https://www.traditionrolex.com/7

 Recidivista skončil před soudem | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Recidivista skončil před soudem


 

    Dvaatřicetiletý muž, z Kladenska, s bohatou trestní minulostí, navštívil dne 10. dubna 2013, po třinácté hodině, obchodní dům, v Kralupech nad Vltavou, ulice Chmelova. Zde z prodejního stojanu odebral dva kusy pracích prášků, v hodnotě cca 680,- Kč. Svůj „nákup“ poté chtěl vynést z prodejny, bez řádného zaplacení. Jeho záměr překazila ochranka obchodu a následný příjezd hlídky městských strážníků. Z místa muž putoval na kralupské policejní obvodní oddělení.

   Zde si, vzhledem k tomu, že byl za obdobný skutek v posledních třech letech, již dvakrát, pravomocně odsouzen, převzal sdělení podezření z trestného činu krádeže, za který je možno uložit, v tomto případě, trest odnětí svobody, až na tři léta. O podobný kousek, se mimochodem o několik dnů dříve, pokusil již jednou. K ruce měl kumpána a oba i v tomto případě skončili v rukou policistů. Nejnovější kauza byla nadále vedena ve zkráceném přípravném řízení, v jehož rámci, se již o den později podezřelý postavil před soud. Na závěr jednání si převzal trestní příkaz a byl propuštěn na svobodu.

   V průběhu šetření jeho pochybných nákupů se navíc podařilo kralupským policistům, ve spolupráci s kriminalisty zjistit, že podezřelý se na začátku března 2013 vloupal do osobního motorového vozidla VW Polo, které bylo shodou okolností zaparkováno před stejným obchodním domem, kde byl naposledy zadržen. U vozidla poškodil kliku a zámek dveří, vnikl dovnitř a odtud si odnesl majetek oznamovatelky, v celkové hodnotě 10 000,-Kč.

     I v tomto případě skončilo vyšetřování předáním záznamu o sdělení podezření z trestného činu krádeže, za který je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody až na dvě léta. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.   

 
Zdroj:
Policie ČR
Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k


Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7