https://www.traditionrolex.com/7

 Nově bude v knihovně zpoplatněna rezervace knih | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Nově bude v knihovně zpoplatněna rezervace knih

Městská knihovna je mezi občany města zavedena především jako půjčovna knih a časopisů. V dnešní době se ale na tuto základní službu „nabalují“ další služby a činnosti, které buď umožňuje náš automatizovaný výpůjční systém Clavius nebo je nabízíme čtenářům pomocí našeho dalšího vybavení.
Některé tyto služby jsou zpoplatněny od samého začátku – např. meziknihovní výpůjční služba, kdy poplatek slouží k úhradě poštovného při zasílání knih. Jiné služby, např. možnost rezervovat si určitý titul, byly doposud zdarma.

Právě u rezervací se nám objem titulů, které si čtenáři zamlouvají, rozrostl až na několik tisíc. Někteří čtenáři přicházejí ze seznamy nebo si tituly rezervují přes internet i v počtu několika desítek. A protože si knihy nevyzvednou hned, když jsou k dispozici, blokují tak řadu titulů zbytečně dalším čtenářům. Proto jsme se rozhodli od září 2013 zpoplatnit rezervace beletrie částkou 5 Kč za jednu knihu. Od tohoto poplatku bude osvobozena povinná četba pro školy.         

V létě knihovna nabízí možnost prodloužení výpůjček na celé prázdniny, ne jen na obvyklý měsíc. Pokud tedy víte, že nebudete mít možnost knihovnu o prázdninách navštívit, domluvte se v půjčovně na prodloužení výpůjček až do konce srpna.

Čtenáře knihovny pak upozorňuji na letní půjčovní dobu knihovny. V červenci a srpnu bude knihovna otevřena vždy v pondělí a ve středu od 10.00 do 12.00 a od 13.00 do 17.00 hodin.

 

Mgr.Hana Lumpeová, ředitelka mělnické knihovny
Městská knihovna, Husova 40 – 41, 276 01 Mělník
tel.: 315 622 783
e-mail:lumpeova@mekuc.cz



Město - z radnice

https://www.traditionrolex.com/7