásku a svědomí..

7.2.1 Kam až to může dojít......Šmejdi


http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/seniora-napalili-na-predvadeci-akci-kvuli-dluhum-se-chtel-obesit-na-klice.html

 

Zajímavá reportáž kam až vše může zajít!!!!!

7.1 bydlím tu cca


10let a naštěstí žádnýho takovýho "prodejce" neznám a doufám ani nepoznám, nemám důvod. A velmi rád bych to takovýmu haj...vi řekl do očí, pokud by vůbec chápal co to znamená.

6 To my ne, to komunisti!


Zajímavé jak má plno lidí plnou hubu opovržení, a přitom u nejmenované mělnické šmejd-firmy buď pracují, nebo s touto firmou obchodují.

6.2 Kolemane


Zamyslete se nad sebou.... plácáte tu nesmysly.....

6.1 Kolemane,já žasnu....


Co Vy víte o komunistech,to by mne fakt zajímalo?Mám na mysli Vaše osobní zkušenosti,né co "jedna paní povídala" nebo co jste někde (kdekoliv) slyšel. Za komára tu byli veksláci,jasně že i mezi nimi byli zmetci,ale dalo se ledasco sehnat a svým způsobem vyplňovali nedostatky tehdejšího trhu,ale to se nedá v nejmenším srovnávat s těmi gaunery co dnes nabízí kastrůlky a jiné zmetky,to vše navíc předražené o 1000% a aby toho nebylo málo, tak ještě div nezmlátí zákazníka...

Jen pro Vaši informaci,za komunistů ,ať bylo jak bylo, by tihle dnešní "kastrůlkáři" neměli šanci,páč by s nimi zatočili a museli by makat opravdu a navíc ve vězení...

6.1.1 LULU a jeho lekce historie


Díky za skvělu průpravu o komunistech, ale kdybys chápal psaný text tak bys zjistil, že jediná zmínka o komunistech v mém příspěvku je hláška z filmu páně Trošky, která sedí na místní domorodce jak prdel na hrnec.

5 Dnes večer jsem se "kochal"


na ČT24 při debatě o "Šmejdech" a nelichotivě mě "potěšila" zmínka o Mělníku...a velmi nerad jsem poslouchal ty nelichotivý recenze...

 

Nechápu proč (kvůli ochraně osobních údajů možná) někdo nenapíše sem, na plakáty, všude možně, že ten "šmejd" je ...např. Karel Novák, Petr Svoboda atd., atd., nejlíp i s fotkou takovýho hajzla, adresou, telefonem, číslem poznávačky auta atp... Stačí se jen nebát a vesele si z takovejch hajzlů dělat legraci...

velmi, velmi nemám rád takový "lidi"

5.2 Šmejdi


v naší zemi jsou hájení. To je to smutné. Oni mají prachy na svoji "obranu proti pomluvám" a jsou právníci, kteří za balík peněz je obhájí. Jak to známe z vysoké politiky.

5.1 petice proti šmejdům a spol.


http://www.blesk.cz/smejdi/

zajímavé,sice z blesku,ale i tak ...

5.1.1 Je dobré být informován.


Je dobré být informován. Komu který podnik patří.

 

Je dobré být charakterní. Lumpům prostě nedat vydělat.

 

Informujte a zůstaňte charakterní......   Odtáhnou sami.

4 Mělník


Je smutné, že náš Mělník je spojován s těmito obchodními praktikami:( Často vídám publicistické pořady typu Černé ovce a bohužel málo kdy se stane , že tam není Mělník....

Obrázek uživatele dawer

3 Kastrůlkáři!


doufám, že tahle pakáž v této zemi končí!

2 šmejdi


Dnes už se chlapci naštěstí stěhují na Slovensko, prý tam jsou hodní důchodci. (chudáci)

2.1 Nemyslím si,


že na Slovensku uspějí. Jak znám ten kraj, tam si neškrtnou. A  jestli, tak rozhodně ne tak dlouho, jako tady v Čechách. Slováci důchodci je pěkně vystřihnou z trika. Tam si takové šmejdské praktiky nenechají líbit.

1 Už teď


Už teď je možné ho vidět na festivalu Jeden svět:-) (pro nedočkavé)

1.1 nikdo z nás nemá ponětí


Kam až všude se dokáží tito transformovat a kde dále škodit.Např.prodej doplňků stravy a přípravků na hubnutí(samozřejmě neúčinných!) na e-shopech,rejstřík je široký a možnosti neomezené.Je to taková krakatice v podstatě.


https://www.traditionrolex.com/7