https://www.traditionrolex.com/7

 Nezodpovědní „vodáci“ zaměstnali záchranáře | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Nezodpovědní „vodáci“ zaměstnali záchranáře


To, že mají během posledních dní na Mělnicku složky Integrovaného záchranného systému plné ruce práce, není třeba zdůrazňovat. O to více překvapí nezodpovědné chování některých jedinců, kteří svým počínáním naprosto zbytečně riskují svoje zdraví a život a přidělávají tak profesionálním záchranářům starosti.

Naposledy se museli policisté a hasiči zabývat chováním dvou osob, které osmého června 2013, po osmnácté hodině, na dvou kajacích pluly po rozvodněné Vltavě, v katastru obce Staré Ouholice. Policisté riskující vodáky ze břehu vyzvali, aby ukončili svoji plavbu a opustili rozvodněnou řeku. I když k výzvě použili speciální vyrozumívací prostředek (megafon), oba kajakáři výzev nedbali a pokračovali v plavbě směrem k obci Lužec nad Vltavou.

Zde jejich hazard ukončili před dvacátou hodinou hasiči na člunu, kteří obě osoby dopravili na břeh, kde si je převzali policisté a převezli na mělnickou služebnu. Následně bylo zjištěno, že se jednalo o šestačtyřicetiletého muže z Prahy a třiadvacetiletou cizinku.

Muž se hájil tím, že nevěděl, že jsou povodně, neměl ponětí o vyhlášeném nouzovém stavu na řece a výzvy policistů neslyšel. Jeho konání bylo posouzeno jako přestupek proti veřejnému pořádku a věc bude postoupena věcně příslušnému správnímu orgánu k projednání. Jednání cizinky nelze v tomto režimu projednat, proto byla ženě kolegy z cizinecké policie uložena bloková pokuta. U obou přestupců byla provedena dechová zkouška na alkohol a test na užití omamných látek, obojí s negativním výsledkem.

 

Můžeme jen doufat, že se na Mělnicku jednalo o ojedinělý podobný skutek a složky Integrovaného záchranného systému budou mít klid na práci v oblastech postižených letošní povodní.
 

Policie ČR
Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k

 



Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

1 6 měsíců natvrdo


...veřejně prospěšných prací.


a bez keců. Ono by je to přešlo frajery... nebo nechat utopit. O dva debily míň.


https://www.traditionrolex.com/7