https://www.traditionrolex.com/7

 Policisté během služby dvakrát pomohli nastávajícím maminkám | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Policisté během služby dvakrát pomohli nastávajícím maminkám


   Pátého června nastoupili do služby na oddělení v Lužci nad Vltavou policisté prap. Andrašovský a prap. Pospíšek. Vzhledem k probíhajícím povodním, které do značné míry zasáhly i obce v jejich služebním obvodu měli před sebou, oba muži zákona, poměrně náročný den.

   Když opouštěli služebnu, netušili, že se z nich během následujících čtyřiadvaceti hodin navíc stanou aktivní účastníci dvou, ne zcela obvyklých, policejních zákroků. Nejprve prostřednictvím policejní vysílačky zaregistrovali problém na silniční uzávěře u Nové Vsi. Po příjezdu zjistili, že se k uzavírce dostalo soukromé vozidlo a v něm nastávající rodiče, kteří nevěděli, jak dále pokračovat do porodnice. Policisté nezaváhali a ve spolupráci se svými kolegy z kladenské policejní pořádkové jednotky nastávající matku převezli k místu, kde byla silnice rozdělena rozlitou vodní hladinou. Zde, protože silnice byla pro policejní vozy neprůjezdná, pomohl náhodný občan se svým terénním autem a ženu převezl na druhou stranu laguny, kde si rodičku převzali zdravotníci.

   Policejní hlídka se poté věnovala nadále svým povinnostem, a to až do dnešních ranních hodin. V katastru obce Býkev byli policisté opět kontaktováni osádkou soukromého vozidla, ve kterém se nacházeli budoucí rodiče, mířící do porodnice. I v tomto případě je zastavila velká voda. Tentokrát policisté vozidlo naváděli po objízdných trasách. U Cítova však došlo k poruše, která neumožnila automobilu nastávajícího otce pokračovat v jízdě. Policisté naložili budoucí maminku a z místa ženu převezli do nemocnice.

   Uvedeným jednáním oba policisté opět doložili platnost hesla „Pomáhat a chránit“ a jak doufají, pomohli oběma ženám přivést na svět zdravé potomky.

Zdroj:
Policie ČR
Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k


Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7