https://www.traditionrolex.com/7

 Lesní mateřská školka Dubínek v Neratovicích otevírá v listopadu | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Lesní mateřská školka Dubínek v Neratovicích otevírá v listopadu


Lesní školka otevře v Neratovicích – Přípravy na rozjezd lesní mateřské školky Dubínek v Neratovicích jsou v plném proudu. Školka, jejíž zázemí bude stát na louce u lesíka v lokalitě Na Skalách, přivítá první děti už v listopadu. 

„O nadcházejícím víkendu vyroste u lesíka na Skalách za pomoci dobrovolníků a našeho dodavatele, firmy Rents, jurta a WC domečky. Následně pak začneme s jejím vnitřním vybavením. Půjde zejména o instalaci kamen a dále nábytku a skříněk na pomůcky,“ vysvětlila Hanka Ježková z Dubínku s tím, že jsou stále vítáni dobrovolníci jak na pomoc se stavbou, tak na dovoz dřeva na topení na celou zimu. Dřevo Dubínku zdarma věnuje Pila Vavřineč u Mělníka.

Dubínek už má zajištěný také tým čtyř zkušených pedagogů, přičemž dětem se věnují vždy dva najednou, a také celou řadu dalších provozních věcí, včetně obědů. Ty bude zajišťovat jídelna neratovického gymnázia. Rodičům, kteří pro své děti hledají tak trochu jinou školku, tak nic nebrání vyplnit přihlášku do Dubínku. Společně s provozním řádem a mnoha dalšími informacemi o lesních mateřských školkách je naleznou na internetových stránkách Dubínku www.dubinek.cz. 

O založení lesní mateřské školky v Neratovicích usilovalo občanské sdružení Dubínek již několik let, realizace se letos podařila díky finanční podpoře od Ministerstva životního prostředí z fondů Evropské unie. Pozemek pro vybudování lesní školky Dubínek získal již dříve, a to díky pronájmu za symbolickou cenu od pana Lobkowicze.

Základní myšlenkou lesní mateřské školky je umožnit dětem přirozený pohyb a přirozený tělesný i dušení vývoj díky spontánnímu objevování v přírodě.  Děti se učí samostatnosti, spolupráci, ale také respektu k přírodě a z toho vyplývající ochraně životního prostředí. Hlavní motto, které se školka snaží maximálně naplňovat, zní:  „S dětmi venku za každého počasí bez zdí a plotů“.   Stejně jako běžné mateřské školky mohou lesní školku navštěvovat děti ve věku tří až sedmi let.




https://www.traditionrolex.com/7