https://www.traditionrolex.com/7

 Poděkování hrdinům povodně | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Poděkování hrdinům povodně

V sobotu  21.září 2013 v 10.00 hodin budou na mělnickém náměstí Míru starostou města Mělníka MVDr.Ctiradem Mikešem  oceněni všichni, kteří s maximálním osobním nasazením pomáhali v boji s letošní červnovou povodní.  Profesionální i dobrovolní hasiči, strážníci městské policie, policisté, vojáci Hradní stráže, pracovníci Českého červeného kříže, dva pracovníci MÚ Mělník a pracovníci stavebních firem, kteří zpevňovali hráz.

Na medaili je nápis Řád starosty města Mělníka – Povodeň 2013. Je na ní zobrazena hráz s číslem 939 cm – což byla výška Labe na vodočtu Mělník při kulminaci 5. června 2013. Dále je zobrazen soutok Vltavy a Labe, stylizovaný do podaných rukou všech, kteří na hranici absolutního vyčerpání, ale s nezměrným úsilím mělnickou hráz při povodni udrželi. 

Řád z rukou mělnického starosty převezme celkem 187 osob. K medaili dostanou také certifikát.

Mgr.Helena Vavřinová, tisková mluvčí MÚ Mělník



Město - z radnice

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

2 ocenění...


Ocenění, které dostali hlavně lidé, kteří se povodní ani fyzicky neúčastnili je silně demotivující pro ty,kteří tam skutečně ve dne v noci byli a pomáhali....Jak k tomu přijdou ti policisté, hasiči včetně dobrovolných a ostatní, kteří se tam brodili vodou a bahnem, potom ještě pomáhali s úklidem  a ocenění, které by mělo patřit jim dostanou důstojníci, kteří viděli vodu max. v TV??? Jak se asi cítí policisté, kteří  zachránili dvě rodící matky a jejich novorozeňata když nedostali ocenění jen proto, že na ně nezbylo...jak by taky zbylo když byli dekorováni pracovníci údržby, kteří ani pro policisty nebyli schopní zajistit teplou vodu a topení....O vojácích hradní stráže, kteří pomáhali v Hoříně a ani nevědí, že se nějaké ocenění, které dostali lidé, kteří pracovali v Praze na štábu, rozdávalo ani nemluvím....je to výsměch všem, kteří pomáhali do vyčerpání.

1 Řád


Už jsem na to zde narazil a to sem netušil, že potkám spolužáka a ten mi říkal, že dostal také pozvání,ale že neví jak to udělat, že řád nechce. Je to takový skromný kluk. Možná to je škoda, nevím. To je na něm, důvod mi neřekl.Ocenění si všichni samozřejmě zaslouží,akorát z toho vnímám i velkou politiku a příležitost se blýsknout před voliči.


https://www.traditionrolex.com/7