https://www.traditionrolex.com/7

 Síly a prostředky nasazené o letošních povodních na Mělníku | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Síly a prostředky nasazené o letošních povodních na Mělníku


     V rámci opatření, souvisejícího s letošními povodněmi bylo přímo na Mělníku v době od druhého do jedenáctého června, letošní roku, nasazeno zhruba 330 policistů a vojáků.

      Policistům z Územního odboru, Policie ČR, Mělník, v uvedené době vypomáhali jejich kolegové ze Středočeského kraje, dále byla nasazena Speciální pořádková jednotka, Krajského ředitelství, Jihomoravského kraje, policisté z Pardubického kraje, letecká služba, Policie ČR, poříční oddíl, kynologové a další specialisté.

    Hlídky používali při své činnosti, v postižených oblastech, i speciální techniku, jako např. přístroje pro noční vidění, motorové čluny, vrtulník se záznamovým zařízením a další.

       Na Mělníku a v nejbližším okolí byli nasazeni i vojáci, Armády České republiky, ze Žatce, kteří aktivně pomáhali, zejména s odklízením následků povodně. Z tohoto důvodu navštívili dnes Mělník náčelník Generálního štábu AČR, genpor. Petr Pavel a zástupce náčelníka Generálního štábu AČR genmjr. Aleš Opata, kteří se v budově Územního odboru PČR Mělník sešli s ředitelem, Krajského ředitelství PČR, Středočeského kraje, plk. Mgr. Janem Ptáčkem, vedením Územního odboru PČR Mělník a starostou města Mělník, MVDr. Ctiradem Mikešem.

   Během krátkého setkání shrnuli účast vojáků na opatření, starosta města poděkoval zúčastněným složkám za aktivní pomoc při letošních povodních a došlo i na výměnu získaných zkušeností.

Zdroj:
Policie ČR
Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7