https://www.traditionrolex.com/7

 Jeden vyhrožoval s mačetou v ruce, druhý okolo sebe střílel | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Jeden vyhrožoval s mačetou v ruce, druhý okolo sebe střílel


Sedmadvacátého července, letošního roku, se v odpoledních hodinách, dostal do sporu se skupinou čtyř osob, devětatřicetiletý majitel pozemku, který se nachází v blízkosti vodní plochy, katastrálně náležející k obci Borek, na Mělnicku.

Podezřelý osobám vyhrožoval zabitím a rozsekáním. Přitom v ruce držel mačetu o délce zhruba padesát centimetrů. Svým jednáním vzbudil v poškozených důvodnou obavu o zdraví a život. Zanedlouho byl agresor zadržen kosteleckými policisty a umístěn do cely. Následujícího dne si převzal záznam o sdělení podezření z trestného činu, nebezpečné vyhrožování, za který je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody až na tři léta. Vzhledem k tomu, že případ je veden ve zkráceném přípravném řízení, stane podezřelý dnešního dne před soudem, který rozhodne o jeho dalším osudu.

Stejně dlouhý pobyt za mřížemi teď hrozí i šestapadesátiletému muži z Mělnicka. Pětadvacátého července, letošního roku, oznámila jeho o dva roky starší žena, že jí manžel někdy od roku 2009, zhruba jednou za čtrnáct dní, pod vlivem alkoholu, vyhrožuje, že když se s ním rozvede, tak jí zastřelí a podpálí jejich dům, který se nachází v obci nedaleko Mělníka. V minulosti na ženu měl mířit legálně drženou zbraní a vyhrožovat jí, čímž v ní vzbudil důvodnou obavu o zdraví. Naposledy před několika dny, ve večerních hodinách střílel z okna domu, legálně drženou zbraní, ráže 9 mm, do stěny přilehlé garáže.

Před čtyřmi dny muže zadrželi mělničtí kriminalisté a umístili do policejní cely. Následovalo zahájení trestního stíhání, pro výše uvedený trestný čin. Policisté navíc muži odebrali devět zbraní a tyto poté zaslali na odbornou expertizu. Trestní stíhání je nadále vedeno na svobodě. V tomto případě bylo policisty využito zákonem daného omezení a obviněný byl na dobu deseti dnů vykázán ze společné domácnosti.



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7