https://www.traditionrolex.com/7

 Deště nezvednou zásadním způsobem hladinu Labe v Mělníku | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Deště nezvednou zásadním způsobem hladinu Labe v Mělníku


Intenzivní deště, které trvají od včerejšího dne, by neměly ohrozit nemovitosti v Mělníku. Předpokládá se, že dojde ke vzdutí menších toků  – např. Pšovky, zde je stávající stav je stabilizován, rozlití Pšovky nehrozí. Deště zásadním způsobem nezvýší hladinu Labe a Vltavy, tzn., že na Labi pod Mělníkem nebude dosažen 1.stupeň povodňové aktivity.

 

MVDr.Ctirad Mikeš, starosta města Mělníka

 
 



Město

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

4 Stoupá


Tak máme stav 423 cm a stopá  a jak to vypadá  stoupat bude. Hasiči stavějí hráze v Rybářích. Vadí mi jak Mikeš je zase optimista. Minule riskoval a vyšlo mu to, ono mu nic ani nezbívalo. Ono zaplavit Mlazice a Pšovku by byl jeho politický konec, tak to risknul a vyšlo to. Já jsem rád už kvůli lidem co tam bydlí, jen se na to koukám střízlivě. Vadí mi, že stránky města by měli informovat častěji, když už je 1.stupeň.  Tipuji zítra večer 3 SPA. Jsem zvědal co na to hrdina Mikeš. 

Obrázek uživatele milk

4.1 Teď jsem na to koukal na


Teď jsem na to koukal na netu,ustává déšť a průtoky na horním Labi nic moc.Zlobí několik malých přítoků na levém břehu.Zítra uvidíme,ale myslím,že na Mělníku nebude ani 2 stupeň.Vltava je v pohodě.Klepat se ještě můžou ve Vrbně kvůli vodě od Vraňan a neopravené hrázi.

4.1.1 uzavíráme sázky :-)


Labe má 475cm a stoupá, 2.SPA ja na 500cm. Sázím, že před půlnocí bude 502cm Smiling

3 tak už jen..


1 cm a máme první stupeň......stále optimismus?

3.1 401cm


Někdy mě napadá, jestli povodňová komise vůbec sleduje to, co se děje. Máme tu 1.SPA a dalo se to předvídat už ráno, když Labe stoupalo o 12cm za hodinu...

2 Dotaz


Stihlo se opravit ovladani vrat do pristavu a stabilizovat hraz v mistech kde propoustela ?

2.1 Tak prej nestihlo.


Tak prej nestihlo.

1 31cm


Do prvního SPA zbývá 31cm.

1.1 Pan starosta je zase


Pan starosta je zase optimista, jako na začátku posledních povodní. Tak držme palce, ať mu ta předpověď vyjde.

1.1.1 Jo jo


Lukáši,tak to vem za něj.

1.1.1.2 Proč bych to měl brát


Proč bych to měl brát za něj? On tu funkci někomu nabízí? Sám do ní kandidoval. Jen mi vadí jeho prohlášení, které ve většině případů bylo dosti nepřesné (slabé slovo).


Jen tak na okraj: Labe má dne 26.6.2013 v 6:50 již 68cm nad hranicí 1.stupně povodňové aktivity. To je o "trochu" víc, než nám pan starosta včera vyvěštil.

1.1.1.1 především


Především by si měl pan starosta uvědomit, že není věštec. Jestli si myslí, že je, pak je hodně špatnej věštec. Pamatuju si jeho povodňové prohlášení na začátku června, kde tvrdil kolem 22 hodiny, že Labe bude mít ráno nejvýše 830cm. V tu dobu, kdy tohle říkal, byl stav 834cm a všichni víme, kam až vystoupilo. Měl by svůj pověstný optimismus trochu krotit a nevypouštět na světlo bludy, které po pár hodinách nejsou pravdivé. 


https://www.traditionrolex.com/7