https://www.traditionrolex.com/7

 Policisté již znají pachatele vloupání | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Policisté již znají pachatele vloupání



V blíže nezjištěné době, na přelomu loňského a letošního roku, se neznámý pachatel vloupal do rekreační chaty a přilehlé dílny, v obci Liběchov. Do chaty vnikl poté, co poškodil jedno z oken a u dílny odstranil násilím visací zámek. Z objektů si následně odnesl elektrické kabely, sekačku na trávu, čerpadlo, elektrické nůžky na plot, rybářskou výbavu, PB láhev a další, vše bratru za cca 30 000,-Kč. Na poškození budov vznikla majitelce škoda ve výši zhruba 500,-Kč.

V uvedené době neznámý pachatel dále překonal oplocení jedné ze sousedních chalup, vnikl na pozemek, zde poškodil zámek vstupních dveří, ale dveře samotné nepřekonal. Když se nedostal do chaty, „navštívil“ alespoň přilehlou stodolu. Poté co poškodil visací zámek, vnikl do objektu a odtud odcizil nářadí a druhotné suroviny. Uvnitř navíc poškodil uskladněné zrcadlo, akvárium, travní sekačku, strunovou sekačku, expanzní nádrž a elektrorozvody. Poškozené majitelce způsobil celkovou škodu ve výši cca 31 300,-Kč.

Policisté z Horních Počapel vyšetřovali oba případy a ve spolupráci s mělnickými kriminalisty se jim podařilo zjistit, že nezvanými návštěvníky byli tři mládenci ve věku osmnáct a sedmnáct let, z Mělnicka a Litoměřicka. Nejstarší z nich si v uplynulých dnech převzal sdělení podezření z trestných činů, krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, ve spolupachatelství, za které je možno uložit trest odnětí svobody až na tři léta. Jeho mladistvý komplic z našeho regionu si převzal stejné sdělení podezření pro provinění z uvedených trestných činů, za které je v jeho případě, vzhledem k jeho věku, možno uložit pouze poloviční trestní sazbu. Spisový materiál třetího mládence, z Litoměřicka, byl postoupen věcně příslušnému policejnímu orgánu, podle místa trvalého pobytu, k dalším opatřením.

Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7