https://www.traditionrolex.com/7

 Postřehy do středy | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Postřehy do středy

Tak se toulám autem ulicemi Města Mělník ne snad proto aby jsem brzdil dopravu ale proto, že kam vjedu tam se něco děje. Děje ne, že by by byl život na Mělníku tak bujarý ale proto, že se na mělníku kope ( asi opravuje) a nejen tam ono i v okolí města se kope např. v  tuto sobotu mezi Vehlovicemi a Liběchovem je omezení rychlosti na 70 - 50 - 30 s dodatkovou cedulí práce na silnici.

Kdeže by tam někdo v sobotu dělal v neděli taktéž ale v neděli nepracoval ani Bůh. Ovšem nevím zdali pokud tam nikdo nepracuje mají tyto dopravní značky jiný smysl než buzerovat řidiče. Další podobný příklad je v zatáčce na sviní ty semafory které, asi zjednodušují průjezd zúženou vozovkou (na které jsem mimochodem neviděl taky nikoho pracovat) zde nebudou pro nic za nic asi hlavně za nic ta částka za pronájem semafofu není zrovnana nejmenší. Pak se kope v Nemocniční, kope se v Jiráskovce, v Jarošovce a kdoví kde ještě radši jsem odjel. Mam radost jako turista když přijedu do jiného neznámého města a kličkuji objížďkami stojím na semaforech a dodržuji dopravní předpisy a především pak rychlost. To se rád do takového města vracím. Věřím že toto všechno je nutno udělat ale je nutno to dělat vše naráz a asi skoro bez uvážení.  Jedna taková informace z doslechu byl jsem zapálit kamarádovi svíčku na tzv. Kameňáku potkal jsem tam místního a povídali jsme si o tom co se tam za poslední událo a co se udát mělo. Okolí přejezdu je označeno značkami, na přejezdu jsou nová světla takže jsou vidět daleko dřív, zatáčka před přejezdem zarustá a zábradlí které mělo být prý v 1 kvartále letošního roku taky chybí. Nebo ho někdo již stihl ukrást. Ne pokus o vtip nikdo tam žádné neudělal. A plány jsou veliké všechny ty cesty tam prý mají být jednosměrné tak doufám , že těch svíček příště nebudu potřebovat víc. 

V mládí mě říkali doma i ve škole, že rodina je základ státu a s tím se snažím vychovávat svoje děti. Ale ve státě kde již na komunální urovni zůstáma u slibů, vláda nemá důvěru a parlament se rozpustí nejspíše pro neschopnost dovést tento historicky úspěšný stát k blahobytu, ztrácím hrdost Čecha, ztrácím hrdost být občanem tohoto státu, tohoto města - nevím je to v pořádku?

Závěrem snad jen jedno děkuji všem kteří mají zásluhu na podpoře rozvoje nejmenovaných obchodních řetězců v ČR a potažmo i na Mělníku a v sobotu nezapomeňte mléko nebude za 17,- ale jen za pouhých 12,90

Ostatní předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

3 Pán by asi radši


Pán by asi radši "zámkovku",po té se mnohem lépe v zimě klouže,asfalt je drsnější a když posolí tak to není ono...

...jasně že v tomto případě asfalt je lepší,není to dokonalé řešení,ale rozhodně menší zlo než zámková dlažba,ta je v zimě pro zlost i na rovině,natož v kopci...

2 No je to skandál


No je to prostě skandál.

1 Kopání a zase kopání


S tim kopáním souhlas. Kde nic tu nic a najednou se vyhrnou kopací čety a půlka města vypadá jak když se připravuje na zákopovou válku. Navíc sem někde slyšel že v ulici Fügnerova má být ten nový chodník celej vyasfaltovanej. Nwm co je na tom pravdy ale jestli to pravda je tak z toho moc nadšenej nejsem. Nejspíš je to levnější než zámkovka a asi i lepší a lacinejší na údržbu (záplatovací čety budou mít časem žně) ale myslim si že asfalt patří na silnice a ne na chodníky. Nahoru do historického centra musíme dát chodník zákonitě z dlažebních kostek, musí být co nejlíp srovnanej s různými vzory a všude mimo historický centrum vylejeme na chodníky asfalt aby se aspoň někde ušetřilo když už sme za chodníky vysypali majlant. Kdyby raději místo asfaltování chodníku udělali někde na ulici novej afaltovej koberec aby když člověk jede na kole neměl pocit že se každou chvíli i s kolem rozsype. Často při jízdě s horským kolem po některých městkých ulicích mam strach že po jedný vyjížďce budu muset dát kolo do servisu. To je ode mě ke kopání asi vše a ráno hurá pro mléko který je v akci za stejnou cenu za kterou bylo v obchodech cca před rokem když nebylo v akci.

1.1 a co chodci??


Pane, Vy jako cyklista jste víc než já chodec, že by se pro Vás měly opravovat silnice?? Zrovna tento chodník v Jeptišáku byl v žalostném stavu a já osobně kvituji, že se opraví. A dát tam zámkovku, do takového krpálu?? Je toho na Mělníku hodně co zlepšovat, ale kritizovat zrovna tohle???

1.1.1 Nejsem víc než chodec


Bylo to bráno v tom smyslu že ten asfalt co tam vykydaj by se lépe využil jinde. Ale proč dělat novou silnici když se může někdo napakovat na věčném záplatování. Ono když se člověk vrací večer na kole domu a ani díky vlastnímu světlu a ani díky pouličnímu osvětlení není člověk schopnej se vyhnout dírám na silnicích bo jich tam je tolik že se vyhnu jedný a vymetu další 2 taky neni zrovna dobrý a docela i ostuda když tu denně projede plno cyklistů jak z různých koutů ČR tak i ze zahraničí. Nebo snad město proplácí opravu škody na kole která mi byla způsobena po rozemletý městský silnici? Pochybuju.

1.1.1.2 kde??


Co já vím, tak nový chodník se dělal naposledy ve Vodárenské(tuším 2011) a zatím se tam nic neplátuje a nikdo se tak nepakuje.... Proč to očekáváte tady?? Po zimě, která byla dlouhá a tuhá, byly silnice všeobecně rozbité. Pokud víte o nějakém opravdu špatném úseku, tak se obraťte na město se stížností, nic jiného asi dělat nelze. Nadáváním tady ty silnice neopravíme.

1.1.1.1 Smysl komentáře


Trochu postrádám smysl vašeho komentáře - je to tedy obecně kritika záplatování, nebo opravy chodníku na úkor silnice? Řekl bych, že tento konkrétní případ si spíš zaslouží pochvalu - po dlouhé době se v tomto poměrně využívaném místě provede nový chodník, včetně nového podloží a obrubníků. O zbytečném "kydání" asfaltu bych tady rozhodně nemluvil. Jaký materiál byste v tomhle kopci použil?

1.1.1.1.1 Mrzout


Stěžuje si, není důležité na co.


https://www.traditionrolex.com/7