https://www.traditionrolex.com/7

 Až pětiletý žalář za vloupání do domu | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Až pětiletý žalář za vloupání do domu


Až pětiletý žalář za vloupání do domu

    Devětačtyřicetiletý recidivista vnikl, na konci července 2013, bez užití násilí, na pozemek rodinného domu, v obci, nedaleko Mělníka. Zde si přistavil žebřík k balkonu, vylezl nahoru a otevřenými dveřmi vstoupil do nemovitosti. Uvnitř prohledal pokoje, a přitom z jedné zásuvky odcizil kovovou příruční pokladnu, ve které se nacházela finanční hotovost, ve výši 20 000,-Kč, šperky a drahé kameny. Dohromady tak způsobil škodu ve výši přes 60 000,-Kč.

    Devátého října, letošního roku, sdělil policejní vyšetřovatel osobě podezření z trestných činů, porušování domovní svobody a krádež, za které je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody až na pět let. Trestní stíhání je nadále vedeno na svobodě.

 

Rostlinky skončily v rukou policistů

     V uplynulých dnech sdělili policisté podezření z trestného činu, nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku, pětapadesátiletému muži z Mělnicka. Podezřelý v době od začátku května, letošního roku, nelegálně pěstoval na zahradě svého domu, v obci, nedaleko Kralup nad Vltavou, jednatřicet různě vzrostlých rostlin morfologicky odpovídajících rostlině Cannabis sativa, neboli konopí. Rostlinky policisté zabavili a zaslali na odbornou expertizu.

     Muži teď hrozí až půl roční pobyt za mřížemi, peněžitý trest nebo propadnutí věci. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.

 

Oloupil vlastní matku

     Na devatenáctého září, letošního roku, nebude v dobrém vzpomínat pětašedesátiletá paní, z obce na Mělnicku. Večer předtím ženu navštívil její osmatřicetiletý syn, který matku požádal o přespání. I když spolu dlouhodobě nevycházeli, žena synovu prosbu vyslyšela.

     Ráno poté se chování synka změnilo, nejprve matce začal nadávat, protože mu údajně přestěhovala věci ze skříně. V rámci výbuchu vzteku ničil zařízení bytu a nakonec fyzicky zaútočil i na matku. Poškozenou uchopil oběma rukama za vlasy a začal s ní třást. Přitom své oběti  vyhrožoval uříznutím hlavy a podpálením domu. Nakonec vyzval matku, aby mu dala peníze. Žena ze strachu o zdraví a život vydala útočníkovi 1 600,-Kč a ten následně z bytu odešel.

     Policisté muže zadrželi šestého října. Zahájili trestní stíhání osoby pro trestné činy, loupež a nebezpečné vyhrožování, za které lze uložit trest odnětí svobody až na deset let. Na základě rozhodnutí soudu byl obviněný eskortován do vazební věznice.

 

Policie ČR
Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7